Skihopper i Vikersund K-105
Test av Canon Eos 7D's følgefokus i hoppbakken. Sitter her like under hoppkanten, og hopperen beveger seg bort i ca. 95 km/t (og er bare synlig et kort øyeblikk fra han dukker opp til han forsvinner bak kulen). Bildet er tatt i JPG, og er bare justert litt i DPP m.h.t. "levels", pluss litt forsiktig "smart sharpen" i PS etter nedskalering. Utsnittet utgjør ca. en sjettedel av originalbildet, men jeg husker dessverre ikke hvor mye dette utsnittet ble nedskalert for å passe inn på Foto.no. At det er noe bildestøy skyldes at originalen er litt undereksponert (justerte ikke nok opp i det hvite og flate lyset).
Synes autofokusen fungerer glimrende. Eventuell uskarphet her skyldes nok at lukerhastigheten godt kunne ha vært ennå høyere.
Utstyr
  • Canon EOS 7D
  • Canon EF 24-105mm F4.0L IS USM
  • Brennvidde98mm
  • Blenderf/5
  • Lukker1/800s
  • Nei
  • AnnetISO 400
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_445075} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Avsluttet .

En skihopper sier du? Ser mer ut som en rompe med ski på bena..
Følgefokusen din virker bra :)
Roger H.

Et uvanlig og morsomt bilde av en skihopper.
Et litt merkelig bilde du har her.
Geir A. G.

Takk for kommentarene! Det er ikke så lett å finne noen originale vinkler i en hoppbakke, men å sitte under hoppet er altså en mulighet. Men jeg ser nå at bildet er dårlig teknisk, p.g.a. undereksponering og litt slapt etterarbeide - selv om det riktignok ikke er all verden man kan rette opp ut fra et JPG-bilde...
Grzegorz k.

Tilfeldigvis , tok sjåføren meg til toppen, fordi at jeg ikke snakke bra i norsk : )))) Jeg var den eneste fotografen på dette punktet : )))) Jeg vet ikke hvorfor ingen kjørte meg : ))
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu