Det lyser i stille grender
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2009-12-09 14:08:31
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D 300
  • Nikon 18- 200 mm
  • Brennvidde50mm
  • Blenderf/14
  • Lukker30s
  • Nei
  • AnnetStativ, iso400
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger148
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_438316} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Ulf F.
Jeg likte dette bildet, John. Jeg synes du har fått mye ut av dette temaet. Her er det ro og harmoni. Utmerket skarphet og en herlig veksling mellom lys og skygger. Rene fine flater, bare brutt av et spor som gir spenning til snøen. God dekorativ effekt i frostrøyken.
John H.
Hei
Takk for kommentaren Ulf. Flott at du likte det. Det du ser i forgrunnen er islagt vann. Eidsvatnet med gardane på Indreeide i Eidsdal.
John
Hans N.
Komposissjonen fenger meg, formen på fjellet og tåken i midten.
kontrastene burde kansje vært litt sterkere, de forsvinner litt i resten av bildet.
Ville gjerne sett at fotografen kommenterer sitt eget bilde, og gjerne sier litt om hva han ønsker kritikk på, om det er noe spessielt.
John H.
Hei
Takk for innspill.
Når det gjelder kontrast har jeg valgt å presentere bildet noe dempet fordi mørket er viktig. Det lille av lys er månen som skinner gjennom hull i skydekket og belyser noen partier. Lyset i den lille grenda er også viktig. Den er ment å ballansere de opplyste partiene til høyre. Aningen av dyrespor i forgrunnen er viktig for dybden uten å stjele oppmerksomhet. Det jeg er usikker på er lysstrålen fra himmelen. Valgte først å retusjere den men angret og tok den inn igjenn.
John
Inger-Lise S.
Hei John!
Jeg er enig med deg vedr. den dempede kontrasten, da det gir bildet en fin og spesiell stemning. Dyresporene, den lille opplyste grenda,- absolutt positivt. Det var synd med den vertikale stripen i bildet.
Men lysstrålen fra himmelen syns jeg gir bildet et ekstra pluss.

Inger-Lise
John H.
Hei Inger-Lise
Har lagt ut versjon 2 uten stripe. Takk for kommentaren. Enig med deg.
John
Joachim A.
Bildet beskriver godt den gedigene og lydtomme følelsen av snøfjell som bader i kaldt månelys. Stillheten blir kun brudt av scooteren hvis frontlys glimter inne mellom byningene...
Liker best den mørke versjonen som gir fjellene en større mystikk da alt ikke vises like tydelig frem.
Lengter til fjells nå.

Joachim
John H.
Hei Joachim
Enig med din beskrivelse som er samstemt med det jeg ville formidle.
John
Anne-Lise S.
God tittel som stemmer godt til innholdet i bildet. Delikat forgrunn med spor og god struktur. Skodda som ligger over grenda og bidrar til å forsterke roen i bildet, gjør seg godt. Dempet lys fra husene stemmer også godt ift. "stille (grender)"! Liker godt lysspillet over landskap og fjell, og hvordan du så fint får frem de lyse og skyggefulle områdene i fjellandskapet. Lekkert med månelyset på eggene. Synes også det gjør seg med lysstripa fra himmelen og ned. Kanskje noe "grått", men tror kanskje du kan ha lysnet litt for å få frem noe tegning i de mørkere områdene? Ingenting å utsette ellers.

Anne-Lise
John H.
Hei Anne-Lise
Takk for utfyllende kommentar.
John
Anne U.
For en nydelig stemning du har i bildet her, flott med månelyset og og frostrøyken i bildet. Meget bra og veldig fint nattbilde.

Mvh Anne :)
Inger-Lise S.
V2 ble enda bedre :-)

Inger-Lise
John H.
Hei Anne og Inger-Lise
Takk for kommentarene. Inger-Lise, versjon 2 la jeg ut samtidig med eneren fordi det skjedde en feil under opplastingen. Men i farta er det ikke altid lett å få med seg at det ligger flere versjoner ute. Der har jeg bommet flere ganger selv også.
John
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu