Blåfrost
Utstyr
  • Nikon D 300
  • Nikon 18- 200 mm
  • Brennvidde56mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/250s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger186
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_444164} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Jan Erik F.
Kan ikke si annet enn at dette er lekkert. Flotte blåtoner i bakgrunnen. Et absolutt vellykket bilde av frost!

Hilsen jan Erik
Inger-Lise S.
Aldeles nydelig vinterbilde. Delikate blåtoner. Vakkert lys og fint komponert.Jeg liker også formatet du har valgt. Ikke noe å pirke på her.
Svært dekorativt dette.

Inger-Lise
Knut Georg F.
Mye flott himmel, nærmest himmelsk:-)
Hadde det vært bedre med bakke i hele bunnlinjen?
Mvh Knut
Hilda B.
Nydelig vinterbilde. Kalde fine farger. Likte de duse fargene.
Per Harald G.
Uverkeleg og glasaktig lys. Flott formidla.

Enig med Knut, men det er kanskje noko rusk der nede som du ikkje vil ha med?
Ivan H.
Hei,

Liker tåka bak som bryter med treet (vertikalt for horisontalt). Synes du klarer å bevare stemningen på en god måte.
Når det gjelder komposisjon, er jeg mer usikker. Du står nedenfra og tar bilde opp mot treet. Med dette som utgangspunkt, skulle jeg likt å sett mer av bakken i forgrunnen og litt mindre himmel.
Slik det er nå, blir det litt midt i mellom.

.Ivan.
John H.
Hei
Tusen takk for konstruktive innspill. Når det gjelder forgrunn valgte jeg å ikke ta den med under eksponering. Grunnen til det er at den var uryddig og ville virket negativt inn. Jeg har en annen eksponering med litt mer "undergrunn". Ser poenget med at bakken ikke tangerer bildekanten til venstre. Jeg kan selvsagt beskjære litt til venstre og litt over treet.
John
Avsluttet .
Et fint motiv. Liker trær når man klarer å isolere dem slik som her. Så, jeg ønsker meg ingen andre alternative løsninger, jeg liker det slik som du har valgt å løse dette.
Når det gjelder lys og toner, synes jeg at det er litt for lyst. Men ofte blir det også, som så mye annet, en smakssak. Jeg er ikke helt fortrolig med himmelens farvespill. Men skynder meg å legger til at den ser "ekte" ut.
Det henger igjen en rest i øvre venstrehjørnet. Himmelen på venstresiden ser det nesten ut som at du har jobbet litt med? Føler at den ikke er helt "ren".
Mulig et synsbedrag ettersom jeg nå har studert det nokså grundig:) Og man ser seg fort blind, som det heter.
Ellers, vinteren har vi nå, alle sammen, fått ned på brikka.
Denne stakkaren har du pyntet fint med snø og rim.

Leser ovenfor nå, om undergrunnen i venstresiden. La det være som det er. Jeg liker det slik, og gir, ja utrolig nok føler jeg, at det tilfører dybde til bildet slik som det er nå.

Hm, mulig jeg mistet bakkekontakten på slutten der:)
mvh arild
John H.
Hei Arild.
Himmelen er ren. Her er det faktisk ingen himmel. Bakgrunnen er frostrøyk over Tresfjorden. Bildet er ikke beskjært eller fikset på. Jeg har skarpet det bittelitt og økt litt kontrasten. Men det er ørlite for ikke å miste det duse preget. Glemte å nevne at jeg har mettet fargene litt også, men ikke endret de. Ellers vil jeg takke deg for at du er innom meg med dine konstruktive og reflekterte betraktninger. God natt og sov godt under en ren himmel.
John
Atle J. G.
Kult hvordan horisontene forsvinner :) Perspektivet blir helt borte. Lurer på om det hadde vært en ide å lysne bilde enda mer. Siden det i hodesak dreier seg om treet, og den virker litt mørkt. Evt lysne det opp og større kontrast nede? Bare en ide...
Mvh AJG
John H.
Hei
Takk for konstruktiv kommentar Atle. Ser helt klart hva du mener. Bildet er forøvrig gitt plass på helside i Nationen, sist Lørdag.
John
Atle J. G.
Grattis :)
Tone A.
Gratulera så mykje med ei heil side i Nationen av denne vakre vinterstemninga.
Flott med høgdeformatet som gir djupne med si 3-deling kor forgrunnen med vinterkledd buskas og mark gir litt kjensle av at treet står på ein bakketopp?
Frostrøyken gir kontrast og god lagdeling mot det vesle rosatona feltet og det øverst feltet med pastelltonar. Dette partiet med sitt lys gir kontrast til det snødekka treet.
Gratulera så mykje med dette vakre vinterbildet kor lysspelet og blåtonane gjer mykje for bildet.
Helsing Tone
John H.
Hei
Takk for grundige kommentarer
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu