Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetFilmbasert, negativet fotografert med Micro Nikkor
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger252
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_443330} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Avsluttet .
Enkel og nærmere en grafisk framstilling. ”Blackbird” på flukt over hvite flater og mellom enslige trestammer.. Fuglebilde med en liten historie i kanskje..
tor åge s.
Et foto helt i din stil Roger... Spennende med den lavtflyvende.. Retningen på fuglen sørger for at det ikke blir alt for høyretungt.... Misunner deg og "se" slike motiver :)


mvh totto
Torild H.
Kanskje dagens rasjon, i frosen, snøkledd gate.
Den litle matbeten i munnen er det vesentlige, og fortellingen her: - Kvar tek sitt, eg tek mitt.

Elles kontrastfull røff teknikk som eg tykkjer passer til motivet, samt ein oppvisning i god og interessant komposisjon.
Greitt, eg gjentek meg sjølv: filmrammer liker eg godt, slik den t.d. her avgrenser og samlar den forholdsvis store, kvite flata.

Torild

Roger H.
Kjell. Takker for grafiske tanker og flukt.

Totto. Takk til deg og for fin kommentar. "Se" slike motiver sier du. Det tar jeg med meg.

Torild. Takk for utfyllende kommentar om motivet.

Marius N.
Har sett på bildet flere ganger nå. Først virket det en del høyretungt men som totto påpeker er retningen på fuglen med på å ballansere dette noe.
Savner kanskje en motvekt på venstre side i form av et tre eller en stein for bedre ballanse men er ikke sikker. Liker kontrast og struktur, det gir et røft og gammelt preg.
mvh Marius
Knut Georg F.
Det positive her er de enkle elementene i bildet, bra plassert i bildeflaten. Ellers synes jeg motivet er kjedelig. Den teknisk rufsete kvaliteten (grått, dårlig fokus, mye korn/støy) bidrar til et inntrykk av at dette er et et amatørfoto som burde vært "plassert i skuffen", men aner at det må være noe mer ettersom en dyktig fotograf står bak:-)
Mvh Knut
Ivan H.
Et rufsete og hardt bilde, av et rufsete og hardt miljø.
Vi klager og bærer oss når det blir kaldt og mye snø. Vi sitter hjemme i varme hus og lurer på når det skal være over. Mens fuglene finner hull i isen, finner mat i snøen og lever et noe hardere liv enn oss. De har heller ikke værmelding :)

Det er vel det jeg får ut av bildet, Roger.

Når det gjelder det tekniske så har du fyllt flaten med snøstruktur, kvister og annet "svart materiale". Trærne dominerer, sammen med greiene øverst og det svarte nede til høyre.
Bevegelsen til fuglen går mot venstre ja, og kan ballansere det hele, men plasseringen av fuglen kan diskuteres (kanskje i det uendelige). Derfor nøyer jeg meg med å si at jeg ville hatt fuglen helt til venstre. Men en manns mening.

Så kan men jo spørre seg (gjelder mange bilder her inne) om dette er et feilskudd fra fotografen eller ikke. Meg selv har ofte bilder som i utgangspunktet er bomskudd, mens som jeg i etterkant føler har noe, iallfall hvis jeg redigerer det slik og slik. Men tror ikke man skal tenke så mye over det. Det er jo det vi ser her vi skal kritisere og kommentere. Hypotetisk sett, hadde bildet vært dårligere i våres øyne om for eks fotografen hadde sakt at bildet var et bomskudd i utgangspunktet?

.Ivan.
Thorbjørn R.
Et bilde som tydelig bærer din signatur. Gjennomgående har disse bildene en stemning som jeg liker. Litt rufsete - og ofte et litt uklart innhold. Jeg synes det funker bra. Til det siste spørsmålet Ivan stiller, så tenker jeg at bildet verken blir bedre eller dårligere av at det i utgangspunktet var et bomskudd fra fotografen. Det er sluttproduktet, slik det presenteres, som teller for min del. En annen sak er at det nok tar lengre tid før fotograften kommer opp med noe lignende dersom bildet ble til ved en ren tilfeldighet.

Mvh Thorbjørn

Roger H.
Takk til dere fire siste også, for betraktninger og konstruktiv kritikk. Ser du kanskje vil a noe på venstre side Marius. Da tror jeg fuglens flukt blir sperret i motivet.

Bra du ser negative og positive sider i bildet Knut.
Jeg bryr meg lite om "skarpt og fint kommentarer",
så du her helt rett

Dette er ikke noe feilskudd Ivan. Heller ikke planlagt på forhånd. Med fuglen helt til venstre ville den vel forsvunnet fort ut av bildet. (noe jeg tenker bare). Ble litt nysjerrig på hva som egentlig menes med bomskudd.

Bra du nevner sluttproduktet Thorbjørn. Det er jo det betrakteren ser i etthvert fotografisk bilde og bilder i alle utrykksformer.

Takk igjen for alle meninger.



Ivan H.
Det med "feilskudd" var nok å dra Knut sin kommentar litt videre, der han nevner at
"Den teknisk rufsete kvaliteten (grått, dårlig fokus, mye korn/støy) bidrar til et inntrykk av at dette er et et amatørfoto som burde vært "plassert i skuffen""
Altså, mulig jeg dro den litt langt, men siste avsnitt i min kommentar er mer generell enn at jeg bekylder bildet ditt som bomskudd. Som skrevet, her er det bildet slik det er fremstilt vi skal forholde oss til, ikke antagelser om noe annet.
Etter å ha lest Knut sin kommentar flere ganger, har jeg kanskje misstolket hans meninger?

.Ivan.
Marit O.
Hei Roger!

Du har mye spennende,men dette forteller eller gir meg noe som helst,jeg skjønner ikke hva du prøver og formidle eller hva historien skal innholde!
2 trær en fugel med noe matbitt i munnen,som er dårlig plassert hmm,nei beklager Roger,dette syntes jeg var et dårlig bilde fra en go fotograf!

Mvh Marit
Roger H.
Hei igjen Ivan. Setter pris på at du følger med. Jeg er åpen og takknemlig for kommentarer uansett inhold. Synes det er givende.

Du synes dette er dårlig Marit. Har forståelse for det. Takker så mye for din ærlige mening.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu