• Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2010-01-16 10:50:50
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger333
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_444905} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (25)
Thorbjørn R.
Velfungerende linjeføring som rammer inn skiløperen i steget. Jeg ville kuttet i bunn, da jeg opplever at det store tomme feltet nederst skaper ubalanse.

Mvh Thorbjørn
Eli R.
Jeg regner med at det er en grunn til at det er så mye hvitt nede, kanskje for tekst. Men det irriterer :-)
Håvard F.
Her må jeg nok si meg enig med Thorbjørn og Eli.
Bildet kan bli topp, men ville nok kuttet i bunn
mvh
Håvard
Roger H.
Thorbjørn, Eli og Håvard. Takker så mye for forslaget, legger ut en klippet versjon.
Torild H.
V1 for meg. Tek ein vekk den kvite flata i forgrunn, mister bildet for meg vesentlig av fortellingen her: Einsleg skiløper i eit reint og majestetisk, kvitt snølandskap. Eg tenker då tilbake på ein domumentar på TV, laga av ein engelskmann med tema: Typisk norsk. "Alle" rundomkring i verden visste å benytta seg av vill og fri natur, då helst i grupper, men bare nordmenn gjorde dette åleine, og gjerne over fleire dager - i einsemd.Dessutan er det fin informasjon i snøen i forgrunn.

Veldig fin visuell rytme; skistaver og ledning sett under ett(noko som og er viktig for skiløpere, å koma inn i god rytme, flyt.)
Åja, - liker godt at gjerdepålen berører, heng i toppen også!

Torild

Avsluttet .
Jo da, v2 er nok den "riktige" komposisjonsmessig, og slik vi har lært at det skal være, men blir det samme innholdet, og er det ubalanse i originalen? Jeg er ikke sikker, men tillater meg å stille spørsmålet, og noen ganger synes jeg det blir for enkelt å bare foreslå kutt i bildeflater. Den store hvite flaten i front har tegninger, en forgrunn som skilles fra mellomgrunnen og skiløperen ved sporene i front. Derfor også enkel å kutte vekk slik det er gjort i v2, men jeg mener også at den kan ha sin berettigelse fordi den forsterker til inntrykket av dybden i motivet, en skiløper på en større flate, og slik sett nyttig for helheten i historien avhengig av hva en vil formidle. Siden autor har lagt ut denne versjonen som original, regner jeg med at det må være noe slikt han har ment. Kan heller ikke se at balansen er dårligere. Holder en knapp på originalen som jeg synes engasjerer mest.
Roger H.
Her mente jeg egentlig ikke å klippe bildet til en standardkomposisjon, men med tre forslag så gjorde jeg en V2.

Torild. Du er inne på det jeg ville fortelle her.
Takker for at du ser så mye i bildet. Den store hvite flaten må være med.

Kjell. Er vel enig med deg og at originalen er mer fortellende på den måten jeg tenkte når jeg tok bildet.

Jeg ser nå at V2 blir litt flat i uttrykket.
Takk til dere for interessante kommentarer.
Avsluttet .
Nødvendig med ett lite tillegg bare. Et "uheldig" sammentreff gjorde at jeg ikke så den utfyllende kommentaren før meg når jeg skrev, og det kan virke som en unødvendig gjentakelse av synspunkter på flater og kutt fra min side. Beklager, det skal ikke gjenta seg..:)
Roger H.
Det er helt ok Kjell. Jeg har også kommentert bilder uten å lese de foregående kommentarene og etterpå sett at det ser ut som jeg har brukt blåpapir. Det skjer av og til.
Avsluttet .
Her snakker vi "dine bilder". Meget bra. Selvfølgelig er v1 den som er bildet. Nettopp fordi det ikke er ordinært, som v2 blir.

Torild er veldig flink å kommentere slike bilder, slik at resten av min synsing ville blitt en gjenntakelse av hennes tolkning, skjønt, hun skriver det bedre enn hva jeg klarer.

Kjempeflott bilde.
mvh arild

Geir A. G.
Jeg liker også versjon 1 best, da den best skildrer "liten skiløper ute på den uendelige vidda". Men sånn sett så kunne det kanskje ha funket enda bedre uten dette gjerdet eller hva det er i det hele tatt også? Eller forresten, dårlig forslag, for det er jo disse linjene som gjør mye her.
Odd Tore S.
Første tanke her var en skikkelig genserskiløper på vei over Hardangervidda mens det fortsatt var stolper og luftspenn der. Altså et gammelt bilde, eller i alle fall et bilde i gammel stil.
Men skiløperen har ikke nikkers, og ledningen er ikke telefonledninger. Dessuten er skiløperen svært mørk i huden.
Så da står jeg igjen med skiløper i vidt vinterlandskap med stolpe og (tvunnet) ledning.
Formatet i v1 funker da best.
Jeg ser egentlig ikke hva stolpe og ledning saklig har å gjøre i et viddebilde, men nå innrømme at uten disse ville bildet blitt mye flatere og mye mindre interessant. Og da har de en misjon.
Odd Tore
Roger H.
Arild.Takker så mye for din kommentar.

Geir. Takk for at du ikke ville fjerne gjerdet.

Odd Tore. Takk så mye til deg og. Bildet er ikke gammelt, det er litt over en uke siden jeg tok det.
Ledning og stolpe er et gjerde på en golfbane som er satt opp rundt greenen for å hindre fersel der om vinteren. Altså, ikke på vidda.

Marit O.
Herlig hvordan du har rammet inn denne ski løperen Roger!
Hv her,det gir bilde mest dimisjon!

Mvh Marit
Odd Tore S.
Det er bedre å gå på ski på vidda enn på golfbanen!
Så da fortsetter jeg å være på viddene, i dobbel forstand.
Odd Tore
Tone A.
Her eg eg samd med Torild som skildrar bildet godt.
Den store forgrunnen med snøen gjer mykje for bildet, dvs at det er all snøen som får dominera og skiløparen vert liten.
Det låge fotostandpunktet gir også betre dybde pga 3-delinga i snøen som spora dannar.
Skiløparen har god glid på skia slik positur som han har, og han har faktisk same retninga som den diagonale ledningen mot gjerdestolpen og den gir motvekt til skiløparen.
Gode kontrastar med den lystona snøen med litt tekstur, men dei mjuke linjene etter spora mot gjerdestolpen, skispora og snødyna bakerst kjem godt fram.
Skiløparen med sine mørke detaljar gir kontrast saman med ledingen og mørktona gjerdepåle.
Godt med forklaringa om at dette er frå ein golfbane.V1 er den versjonen eg synes er best,i v2 blir både ledning og gjerdestolpe for dominerande og ikkje all snøen som i v1.Her får eg kjensla av mykje nysnø, som gir det mjuke til bildet mot skiløpar og ledning.
Eit stilferdig vinterbilde som skil seg ut pga komposisjonen og motiv-valg.
Helsing Tone
Tone A.
Det eg meinte var at skistavane og gjerdestolpen dannar motvekt til kvarandre.
Helsing Tone
Roger H.
Takk for det Marit. Takk for at du likte dette.

Odd Tore. Takk for at du følger med.

Takker for grundig kommentar Tone og for en oppklarende andre kommentar.
Tove H.
Velger å ikke lese de andre kommentarene før jeg kommenterer. Liker best v1 her, og jeg opplever at de to versjonene har forskjellig innhold. Vi har mer rom....og gir viddefølelse, i motsetning til v2 hvor mannen nesten presses inn i "et telt". Følelsen blir helt forskjellig. Likerr din lek med rom og linjer rundt skiløperen!
Hilsen Tove
Roger H.
Takker for at du likte originalen best Tove, er vel enig der.
Rune Edvin H.
Denne synes jeg var skikkelig digg. Skiløperen kombinert med linjeføringen go det store tomrommet nederst sitter som et skudd for meg. # 2 er fin den også, men den blir litt for lite overraskende. Det er vanskelig å si med denne skjermen, men jeg tror janskje du skulle prøvd å få fram enda litt mer sølvaktige toner (ala en god baryttkopi i høy kontrast).

Rune
Ivan H.
Hei,

Jeg har vært innom bildet flere ganger og lest litt av kommentarene som har kommet. Jeg ønsker ikke å gå mye inn på de, annet enn det er delte meninger om utsnitt.
Jeg skal legge vekk de og skriver kritikken utifra hvordan jeg ser på det.

Her er linjer dominerende, både på løperen og gjerdet. Skiløperen er midt i steget, noe som er et stort pluss. Det gjenspeiler gjerdet. En annen liten detalj er at staven krysser beinet. Er vel bare jeg som er litt sær.

Perspektivet er også viktig her, at gjerdet er mye nærmere enn skiløperen. Dette var noe jeg ikke tenkte over første gang jeg såg bildet, men ble oppmerksom på det etterhvert. Det ga faktisk bildet et løft for meg personlig.

Utsnittet i v2 fungerer ikke så godt som i v1. Der blir det rett på, man får mindre sjanse til å utforske. I v1 begynner blikket mitt faktisk i bunn og blir dratt oppover mot motivet. Dette setter (etter min mening) ekstra fokus på motivet. Om du forstår hva jeg mener..

Om du skal prøve med et annet utsnitt, ville jeg prøvd å ha dobbel så stor avstand opp til snøfolden i bunn, som du har i topp og ned til "snølinjen" der. Du vil da nærme deg en v2, så jeg er litt usikker på den. Men skader ikke å teste det ut.

Alt i alt synes jeg dette er vellykket. Det fungerer. Elementene er fint plassert og spiller på lag.

.Ivan.
Roger H.
Takker så mye til dere to siste også.

Rune. Takker for kommentar og innspill. Skal jobbe litt med det du sier og se hva som kommer ut av det.

Ivan. Takk for en grundig kommentar. Interessant lesing det der. Ser jo at originalen foretrekkes her. Jeg er ikke så bekvem med med å legge ut flere versjoner, men skal se på det her.
Håvard S.
Rett og slett et herlig bilde.
Ekstrem gode linjer i gjeret som skiløperen gjentar det han langer ut. For meg er hvordan stavene er plassert et viktig element for opplevelsen av bildet. Det antyder fartsretningen (selv om det sier seg selv). Pga av kjapp lukkertid er skiløperen skarp, men bildet har et driv over sg pga av stavenes plassering.
At skiløperen han lys trøyeog mørke bukser og lue skaper gode kontraster.

Hilsen Håvard
Roger H.
Håvard. Takker for den gode og fine kommentaren.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu