- Før siste dans -
Bildet inngår i albumet - Tulipanar - -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2009-11-28 01:32:27
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 40D
  • Canon Macro Lens EF 100mm 1:2.8
  • Brennvidde100mm
  • Blenderf/4.5
  • Lukker1/40s
  • Nei
  • AnnetStativ
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger243
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_436246} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Avsluttet .

Hei Tone!
Dette ble jo veldig lekker macro. Bildet gir meg en sommerlig følelse, noe som er sterkt etterlengtet etter alt regnværet:)
Skarpheten sitter der den skal og valget av blender er etter min mening godt. Farger og bakgrunn er det intet å utsette på.
Liker komposisjonen og utsnittet.

Mvh Jan Roar
Cathrine L.

"Før siste dans" allikevel så vakker så vakker! Nydelig bakgrunn og bra teknsik bilde. Liker tettheten som fremhever den "sterke" kjernen! Du har mange flotte makro bilder av blomster Tone.-))
Ha ei fin helg:-)
Mvh Cathrine
Hans-Jørgen H.

Meget vakkert med en knall bakgrunn Tone!
Titelen er tankevekkende og gir assosiasjoner.
Du har fått støvbærerne i et flott lys her, og de står der skarpe mot de mer diffuse kronblader.
Liker det godt!
Gute fredagen fra Tyrin.

PS: Stort drama oppi Drivdalskåken du der den berømte løvegutten Kaare er tatt som gissel av gubben. Tove er kommet i en særs vanskelig situasjon...huttetu for tilstander.(Toves bilde av Kaare på loftet)
Venke K.

Et velkomponert og flott bilde. Skarpheten sitter der den skal og fargene er bare helt nydelige. Lekkert!

Mvh Venke
Avsluttet .

Synes det skal ganske mye til å engasjere fotografisk med blomsterbilder, og da burde en (jeg) kanskje heller ikke kommentere slike.. Flere har nevnt skarphetsområdet her, og det er jeg enig i at ligger riktig med disse støvbærerne (?) sentralt i motivet mens skarpheten på bladene fader ut i front og bakgrunn. Du har bommet bare litt på det nærmeste. Lyset synes jeg er helt avgjørende for at en skal lykkes med slike bilder, og naturlig lys er ofte det beste. Synes det blir litt for "urolige" lys og skygger her, kontraster, og som tar litt for mye av oppmerksomheten fra den vakre blomsten. Kontrasten mellom selve blomst og bakgrunn er bra, selv om jeg er usikker på disse skyggene her også. Det bakre skyggelagte bladet synes jeg også forstyrrer litt i denne sammenhengen. Vel, det er nå mine meninger uten å ha noe greie på hverken blomster eller særlig praksis med den type foto..
Ole Arne S.

Oi, dette var bare lekkert..
God bruk av blenderen der skarphetsplanet er perfekt i mine øyne..
Du har også klart og isolert blomsten på en fin måte med en meget flott bakgrunn med fantastiske fargetoner uten forstyrrende elementer, som er med på og forsterke synsinntrykket fra betrakteren..
Meget flott utført, har ingen korreksjoner og komme med her..
Flott komposisjon og fint utsnitt også..
Liker bildet godt..
Ha en fin helg Tone..

mvh Ole Arne
Tone A.

Her er eg seint ute med tilbakemeldingar på alle kommentarar. Med 1.advent på sundag gjekk tida med å få fram lysestakane til dei mørke vindauga.
Dette bildet tok eg 10.februar kor lyset var ganske så kaldt.
Det var eit tulipanbilde som Ann Thomstad hadde i januar,som inspirerte meg til å prøva ulike lys. Sjekk hennar nydelege tulipanbilde bilde nr. 431559.
Her har eg brukt gulreflektor for å fanga det siste av kveldslyset.
:) Tone
Tone A.

Jan Roar:Gildt at du får sommarkjensle og at du likar bruk av DOF her.
Cathrine: Her har du verkeleg forstått kva eg ville med bildet. Sjølve tulipanblada syng på siste verset her, og dei er krølla og nedbøygde klare for den siste dans. Mens støvbærarane og arret strekk seg friske mot lyset.
Hans-Jørgen:Takk for at du liker bakgrunnen her, som står til dei gultona støvbærarane.
Godt at du held meg orientert om løvegutten Kåre og dramaet, eg må visst koma meg ajour.
Venke:Gildt at du likar komposisjonen.
Så ein stor takk til Kjell for grundig kommentar.Mest som om bildet låg på BK, men eg set pris på dine synspunkt. Sjølv gir eg nokre kommentarar på fuglebilde som ikkje er mitt felt, berre for å studera og læra noko sjølv.
Det er naturleg lys frå vindauget med med bruk av gullreflektor, v2 viser lyset korleis det var.
Bruk av DOF her er gjort for å få fram sjølve arret skarpt, skulle alle støvbærarane vore skarpe måtte eg brukt ein mindre blendar og bildet hadde blitt meir uroleg.
At bakgrunnen forstyrrer litt med skuggen i venstresida er eg enig med deg, trekk litt ned. Mest som om tulipanen tek sin siste dans i sola.

Ole Arne:Gildt at du likar komposisjon og bruk av DOF.Bakgrunnen her er eit gardin som eg skulle henga opp.
God adventshelg.
Håvard F.

Fargene som er så gyllene og fine i V1 synes jeg gjør bildet. V2 blir mer ordinært.
Reflektor er tingen ;)
Pent bilde.
God helg.
mvh
Håvard
Ann T.

Hei Tone - dette var fint gjort. Artig med tulipaner som er forbi sitt beste. Bildet er velkomponert med en fin bakgrunn. Bra bruk av naturlig lys + reflektor og velvalgt DOF. Likte V1 veldig godt. Jeg synes at lyset på V2 er litt for hardt kanskje?
Best regards, Ann
Tone A.

Håvard:Takk for at du liker v1. V2 er berre lagt inn for å visa kor kaldt vinterlyset var og med bruk av mindre blender.
Ann:Gildt at du også liker mitt tulipanbilde.
God adventshelg, helsing Tone
Avsluttet .

Jeg synes at du har komponert litt feil her. Jeg ville hatt bort den nedre delen. Slik at bare litt av den grønne stilken vises. Føler det blir litt urolig slik det står nå, blikket flakker rundt omkring i bildet og finner ikke ro.
Mye av den meningen min faller på grunn av de uskarpe bladene der. Jeg har gitt meg en formening om at det bør være skarpt i front.
Men, he, det kan ikke du gjøre noe med at jeg har blitt gammel og sær. Jeg bare lurer.
Jeg føler også at farvene krasjer litt, orange og dus lilla??
Eller er det bare jeg som er rar idag.
Jeg har hele tiden forholdt meg til v1.

Derfor synes jeg at v2 er et helt annet bilde, et bedre bilde, sett med mine øyne. Her er god skarphetsplan i front.

Vel, unnskyld, litt surmuling fra meg idag Tone. Du får ta det med ei klype salt. Flertalet har talt.
mvh arild
Tone A.

Arild:Berre godt at du ser bildet annleis enn meg.Berre skryt lærer ein lite av.Også Kjell synes at bildet er for uroleg.
Eg kan nok vera enig at rosa og orange er litt fargekollisjon, men dei gultona støvbærarane står iallefall fint til bakgrunnen.
Tittelen her gjer at eg har dette utsnittet. Dei lett krølla kronblada er kjolen som flagrar, difor er skarhetsplanet lagt på arret og støvbærarane.
V2 har ein mindre blendar og er berre lagt inn for å visa kor kjøleg lyset var denne februarkvelden. Dette bildet synes eg er enda meir uroleg.
Eg får prøva meg på nye tulipanar etter jul, med ein meir nøytral bakgrunn og anna bruk av DOF. Ann Thomstad hadde overeksponert sitt tulipanbilde med +1 og det er også eit forsøk.
Surmuling er det ikkje Arild, berre godt å få med seg korleis andre "les"bildet.
:) Tone
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu