Hamperokken
Bildet inngår i albumet Tromsøfjell - Diverse topper i Tromsøs nærområde. Se også serien om Lyngsalpene.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger420
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_436020} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Avsluttet .
Et nydelig bilde hvor sort/hvitt presentasjonen passer utmerket til motivet.
Jeg liker komposisjonen med Hamprokken innspunnet i det lave skydekket. Skydekket skaper en nydelig atmosfære. Fjelltoppene gir bildet dimensjoner.
Veldig bra teknisk også!
Mvh Jan Roar
Bente R. D.
Trolsk stemning i dette bildet. Antar at du måtte gjennom skydekket selv for å få tatt dette bildet. Motivet passer bra i svarthvitt. God komposisjon. Sola på snøen på fjellene til høyre, gir bildet liv. God detaljrikdom i tåka/skyene. Et bilde som føyer seg inn i rekken av gode foto du har tatt fra Troms.

Hilsen Bente
Are-Martin S.
Første jeg tenker på er: Hvor er det tatt fra?? Man skulle nesten tro du sto på Tromsdalstinden med en krafitg zoom. Denne hoggtanna er nesten grafisk i presentasjonen din. Du har hatt motlys, og mister endel detaljer i selve fjellet, men du vinner noe på de skyggene og det lysspillet som er i skyene.

Jeg ville beskåret det mer i bunn og tatt med mer i topp eller til en av sidene slik at "tanna" ike blir så sentrert. Kanskje et større perspektiv hadde vist mer av dette tøffe fjellandskapet. Da hadde man kanskje sett helt inn til Lyngsalpene. Du kunne kanskje har utnyttet den dybden som skyene i kombinasjon med sollyset her gir, til å vise enda mer av fjellandskapet rundt.

Hamperokken er forresten et av mine favorittfjell. Det er en av de heftigste turene rundt Tromsø, og å spise sin niste på toppen av den hoggtanna i solskinn (1399 moh) er en halvreligiøs opplevelse. Det er en utsikt over et fjell- og fjordlandskap som det knapt finnes maken til i Kongeriket.
Roger H.
Skyene som omkranser fjelltoppene gjør bildet eventyraktig og stemningsfullt. Du hadde det nok fint på disse toppene.
Jeg er ikke kjent i disse traktene så derfor kan jeg ikke foreslå endring av kamerastandpunkt eller lignende.
Midtstillingen av toppen fungerer for meg, veldig fint å se dette.
Helge A.
Du har nå vært over toppen, og det er ikke så mange andre fjell som er høyere i området. Men det ble ganske stilig med skyene rundt. Det burde muligens vært et par menneskeskikkelser der, men varden duger også.
Thorbjørn R.
Mange takk for kommentarene. Jeg er enig i et beskjedent kutt i bunnen. Når det gjelder perspektiv rundt - så har jeg faktisk også en versjon med utsikt mot Lille Piggtind og Lakselsvtindene i Lyngsalpene. Det forutsetter et mye videre utsnitt - og blir på mange måter et annet bilde. Det er mulig jeg legger det ut ved en senere anledning.

Mvh Thorbjørn
Avsluttet .
Er stadig oppe på toppene du. Kunne godt tenkt meg det selv, hadde det ikke vært for den tunge Hasselbladen:)) Du har fått høydefølelsen godt fram i dette bildet noe som tåka bidrar sterkt til, og balansen i komposisjenen din reddes av at fjelltoppene i bakgrunnen synes akkurat nok. Bra serie!
anders s.
flott bilde
tåka skaper en helt spesiell stemning i bildet
utsnittet funger greit i mine øyne,men jeg føler meg ikke helt overbegesitret for dette utsnittet
føler at det kunne ha blitt løst på en litt mer spennende måte
jeg tror jeg ville hatt med mer av landskapet i høyre del av bildet,men jeg vet jo heller ikke hva som skjuler seg der,så da er vi vel egentlig like langt:-)
terningkast 4- fra sørlandet:-)
mvh anders
Marit O.
Fint komp,go balanse i bilde,herlig med all tåken som skaper stemning Thorbjørn,litt gjenngrod i di mørke partiene i den toppen i front!

Mvh Marit
Thorbjørn R.
Mange takk for ytterligere innspill.

Mvh Thorbjørn
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu