Birkenau, Auschwitz II
Bildet er fra dødsleiren. Dette er fra siste biten av jerbana inne i leiren der jødene og andre etniske minoriteter hadde sin siste reise. Dødsmaskina hadde en kapasitet på 6- 9000 drepte pr. døgn.
Som ilustrasjon synes jeg at det funker, men lar andre tolke bildet.
Utstyr
  • Nikon D 300
  • Nikon 18- 200 mm
  • Brennvidde18mm
  • Blenderf/13
  • Lukker1/640s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger160
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_435323} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Avsluttet .

Grufulle opplysninger, men slik var virkeligheten dessverre.
Knivskarpt bilde og super dybde, noe det lave kamerastandpunktet forsterker.
Mvh Jan Roar
Lisbeth S.

Flott fremførelse med fin kameravinkel og
gode shhv toner som kler bildet,
Fin komp og god dybde.En bra dokumentassjon
fra en trist plass.
mvh Lisbeth

Monika Frisvold V.

Hei
Her var det ikke mange muligheter og kunne se seg tilbake for dem som endte sine dager under 2 hverdenskrig!
Fin fotovinkel som gir bildet go dybde, sylskarpt, passer godt i s/h.
leter etter noe og pirke på , men finner ikke!
mvh monika
André V.

Ganske så sykt!!! Liker at du gir oss litt info her... Liker den lave kamera vinkelen og linjene som fører oss innover i bildet ditt.

André
John H.

Hei
Takk for gode kommentarer. Det var først på slutten av krigen jernbanesporet ble ført inn i leiren. Dette for å øke kapasiteten. Det gikk for sakte å la fangene gå de 2 kilometerene fra der perongen var tidligere, utenfor leiren. Dr. Mengele sto da og valgte ut de mest arbeidsdyktige til arbeidsstyrken i leiren og fabrikkene som låg utenfor leiren. Resten ble kledd nakne og ført direkte til dusjen (les gasskammeret). Intetanende ble de gasset og deretter brent i krematoriet. Selv om kapasiteten i krematoriet var enorm måtte de fyre opp likbål ute. Håret ble klippet av og sent til veveriene.
John
ingebjørg fyrileiv g.

Ja, det var forferdelig det som skjedde der den gang. Å formidle bilder til en slik sterk historie er både viktig og vanskelig. Jeg synes du klarer det bra, men bildet blir så rolig i forhold til hva jeg ser for meg. Å presentere i farger blir jo nesten rart (for det er jo en grå stemning der), så jeg støtter tonevalget. Men jeg savner enda mer trøkk og kontrast i bildet, skikkelig uvær og mørke skyer... Det er slik stemning jeg forbinder med Auschwitz.

Men slik er det jo ikke, og jeg synes bildet fungerer bra. Vinkelen er god, og personen gjør seg i symbolikken man kan tenke seg til. Uten han hadde det kanskje skjedd litt lite i bildet.

vh ingebjørg
John H.

Hei Ingebjørg.
Helt enig i dine betraktninger. Ikke lett å formidle noe som helst fra denne grufulle plassen. Det var faktisk vanskelig å ta bilder der for det var så mange turister i veien. Tidsnød hadde jeg også. Vi var så heldig å ha ett av de siste tidsvitner fra Norge som fortsatt er villig og i stand til å ta slike turer. En fantastisk karismatisk person som gjorde turen til en stor og gripende opplevelse. Han var med oss i bussen på hele turen, 10 dager. Karsten Pettersen heter han. Legger muligens ut noen bilder senere, men de har vel begrenset interesse for folk som ikke tidligere har besøkt konsentrasjonsleirene. Umulig å formidle denne historien gjennom bilder i dag.
John
Aina s.

Jeg synes dette ble veldig bra. Nettingen på sidene med vakttårnene er vel det eneste som kan indikere Auschwitz i selve bildet, men jeg synes det er en god symbolsk dokumentasjon. Bra du har kutta hodet av personen - som et symbol på at slike tragedier kunne skjedd hvem som helst. Vil gjerne se flere bilder.
Jeg så en propagandafilm fra Hitler-Tyskland en gang - hvor temaet var hvor mye tilbakestående personer kostet Tyskland- og at disse pengene heller kunne gå til friske familier. Synes å huske han begynte med å gasse disse utviklingshemmede - og begrunnelsen var økonomi. Når han tok jødene, tok han også alle verdiene deres, hus, penger i banken osv. Begynte å tenke på at grådighet kunne vært en medvirkende årsak til at han tok så mange jøder, og at han kanskje brukte raseteoriene som unnskyldning for å rane dem. En industri hvor han tjente penger på å drepe folk. Så også en film der han tvang jøder til å produsere falske penger. Han hadde planer om å trykke falske dollar og pund, men fangene saboterte det sakte men sikkert helt til krigen var over. Han trengte en god del penger for å bygge opp dette riket han hadde planlagt.

Mvh Aina
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu