- Når kulda rår II -
Eit litt anna fotostandpunkt enn "Når kulda rår I" bilde nr. 504265 pluss stativ og trådutløysar.
Bildet inngår i albumet Motiv frå Time kommune -
Utstyr
  • Canon EOS 40D
  • Canon EFS 17-55 mm f/2,8 IS USM
  • Brennvidde24mm
  • Blenderf/22
  • Lukker1/8s
  • Nei
  • AnnetStativ og trådutløysar.ISO 400 hadde eg gløymt å skrua ned.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger171
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_443602} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Morten W.

Ingen forgrunn, ingen bakgrunn. Ganske rotete bilde som sier ingenting. I farta hadde jeg faktisk litt vanskelig for å se hvilken vei vannet rant pga den tette komposisjonen. Ingen følelse av at det er en liten foss. Og den gamle bygningen kommer ikke til sin rett.
Hadde det vært mulig ville jeg ha stått mye mer til høyre og vinklet oppover, så elva forsvant ut av bildet.
På ditt forrige bilde begynner man å ane en bakgrunn. Der hadde du løftet kamera litt.
Avsluttet .

Utsnitt fra en elv, som ikke er så spesielt og fremdeles litt "uoversiktlig" slik det forrige bildet ditt, men bedre etter min mening. Det er først og fremst fordi du har satt mer fokus på det som må være det dominerende i bildet, nemlig isen og rimfrosten. Forgrunnen her er den rennende elven hvor en tydelig ser at vannet er i bevegelse med de stripene som dannes av strømmen, og som vises av lyset. Mellomgrunnen er isdannelsene, fossestryket og rimfrosten som viser at her er det kaldt. Den mer stille delen av elva som vises i bakgrunnen må være med for å vise at det skjer noe videre nedover og danne en avslutning på denne historien din. Som jeg sa innledningsvis, så synes jeg ikke at dette bildet er enestående, men ett veldig greit utsnitt fra naturen, og med et realt hverdagslig innhold fra naturen i den kaldere årstiden, og i en serie fra denne "dammen" tror jeg det må passe særdeles bra. Ellers så kan jeg anbefale fototur med varmedress uansett temperatur, det er da det er ekstra mange fine motiver der ute, og en angrer sjelden når en kommer inn igjen i stuevarmen...
Solvår B.

Jeg liker den forrige utgaven bedre. Jeg synes fortsatt at det forrige bildet er spennende, selv om det er litt rotete.
Dette bildet får jeg ikke helt taket på. Jeg vet ikke riktig hva som mangler eller skulle vært annerledes. Smak og behag...
: ) Solvår
Inger Anne Maritsdotter V.

Hei Tone.

Eg syns du har eksponert dette bildet veldig fint og den siste solstråla har du og fått med på bildet, det blei veldig fint.
Når det er sagt, syns eg at i dette tilfellet ville eg ha vurdert eit kutt på øvre del av ca. 7 cm, ned til der isenskulpturane og vatnet begynner. Det blir for mange ubetydelege kvistar etc....i øvre del som i grunn ikkje er så severdig, etter mi meining.
Ellers eit flott bilde!
Mvh Inger Anne
Tone A.

Tusen takk for grundige kommentarar og gode forslag til forbetring. Eg kunne mest ha lagt dette bildet på BK, noko som eg ikkje har gjort etter omgjeringa med ulike nivå.Pga at eg ikkje heilt veit kor bilda mine høyrer heime, og at det er tregt med kommentarar på BK.
Morten: Takk for konstrunktiv kritikk, slik lærer ein noko av. Skulle eg stått meir til høgre måtte eg hatt med greinsaksa, pga all buskaset.Du har heilt rett når du ikkje ser fossen. Det vesle fossefallet, er skult og ein ser berre vatnet som renn mot isformasjonane.
Kjell:Takk for nok ein grundig kommentar med god skildringa av bildet kor du har forstått komposisjonen. Dette bildet er meint som ein dokumentasjon på korleis frosten har grepe taket i Mølledammen på Bryne.Bilda blei teke til ein serie på jbl.no kor ein ville ha inn vinterbilde.
Fototur med varmedress er nokså tungt å gå i, men med skibukse tok eg ein tur til sjøen i dag i 11 minusgrader. Du ga meg inspirasjon til det.

Solvår:Gildt at du fylgjer opp med kommentar på også dette bildet.Sjølve fotostaden både ovanfor og nedanfor det vesle fossefallet er prega av mykje buskas og høge strå.

Inger Anne:Godt at eksponeringa iallefall fall i smak, eg har lita erfaring med nettopp slike bilde.Forslaget om kutt er godt, det får eg prøva ut.
:) Tone
Avsluttet .

Hei Tone
Dette ble det beste av de to bildene fra denne plassen. Jeg har stått akkurat der jeg også, men det var om sommeren:)
Ikke lett å få frem det vakre på denne plassen. Det er så mange forstyrrende elementer som en gjerne ser dit pepperen gror. Mon tro om vi ikke må ta et oppgjør med Parkvesenet, slik at de for ryddet her, og også lenger ned mot mølla, det er jo helt håpløst å komme til. Mye søppel ligger det også spesielt ved mølla.
Det er nå så, du husker sikkert fotografen som tok bilder av alle de styggeste plassene i Bryne sentrum. Jeg har lenge tenkt på å finne det vakre som sentrum har å by på. Slik er det vel helst i alle byer, bare enn leter litt.

Nei, som sagt, denne er meget vrien. Men denne plassen her er forlokkende også. De svære issvullene som har bygget seg opp nede i denne lille fossen, er innbydene, sammen med toppen av fossen som jo blir bunnen av bildet. Minus for at du ikke har klonet bort lyskasteren.

Alt ialt, du har klart deg ganske bra tross alt her. Men, det blir litt mye uromoment rundt motivet som drar ned.

En herlig ny uke starter nå, forhåpentligvis med mildvær i sikte.
mvh arild
Tone A.

Takk for grundig kommentar Arild.Du er jo godt kjent her du også. Alt buskaset trekk ned for denne naturperla på Bryne.Eg var i tvil om den stygge lyskastaren skulle klonast bort.Det sterke lyset der gjer alt gultona om natta.
Gildt at du liker dette bildet best med lett sløra forgrunn, som gir litt meir ro enn det første bildet.
Det var Arild Barane som har fotografert forfallet på Bryne og fekk bilda inn i Stavanger Aftenblad.På jbl.no på "lesernes vinterbilde" har eg lagt ut fleire av bilda frå Mølledammen og der finn du også bilde frå Arild Barane.
Det er nå minus 8 grader på Lyefjell og det er alltid kaldare på Bryne,så fossen er vel snart heilt tilfrosen.
:) Tone
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu