http://www.haagensenfoto.no/

Lyngenferga ankommer Breivikeidet
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_438301} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Håvard F.
Flott himmel og speiling. Båten er midtstilt, men synes det fungerer svært godt her. Enkelt og godt foto. Liker de svake kontrastene her.
mvh
Håvard
Inger-Lise S.
Et vakkert motiv. Nydelige blåtoner. Ferga er midtstilt, men her syns jeg det passer utmerket, da skyene, og derved også i speilingen, stråler hver sin veg. Fin effekt.

Inger-Lise
Avsluttet .
Midtstilling av hovedmotivet er helt riktig her. Himmel og speiling utfyller hverandre innholdsmessig. Enkelt og greit motiv som formidler en fin stille stemning. Liker også at det er lys i lampa i masta, som kanskje også er med på og understreke den mørkere årstiden
Knut Georg F.
Rent, pent og glassaktig bilde av fergeankomsten. Synes vannet renner inn fjorden (mot høyre).
Mvh Knut
Roger H.
Ved første øyekast lurte jeg på om båten sto på speilblank is. Midtstillingen er nevnt, passer bra her.
Sparsomme farger kler motivet. Fin speiling av lyset.
Ivan H.
Hei,

Speilingen gjør sitt, og det kan se ut som det er det de andre her også er mest opptatt av. Ei ferge? Tja, ikke så spennende. Jeg hadde faktisk forventet en svart kjør på ferja, men det er vel vannet som gjør den lysere.
Jeg føler også at bildet vektlegges noe mot høyre, men det er vel bare meg som føler dette, siden ingen andre har merket noe til det.

For meg blir ikke dette så veldig spennende, men når majoriteten liker det, er du nok i mål.

Mvh
Ivan
Marit O.
Ikke ofte jeg liker midtstiling,men her passer det fint Thorbjørn,kommer nok av at båten kommer diagonalt innover her.Di duse fargetonene
klede bilde.
Liker stemningen i bilde ditt!


Mvh Marit
Thorbjørn R.
Takk for fine innspill.

Midstilling er normalt ikke noe problem for objekter som kommer imot - og i dette tilfellet synes jeg det fungerer bra.

Etter nærmere finstudering så er jeg enig med deg Knut i at vannet kanskje "renner inn fjorden". Mulig sjøen flør. :-) Om bildet er skjevt eller om det er forskjellig avstand til landet bak som gir denne effekten er vanskelig å si.

Bildet er tatt tidlig en morgen i august. Det blir knapt mørkt midt på natten i dette området i begynnelsen av august. Så hvorfor lykten er tent utpå morgenen forstår jeg ikke.

Utgangspunket mitt her var å formidle den svært så idylliske stemningen med speilblank fjord og fergen som kommer glidende inn. Det kan synes som om jeg har lyktes med det. Her er speiling, lys og nasjonalromantikk, men det blir ikke så spennende, rent fotomessig - jeg er enig med deg i det Ivan. Jeg sitter å tenker på hvordan jeg kunne fått til en mer spennende vri.. Litt vanskelig nå i ettertid. Påpekningen er imidlertid viktig og gir et puff bak til å være mer kreativ når situasjonen byr seg igjen.

Mvh Thorbjørn
Ivan H.
Det er jo ikke noe galt med bildet, Thorbjørn. Noen synes kanskje det ikke er så spennende, selv med fin speiling og lys, mens andre synes det.
Jeg tror ikke du skal tenke så mye på hvordan du skal få akkuratt dette motivet enda mer spennende, tror du har gjort det beste ut av situasjonen, der og da.

Hadde du beveget deg litt lenger ut, tatt bilde av en måse på den stille fjorden, med fjellene i bakgrunnen. Kanskje noen hadde likt det bedre, kanskje ikke. Slik er det bare. Uansett, et helt annet bilde.

Nå har jeg sett så mange ferjer og slike motiv før, både i pent og stygt vær, så kanskje det er derfor jeg ikke synes dette er det mest spennende du har levert. Men, lys og speiling er flott, og du viser det på en god måte her.

Ønsket å begrunne min kritikk litt bedre.

Mvh
Ivan
Thorbjørn R.
Takk for oppfølgingen, Ivan.

Man kan saktens diskutere om et bilde må være så spennende og originalt. Til mange formål tror jeg at de mer strømlinjeformede natur og landskapsskildringen holder i massevis. Det er vel kanskje i et slikt perspektiv du sier at det ikke er noe galt med bildet.

Som hobbyfotograf, som ikke er avhengig av å ta kommersielle hensyn, kommer imidlertid etterhvert ønsket om å produsere noe som er litt anderledes. Som du sier, avbilding av ferger har man sett før, både i godt og dårlig vær. Dette er et ekspempel på ferge i godt vær, og jeg tipper det finnes mange liknende versjoner rundt omkring.

Dette "anderledes" balanserer gjerne på kanten mellom spennende og totalt mislykket. De forsøkene jeg har gjort har jeg stort sett følt har havnet i sistnevnte kategori. Men kanskje er det en idé å i større grad teste ut slike her på kritikken?

Thorbjørn
Anne Ø.
Liker de lyse blåtonene her, lette valører over det hele i et lys som minner om tidlig morgen. Lyset er enda på i lyktestolpen. Fint å se disen ligge bak i fjellene, tilfører stemning i bildet med speilingen inkl. Tre fokuspunkter, båten og moloene. Ser og at lyset u bunn av sjøen er av etydning her i helheten.
Det som får meg til å stoppe opp her er nok de lyse tonene, blåvalørene som fanger mitt øyet først og fremt. Så går jeg videre og liker det hele.
Ivan H.
Hei igjen, Thorbjørn.

Bare for å gi et lite svar.
Vi er nok ganske så enige her, og er med på det du skriver. Det spørs hva annerledes er da. Er bildet annerledes pga situasjon? Etterbehandlin? Teknikk?
Et bilder kan jo være på og si perfekt, men ikke så spennende. Kanskje spennende med en gang, men kanskje ikke i lengden.

Å finne en fasit på hva som er annerledes eller ikke, hva som fungerer, er vel ganske umulig, da vi alle har kanskje vært vårt syn på bilder.

Jeg ser ikke mye galt i dette bildet. Men for meg blir det ikke så veldig spennende. Mens for andre er det det. Du ser nok slik på mine bilder også, Thorbjørn, noen synes du at jeg kommer i mål med, andre ikke. Det er det som er så spennende.

På for eks en utstilling, bør man kanskje velge ut bilder som er litt annerledes, men samtidig som de fleste kan like. Om du forstår. Dette gjelder for de fleste bildekategorier.

Svaret ble vel litt lengre enn jeg hadde tenkt :)

Mvh
Ivan
Thorbjørn R.
Takk til Anne og til deg Ivan, for ytterligere innspill.

Jeg tror nok vi er ganske så enige ja, Ivan. Uansett ble det en OK diskusjon - slik er det for lite av på bildekritikken.

Mvh Thorbjørn
Avsluttet .
Hei Thorbjørn!
Midtstillingen av fergen fungerer meget bra her.
De avdempede fargetonene er passende til lysforholdene. Speilingen er godt gjengitt og eksponeringen sitter godt. Finner ingenting å pirke på her.
Mvh Jan Roar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu