Gaupa
Lynx-helikopter inn for landing på kystvaktskip av Nordkappklassen et sted i Nord-Troms i 1984.

Har eksperimentert litt med å avfotografere noen av de gamle dias-bildene mine rett fra lerretet (eller rettere sagt en hvit papplate...). Bildet er deretter justert og pusset opp litt i Lightroom. Jeg regner med at man kan få langt bedre kvalitet ved å sende de til profesjonell scanning. Noen som kan anbefale et sted der man gjør en skikkelig jobb? (Jeg vet det koster når man vil at hvert bilde skal behandles individuelt, men tenkte bare å plukke ut et lite utvalg av de beste.)
Originalen er slett ikke verst, med tanke på at OM-1 hadde manuell lukkertid, manuell blender, og selvsagt manuell fokus (autofokus var knapt oppfunnet)...
Utstyr
  • Olympus OM-1
  • Zuiko 135 mm (Olympus originaloptikk)
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBil/motor/Kjøretøy
  • Lastet opp
  • Visninger261
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_432003} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Kyrre M.

Tøfft bilde.
Likte godt at du er på samme høyde som helikopteret og kontakten vi får med piloten.Den enkle bakgrunnen akkurat passe uskarp. Bevegelsen i rotorbladene skaper også en fin effekt, og at det mer luft foran helikopteret enn bak. Hadde det ikke vært for utstyret bildet er tatt med kunne jeg etterlyst litt mer skarphet på helikopteret, men der er kanskje allikevel noe mer å hente i USM.
Ble ikke mye kritikk her, beklager det :-))
mvh Kyrre
Geir A. G.

Takk for tilbakemelding, jeg syntes du klarte å si mye om et ganske ordinært bilde jeg! Ettersom det ikke var noe fancy med det, og den tekniske kvaliteten i dette eksperimentet ikke var så mye å skryte av, la jeg det derfor på galleriet i stedet for kritikken.

Dette er imidlertid et av de jeg har planer om å få scannet inn med skikkelig utstyr, og da tror jeg skarpheten bør bli noen hakk bedre.
Roger H.

Hei Geir
Så bra at du avfotograferer gamle dias.
Her står helikopteret bra i bildet og det fungerer for meg.
Som regel teller ikke det tekniske noe, heller hva bildet forteller synes jeg. Dette er et rett på bilde som jeg liker.

Har du prøvd å fotografere dias eller negativer med micro/macro objektiv på lysbordet eller en annen lyskilde? Det gir spennende resultater.
Geir A. G.

Takk for kommentar Roger! Jeg har ikke noe makroobjektiv, men et slags lysbord i form av en diaskutter med lyskilde inni har jeg. "Lysbordet" dekker akkurat én filmrute, men kan sikert brukes.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu