Ett blikk tilbake i tid
Ny linse er kommet på kameraet, og denne dagen ble brukt til testing. Nå er det opp til fotografen....
Utstyr
  • EOS1000D
  • EF-S 17-55 f/2.8 IS USM
  • Blenderf/10
  • Lukker1/10s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_446001} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Inger-Johanne A.

Liker komposisjonen i bildet, det henger sammen i en funskjonell enhet. Fargen er fint avstemt.

Mvh Inger-Johanne
Kjell F.

Herlige bygninger dette. Synes det er litt trangt på venstre side, tror jeg ville hatt med den lille snippen av taket som mangler.
Mvh Kjell
Avsluttet .

Flott komposisjon, perfekt farvebalanse i linsen (husene er grå (ikke grå/blå), elva blå, fjellet grått) og skarpt.
Terje M.

Hei.

Likte disse gamle bygningene. Fin komp, fine farger og god skarphet. Fin nostalgi dette.

Mvh
TerjeM
Heidi N.

Tusen takk for fine tilbakemeldinger! Det setter jeg virkelig pris på. :)
Mvh Heidi
Avsluttet .

Jada, virkelig bra dette Heidi. Et flott motiv og en flott komposisjon, hvor jeg er enig med første taler, henger sammen i en funksjonell enhet, og også som Sondre sier om farver.
Det er jo et lyssterkt objektiv du har fått deg, og gratulerer med det. Litt lang lukkertid gjør at bildet fremstår litt lyst. Fotograferer du i RAW-format, er det bare en fordel. For da kan du i RAW-konverteren mørkne de partiene som er litt for lyse. Verre omvendt, da kommer det fort farvestøy om bildet er undereksponert.
Liker bilde ditt veldig godt, og synes at det funker greit med det trange snittet rundt bygningene.
Bilde er sylskarpt. Derfor har du litt å gå på i etterarbeidet, med å få litt mer futt i farvene, litt mere kontrast.
Men alt i alt, svært lite å utsette på opptaket, det synes jeg er nær perfekt. Den siste lille finishen føler jeg dessverre at gjennstår, som jeg har fortalt over.
mvh arild
Heidi N.

Tusen takk for din kommentar Arild! Virkelig hyggelig med slik tilbakemelding! Spesielt siden dette er første dagen med utprøving av mitt nye vidunder. :)
Bildet er tatt i RAW, så jeg har aboslutt mulighet for å mørkne litt. Her har kameraet selv valgt lukker, jeg har kun stillt blender og ISO. Skal legge meg det tipset på minnet ang. lukkertiden. Synes selv at himmelen ble i lyseste laget.
Mvh Heidi
Avsluttet .

Jeg fikk lysst til å legge til her. Du har et veldig godt bilde her. Jeg legger spesielt merke til den nesten tredimensjonale effekten motivet gir, på grunn av fin lagdeling i bilde, med det flotte i front, trærne som kommer tydelig frem der ute på holmen, til tross for fjellsiden som jo er nokså lik i farvenyansene som de nakne greinene på trærne på holmen.
Jeg bruker mest blenderprioritet, fordi jeg som oftest i landskapsbilder vil bruke blender 11, som gir den mest maksimale dybdeskarpheten med digitale fotoapparat. Og især på dette nye objektivet ditt også.
Himmelen blir jo sånn, når bildet er litt overeksponert. Men, har du kameraet på stativ, er det en enkel sak å ta et bilde til, med lysmåling på himmelen, og i ettertid lime inn den fine himmelen i det fine landskapsbildet.
Synes dette ser veldig lovende ut, har fått et godt førsteinntrykk av dine bilder, så det blir spennende å følge deg.
mvh arild
Heidi N.

Er enig i at det ble en helt spesiell effekt her pga øya i midten. Har et bilde tatt foran husene mot øya, burde vel legge ut de også. Det er faktisk pent i seg selv. Har lest endel om layer, men har ennå ikke forstått meg på det sånn at jeg har kunnet ta det i bruk. Det burde jeg vel absolutt gjøre noe med, for det skjer ofte at himmelen blir for lys. Det ser du nok på bildet jeg la ut for bare noen dager siden.
Igjen takk for din kritikk. Den gir virkelig inspirasjon til å stå på videre!
Mvh Heidi
Morten W.

Hei
Jeg kikket på bildene dine, og fikk lyst til å gi litt mer tilbakemelding på dette. Det betyr ikke at jeg ikke er interessert i de andre bildene dine. Mange fine.
Med det bildet her, så var det første som slo meg et det blir et hull i midten. Jeg synes at bygningene ligger for mye til kantene. Jeg mener du skulle ha rygget ganske mye for derigjennom å få begge byggninger samlet i bildet.
Videre så ser du at det er gressstrå på taket. Og at stråene tas opp i trærene på øya bak. Taket liksom kamufleres bort i øya. En litt uheldig effekt.

Mvh Morten Woldstad
Heidi N.

Takk for kommentar Morten, det setter jeg virkelig pris på. Der finnes utallige vinklinger og måter å se et bilde på, og jeg skjønner hva du mener her.
Jeg kunne ikke gått lenger bak. Jeg hadde en bratt bakke og hovedveien rett bak ryggen. Dette var et spontant bilde. Et motiv jeg bare kastet blikket ned på da jeg kom kjørende.
Men det mulig jeg kunne gått bak såpass mye at jeg iallefall hadde fått en smule mere luft på kantene.
Mvh Heidi
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu