Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger315
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_435860} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Torbjørn K.
Dette synes jeg ble svært bra! Fantastisk lys, stemning og gråtoner. Det lille andehuset (?) nede til venstre lager et fint blikkfang og hever komposisjonen.

Torbjørn
Erik J.
Takk for hyggelig respons! Jeg prøver meg på en litt vrien greie;
Grunnen til at jeg legger ut bilder er at jeg ønsker ærlig tilbakemelding (den behøver slett ikke være hyggelig som denne). I det siste har jeg fått mindre enn en respons pr 100 tittere. Ok, jeg er vel ikke så aktiv på kritikker selv, jeg blir lett kritisk til "byttehandelen" av kommentarer, som medførte endringer i systemet. Det jeg kan love, er at jeg gir kommentarer hvis jeg ser noe der jeg syns jeg kan bidra, uavhengig av hvem som har tatt bildet.
Vel, nå roter jeg meg litt bort, men essensen er:
Jeg syns det begynner å bli kjedelig på dotten. Jeg har mistet litt av gleden over å gi kommentarer, jeg får få tilbake.

Men jeg satte pris på denne kommentaren, uten at jeg vil gi meg inn på noen byttehandel. Fordi jeg liker best kommentarer fra de som jobber seriøst med sakene.

Ivan H.
Hei Erik,

Ja, ser at det ofte er mange visninger og lite kritikker her i det siste. Men tror dette også går litt i opp og ned. Synd at du synes det er litt kjedelig her, men det er vel noe mange opplever. Jeg har også perioder jeg ikke orker å gi kritikker, men heller jobbe med bildene mine.
Jeg ser også ofte på bildene flere ganger før jeg gir kritikk, og det kan ta noen dager. Jeg husker også førsteinntrykk og prøver så godt jeg kan å ta med dette i kritikkene jeg gir.

Uansett, til bildet..

Som skrevet over så har jeg vært innom bildet noen ganger. Ved føste øyekast så får jeg en god følelse. Dette er jo et klassisk motiv fra naturen med tåke og lys. Og man blir ikke så lett lei av slike motiv.
Det jeg liker her er laginndelingen, der skogene og øya i forgrunnen overlappes innover i bildet.
Men jeg sitter igjen med en liten tanke der jeg undres om du tar med for mye her. Tenker da spesielt på toppen av bildet. Selv om jeg synes topp og bunn er severdig i seg selv. Om du forstår. Jeg ser altså flere bilder i dette bildet.
- Ett med bare øya er med, da i høydeformat.
- Ett med kutt av toppen slik at du avslutter bildet i topp av det lyse partiet.
- Ett med bare toppen, der du kutter i bunn opptil slik at du kan klone vekk toppen av skogen på øya.

Ja, tror det holder :)

Så kanskje andre kan bidra med det jeg antyder, at det kanskje er for mye av det gode her. Og at bildet hadde vært tjent med forenkling.
Gjerne ver uenig, så får vi en fin diskusjon, og at jeg også kan lære litt. For godt mulig jeg tar feil.

Uansett, liker bildet. Ser ikke noe galt med utsnitt og toneforløp. Synes det meste stemmer, bortsett fra at jeg kanskje synes at det blir for mye av det gode.
Spesielt synes jeg detaljene i trærne i topp av bildet er bra. Liker det jeg ser der oppe.

Mvh
Ivan


Yngve Sem P.
Dette med få kommentarer og mange visninger er vel et ganske klart resultat av oppfordringen til fotografene i f/64 om å ta seg tid, og å avlegge velbegrunnede kommentarer. Kvalitet framfor kvantitet. Skjønner godt at miljøet da fort kan oppfattes som døllt, men mener det er som forventet. Ikke dermed sagt at jeg er fornøyd :). Er selv fremdeles ambivalent til opplegget, og mener at selv om en kommentar er så velbegrunnet at ytterligere kommentarer føles overflødige, bør det likevel være rom for et par "æsj!"- eller "dritbra"-kommentarer. Gjør ikke meg noe, i hvert fall. :)

Mitt første inntrykk av bildet ditt var at jeg syntes at dette var et pussig sted å plassere en postkasse. Men etter at den flåsete kuriositeten hadde lagt seg, ser jeg meg mye enig i det Ivan skriver. Følelsen er god. Flott toneomfang, god kontrastbruk.
Jeg vil likevel nevne at på tross av min fascinasjon for lyset som filtreres av trekronene her, blir uttrykket nesten for brutalt. Jeg støtter kuttforslagene, spesielt det som går på kutt fra rett under trekronene.

Er nok dessverre (?) enig med deg, Ivan, men ble engasjert av Eriks reaksjon :)

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu