Moskus på nært hold
Denne moskusen dukka opp bak en haug, den stakk hodet fram og så på fotografen som passelig overraska knipsa til bufferet var fullt :) Heldigvis for meg ble ikke moskusen sint, den bare så på meg en stund før den labba videre.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2009-11-28 15:43:22
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2009-11-28 15:44:38
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon D90
  • Nikkor 70-300 VR
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/400s
  • Nei
  • AnnetFornøyd med denne, morsomt med gresstrået som stikker ut av munnen.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger243
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_436359} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Torbjørn P.

Ditt klart beste moskusbildet og veldig bra sammenlignet med mange andre. Mange moskusbilder bærrer preg av lang tele (som vel anbefales av sikkerhetsmessige årsaker). Flott skarphet og detaljer i pelsen.

Morten W.

Flott altså. Skulle gjerne opplevd det her!
Øyvind B.

Takker for kommentarer, gutter!

Skarpheten og detaljene i pelsen kommer av at Morten lærte meg skarping i PS, så takk til deg for det!

Christine K.

Fint nærportrett av moskus. Du var vel nærmere enn tilrådelig?
Fine detaljer i pelsen og bra skarphet.
Hilsen Christine
Avsluttet .

Flott bilde av dette "urdyret"...
Skjeldent tett og rett på.
Øyene og hode er hovedmotivet. Hvis opptaket er teknisk godt nok så tror jeg at jeg ville laget et portrettformat av dette med beskjæring litt bak hornet.
Jeg tror også jeg uansett vill beskjært bort den uskarpe forgrunnen sik at bare pelsen ble synlig. Tror det ville gitt litt roligere bilde og bare forsterket uttrykket av øynene og hodet av dyret.

Artig med det lille strået i munnen..det skal ikke mere til for at bilde blir litt anneledes og mindre statisk.


Odd
Øyvind B.

Takk for gode ord, Christine og Odd!

Jeg er nok mye nærmere enn 200 meter, denne kom litt plutselig på. Men den var veldig rolig og avslappet, ingen tegn til aggresjon. Jeg hadde nok tatt bena fatt hvis den hadde begynt å blåse i nesen :)

Odd: Prøver meg med to versjoner, cropper bort forgrunnen på begge, (litt flaut at jeg ikke så det selv med en gang) men vet ikke om jeg vil ta bort for mye av manken?
Avsluttet .

Syns V2 og V3 ble bedre enn V1, men jeg er usikker på om jeg i V3 ville tatt bort noe av manken til høyre..den er rolig som den er og den forstyrrer ikke. Dessuten blir bildet da mere rektangulært .
Jeg er nemlig av den oppfatning at jeg liker best rektangulære bilder isteden for kvadratiske.. Rektangulært format syns jeg passer best slik mennesket oppfatter synsinntrykket av omgivelsene..men for all del dette har med idviduell smak å gjøre.

Odd
Truls L.

Dette var et utrolig nærmt og flott bilde av moskusen. Fine farger og fin struktur i pelsen. Syns ikke forgrunn forstyrrer så da velger jeg med HV :)

Mvh Truls
Morten W.

Hei igjen.

Jeg synes V2 ble flott. Og flott med det strået ved munnen.
Jeg tenker du var rask på foten da du plasserte det der?
Aina s.

Et flott moskusbilde. Artig å se et nærbilde som dette av god kvalitet. Jeg liker V1 best, da jeg synes det går bort litt for mye med cropping i V2 og V3. Tror jeg ville hatt et utsnitt hvor du i nerkant kutter kun opp mot hvor skjegget begynner, og kloner kvister som stikker opp foran skjegget istedet for å kutte. Evt et ørelite kutt bak. V3 er ikke så verst, men jeg synes det blir for brått og for mye kuttet i nerkant.

Mvh Aina
Øyvind B.

Hei alle sammen, tusen takk for flere innspill og kommentarer! Morsomt å se at det er flere meninger om hvordan utsnittet bør være. Selv klarer jeg ikke å bestemme meg, vingler mellom V2 og 3. Synes manken er for fin til å kuttes ut, samtidig som jeg ikke liker at bildet blir så kvadratisk, som også Odd var inne på.

Morten: Det er slike strå jeg har på foringsplassen min for Moskus... :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu