White heaven
Bildet inngår i albumet Landscapes - Norway, Iceland, the Netherlands etc.
Utstyr
  • Canon EOS 5D mk II
  • Canon EF 70-200mm f/2.8L IS USM
  • Brennvidde70mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/160s
  • Nei
  • Annetiso 100
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_438289} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
ketil g.
Her ble jeg betatt av nedre halvdel. Spennende og kontrollert balanse mellom himmel/hav og fine nyanserte kontraster som utfyller hverandre. I tillegg innslag av blikkfang som båt, et stykke land og to fugler. Flott. Litt fjernt og nært på samme tid.
Øvre tredjedel blir jeg ikke fortrolig med. I utgangspunktet skulle den balansere mot den nedre del, men her tar den oppmerksomheten eller mangel på sådan fra bunnen. På min skjerm blir den for lys og uten detaljer. Tror ikke beskjæring vil hjelpe her? Kanskje gjort himmelen en anelse mørkere og med litt mer kontrast for å få den til å henge sammen med resten av bildet uten at den blir en "konkurrent" til nedre del.(Mulig en sort passepartout?)

Er slett ikke sikker her, men nedre del fortjener en bedre overdel.

ketil
Joakim R.
Hei Atle!

Her tror jeg at enten at du burde fjernet de små antydningene til skyer i det hvite eller evt brent ut hele himmelen. Kul komp, men får en følelse av at horisonten heller litt mot venstre.

Mvh JR
Ivan H.
Hei,

Ja, tja, kan begynne med at horisonten er skjev.
Dette ser jeg lett når jeg scroller slik at jeg sammenligner med den horisontale linjen til borwseren.

Så er det jo himmelen som er i fokus her, iallfall kritikkmessing. Har prøvd å tenke litt..

Men en stor himmel, som tar mye mer plass enn selve motivet, vil da blikket fokusere enda mer på motivet? Altså, hvis du her kutter vekk halve himmelen, vil blikket mitt veksle mer mellom himmel og bunn. Derfor fungerer det her med stor himmel?
Noen som har en kommentar på den hypotesen?

Men, her synes jeg himmelen blir i litt det meste laget. Hvis du måler skyen vartikalt, kunne jeg ønske meg himmel dobbelt så mye. Forstår?
Samme med bunnen, at du viste mer vann, halvparten av skylaget.
Ville det fungert bedre?

Ellers liker jeg ballansen i motivet, der du har båten til venstre, som ballanserer mot fyret og land til høyre. Det fungerer veldig bra i mine øyne. Bare horisonten blir rettet opp.

Da tror jeg er tom for kritikk i kveld..

Mvh
Ivan
Atle J. G.
Takk til dere som tar dere tid til å legge inn så gode og lange kritikker. Setter pris på det.

Jepp, horisonten er skeiv. Hadde sett det, og det pleier å være det siste jeg gjør når jeg er ferdig med et bilde. Glemte det her.

Nedre halvdel er soleklart den delen som er interessant. Øvre delen var litt mørkere, men jeg likte 'tomheten', så jeg forsterket dette ved å gjøre det lysere (ikke helt hvit noen sted forresten og fortsatt detaljer). Magen min ville kutte. Mye. Halvparten av den lyseste delen. Og gjøre den litt mørkere for at det blir mer helehet med resten av skyene kanskje...

Men så kom hodet mitt og sa: "Nei, det er jo litt av poenget, at det er så mye rom over horisonten. På flere måter." Så der ble jeg konkurrent med meg selv. Typisk...

Valgte til slutt å la være å kutte og høre på hva dere hadde å si. Ikke uforventet altså. Men spennende hva dere synes etter å ha lest det jeg skrev nå istad.

Ellers kan jeg si at det er ganske kult i stort format. 21mp (ca 19 igjen siden at jeg har croppet noe) med så små detaljer mot det store. Hadde vært noe å lage dette STOOORT. Får se, kanskje neste utstilling...

God natt :)

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu