Isen legger seg
-20 grader og vind - en skikkelig kald opplevelse.
Bildet inngår i albumet Natur -
Utstyr
  • Canon 5D Mark II
  • Canon EF 17-40mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_440057} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Roy Helge R.
Først og fremst må jeg si at dette synes jeg virkelig var flott. Sola som får det til å renne gull over skogkanten gjennom frostrøyken. Virkelig flott.

men så skal jeg si noe som jeg egentlig har lovet meg selv aldri å gjøre: Jeg skal be om et tettere utsnitt. Den blå himmelen synes jeg slår litt ihjel det oransjegule hovedmotivet. Derfor tror jeg det ville lønne seg å stramme inn i alle fall over og til høyre og kanskje også til venstre.

Eva K T.
Synes dette ble et meget bra bilde både når det gjelder farger og komposisjon. Det som gjør hele bildet så spennende, er tåken. Virkelig bra jobbet dette :-)
Avsluttet .
Her er jo fargene mye av greia. Kan gi assosiasjoner til klassiske malerier med sine sterke rødrsustgulbrune fargetoner og monumentale lys. Synes dette fungerer godt, er både dekorativt og uttrykksfullt. Skulle jeg pirket på noe så måtte det være at du kanskje med fordel kunne strammet inn litt i topp.
ketil g.
Blått, hvitt, sort og gult i godt atskilte sekvenser med skarpe overganger og en flott plassering av elementene, og ut av dette har du fått et fantastisk "bilde" på hvordan naturen kan være voldsom og flott på samme tid. Store deler av det lyse partiet er utbrent, men her synes jeg det er med på å gjøre bildet "sterkt".
Den voldsomme aktiviteten i nedre del av bildet krever en større flate som roer og gir bildet spenning. Jeg ville ikke tatt bort noe av øvre del.
lene s.
Takk for konstruktive kritikker. Det setter jeg pris på. Når det gjelder beskjæring har jeg prøvd, og kommer nok til å prøve, flere varianter. Det er jo, som dere sier, fargene som gjør mye av dette bildet. Derfor vil jeg ikke fjerne for mye av det blå, men samtidig er hengebjørka til venstre noe difus pga av vind. Kan muligens være noe å hente hvis jeg tar litt til venstre og tilsvarende over....?
Kan også beskjæres mye tettere inn på sola, både til venstre og over, og samtidig ta mye av den litt uinteressante høyresiden, men da blir det et helt annet bilde...
Ivan H.
Hei,

Ved å kutte litt til venstre vil du få et mer kvadratisk utsnitt, som jeg tror vil fungere bra for dette motivet. Men du har mye himmel med, med en lite fremtredende blåfarge. Det gjør at det gule kommer bedre frem, men det gjør også at det blir noe tomt i toppen. Så enten ville jeg kuttet litt i topp, eller fått blåfargen mer fremtredende. Eller, kanskje den dårligste løsningen, dempet det gule/orange.
Hvis du skal gjøre den blå himmelen mer fremtredende, er det viktig at du ikke overdriver.

Fin spenning i bildet, god blanding mellom rolig og kaotisk. Liker det. Men synes altså du ikke er helt i mål. Tror jeg ville uansett kuttet i topp, ned på den greinen som står ut mot høyre.

Mvh
Ivan

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu