STINE
Dette er alltid like klassiske Stine!
Hun har et veldig klassisk ansikt som egner seg veldig godt på klassiske bilder.
Har en annen verson også, som jeg legger ut litt senere.
Bildet inngår i albumet Venninder - Jeg tok med meg 7 venninder og tilbrakte en hel kveld i studio. Dette er resultatet.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2003-02-25 20:17:39
    Versjon #2
Utstyr
  • D1H
  • 17-35
  • Blender-
  • Lukker1/60s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger2333
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_44205} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (24)
Tone H.

Fin lyssetting i ansiktet, men hånda blir for dominerende. Fingrene spriker litt, og synd at de er kutta av slik. Burde også ha lyssatt håret på venstre side, for den gror sammen med bakgrunnen. Nå høres jeg ut som min gamle fotolærer, beklager, men det er jo bare gode råd!
Jeanette L.

På flere av mine bilder, kritiserer folk at fingerene er kuttet slik som her.
Hvorfor er det synd at fingrene er kuttet? Hadde bildet blitt mye, mye bedre om jeg hadde med alle fingerene?Og hvorfor i tilfelle?
Hvorfor er det ikke bra at hun spriker med fingrene?Betyr det mye for bildet?
At armen kan være for dominerende er jeg enig i.
Ikke enig i lyssetting av håret. Jeg liker hardt lys, og man vet jo at det er et hode der...
Er bare ute etter å få vite litt mer om hva folk tenker, jeg tåler kritikk, det er ikke det!
Jeanette:-)
Bjarne N.

er enig med deg i kuttingen. mange virker nermest manisk opptatt av at ''allt'' på bildet absolutt må være med. men jeg er ganske sikker på at jeg i tillegg også ville ha kuttet toppen av hodet (rett over hårfestet). da blir komposisjonen mer gjennomført og hele bildet virker sterkere/holder bedre på oppmerksomheten. slik det er nå føler jeg at det ''sklir ut'' på toppen. at fingrene spriker, betyr etter min mening ingenting.

forøvrig synes jeg lyssettingen er hverken enten eller, til dette motivet.
enten ville jeg hatt den mer spennende/modellerende,eller helt flat/diffus.

Avsluttet .

Helloos.
Når det gjelder lyset, er jeg enig med deg Jeanette. Liker stilen din med hardt lys og til tider overdrevne kontraster svært godt.
At armen er dominerende, gjør ikkeno for meg. Det blir liksom ikke så ''ordinært'' som det kanskje ville blitt ellers. Men tror jeg hadde likt det litt bedre om hele albuen var innenfor ramma.... Kanskje....
Hånda må nesten være der for å få en helhet om uttrykket som skapes av å stå på den måten.
Det var min mening.

Fint!

jANARKerik
Jeanette L.

Hei!
Tusen takk for kommentarer.
Bjarne: Er helt enig i at folk ''pirker'' for mye.
Ihvertfall når de ikke kan forklare hvorfor.
Bildet blir da ikke fantastisk mye bedre om alle 5 fingrene er med?
Jeg har lagt inn en nye verson, og prøvd kuttingen du foreslo. Funker det bedre?
Jeanette:-)
Vebjørn Mack R.

Hei!
Synes bildet ditt er bra jeg.
Utsnittet synes jeg er også greit.
Hadde vært morsomt å sett det samme utsnittet med en annen linse kanskje. Å fått redusert proposjonen på armen. Lyssettinga synes jeg var pen.

Vebjørn
Eirik H. U.

Dette sitter som et skudd! Vakkert, elegant, klassisk.
Avsluttet .

V1 bedre enn 2 synes jeg...
Jørgen J.

Hei Jeanette,
bildet er bra, lyset er vakkert, men jeg mener også at utsnittet er feil. Hvis armen og albuen er innenfor rammen og hvis fingrene er samlet og hånden peker opp mot brystet så vil du få en perfekt linjeføring som gjør at betrakterens øyne vil følge en sluttet linje og bli innenfor billedflaten. som det er nå vil armens linjeføring dra øynene utenfor billedkanten, det samme gjelder fingrene, hvis de var samlet og pekte opp mot brystet, da ville betrakterens øyne få en rundans innen billedflaten. ikke oppfatt dette som negativt, gjør et forsøk selv så skal du se hva jeg mener, et forsøk kan være å dempe lyset i bildets nederste venstre hjørne, det vil hjelpe til at synet blir innen billedflaten. Dette kan du enkelt gjøre i photoshop.
mvh jørgen
Jeanette L.

Hei Jørgen.
Takk for saklig kritikk!!!!
Jeanette:-)
Robert T.

Leste alle de komentarene... ikke noe å bli klok av.
Når en begynner å snakke om kroppingen der og her betyr det kanskje at selve bilde er ikke så vellyka.
Alle de kroppingene gjør ikke bildet bedre, fordi bildet er ikke så bra i utgangspunktet. Lyset er veldig skjedelig! Det skal mere til enn en softbox rett inn i ansiktet. Og verst av alt er øynene som ikke forteller noen værdens ting!
Robert T.

Hvorfor er jeg kritisk, jo du skal jo leve av dette her, av fotografiet... oss andre ikke. Derfor må du være mye bedre enn dette og oss. :-)
Torgeir S.

Tøfft bilde, stilig utsnitt, bra blikk fra dama og god belysning, likt bildet godt!

Mvh. Torgeir
Jeanette L.

Okodoki.
Takk for kommentarer.
Litt om lyset:
Jeg bruker ikke softboks, men en bounzer rett på ansiktet, ovenifra.
Jeg liker denne lyssettingen veldig godt, fordi den markerer kinnben og lepper. Det passer veldig godt til Stine, som har et veldig klassiskt ansikt.
Robert: Et bilde kan være veldig vellykket selvom ikke croppinga er bra.
Sier ikke at mitt bilde er det, men jeg har sett mange gode eksempler på det.
Det handler jo om komposisjon, ikke motivet.
Jeanette.
Stian J.

Hei på deg Jeanette! Hånda og armen hennes tar for mye oppmerksomhet syns jeg. Hånda har ikke den samme klassiske elegansen som resten av vakre Stine har fått her. Jeg trenger ikke gi mer konstruktiv kritikk enn dette, da jeg syns Jørgen Jørgensens var veldig fin - hva god linjeføring angår.

Ellers en knalltøff idé med jentene på én kveld. Bra at du kaster deg på slike ting! Beundringsverdig!

Ring meg snart,
mvh. Stian;-)
Bjarne N.

syns du var LITT vel brutal med kroppingen. (mente like over ''buen'' på håret) nok om det....
Bjørn H.

Liker bildet bra,men armen i forgrunnen blir vel dominerende,versjon #2 bedre,men jeg liker det med
beskjæringen, komposisjonen er fin.Liker ikke at alt skal være helt ''mal''. Selv ville jeg jobbet litt i ps, kanskje lagt til litt gaussian blur?Enig med deg vedr.komposisjon og beskjæring,man må lage sin egen stil:)
Hild B.

likte beste versjon en. der du ikke kuttet hodet, det er sjelden et godt alternativ..
Renate H.

Syns bildet er bra jeg. At armen og hånda tar for mye oppmerksomhet er nok jeg litt enig i..men da er det bare å få litt mindre lys der.
Syns du er flink jeg, Jeanett. Liker bildene dine veldig godt.
Lars-Anders M.

Jeg liker uttrykket. Ok.
Morten H.

flott bilde! rett og slett bare veldig bra!
Øyvind B.

Heisann !
Jeg driver litt research ang studiofotografering siden jeg mest trolig må hoppe i det til neste uke uten noen form for opplæring og med videokamera !! Tro det eller ei ! Grunnen er at jeg ska lage en bildeserie som ska settes sammen med noe som heter QTVR og å ta bilde av en person fra 36 forskjellige vinkler blir vanskelig med speilrefleksen. Har du noen tips ang lyssetting, mottas de med takk^2 !!

Når det gjelder bilde du har her...må si det var ymse kommentarer ja, men det er jo bra, tegner på at folk e engasjert ! Værre var det om ingen gadd å si noe som helst.... Jeg mener kroppingen var unødvendig...gjorde ikke bilde noe bedre...du var hard med kniven da hehe. Det jeg reagerte på er at du kutta i leddet på modellens albue. Dette er jo liksom litt ''ulovelig'' Jeg tror at armens evne til å stjele oppmerksomhet hadde forsvunnet om du hadde kutta den innafor leddet. Ellers er possituren knall. Den passer liksom til ansiktet hennes. Jeg føler lyset er hardt...men det gir en viss følelse i bilde..HELT enig med deg der !!!!! Og hadde du belyst håret hadde det vært ødeleggende for denne stilen. Når det er sagt...beskjæring kan gjøre bilder bedre, det er faktisk vanskelig å skjønne at noen kan mene noe annet. Jeg leste at Arne Strømme, en av Norges beste fotografer, beskjærer bildene sine i hytt og gevær ! Jeg syns det er et verktøy for å poengtere et bilde og det gir spennende formater.

snakkes
Klems fra Øyvind i Melbourne
Morten S.

Liker dette bildet veldig godt!

Personlig gir jeg fullstendig beng i hvordan et bilde er beskjært. I hverfall kommer det langt langt ned på lista over hva som gjør et bilde bra!

Det viktigste, syns jeg, er energien, nerven i bildet, og den kommer nesten ALLTID fra ansiktet på modellen, gjerne forsterket av posituren, som på dette bildet er knallbra. Hun uttrykker en stolthet og styrke som er utrolig sterk. Skulle gjerne sett flere bilder av henne med forskjellige utsnitt (gjerne med hånda). Kanskje dere kan ta en da capo.
Jeanette L.

Hei Morten.
Takk skal du ha, hyggelig at du likte bildet. Stine er en veldig flink modell og jeg har tatt mange bilder av henne som ligger her på foto.no!
Hilsen Jeanette:-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu