- Kulda tek tak -
Bildet inngår i albumet Motiv frå Time kommune -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2010-01-22 00:32:19
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 40D
  • Canon EFS 17-85mm f/4-5,6 IS USM
  • Brennvidde52mm
  • Blenderf/10
  • Lukker1/6s
  • Nei
  • AnnetStativ og trådutløysar i minus 13grader.
    Iso 200 eksponeringskompensasjon-o,7
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger176
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_446169} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Torild H.
Alle elementene her er i henhold til tittel; t.d. grasstrå med rim, stein så dekorativt snølagt, eit voksande isflak dekka av iskulde og snø, bare vintergreiner øverst til venstre, og kald, mørk skugge til høgre som og er ei fin motvekt til dei lyse partia i bildet.

Likevel sit eg igjen med kjensla av at det er for mange elementer å forholda seg til, på trass av at dei er samstemte i uttrykk og innhald. Likeeins tykkjer eg at bildet, komposisjon vert delt i to i midten i vertikal retning, noko som eg ikkje tykkjer er så heldig. Den horisontale "stripa" ca. midt på er for svak i uttrykk til å binda "todelingen" isaman.

Torild

Tone A.
Takk for grundig kommentar Torild.Nettopp komposisjonen pga mange element sleit eg med her.Dette er eit bilde som er vanskeleg å få kritikk på, men eg la det ut for å få innspel frå andre.
Dette er frå Mølledammen på Bryne, fotostandpunktet er ytterst på islagte steinar ved det vesle kvernhuset.Det er mørkt og lyset ved kvernhuset er sterkt og alt blir gultona, difor har eg tatt gråtonar her.
Fossen med sine islag bortover ville eg få fram her, men du har rett i at komposisjonen er todelt pga islaga sine vertikale linjer.
Men det er mange forstyrrande element her, bl.a stråa i forgrunnen som kjem borti isflaket ved steinen og alle greinene.
I v2 er det meir element med,men eg har ein meir 3-delt komposisjon. Men er denne betre for deg?
Elles er dette eit iskaldt fotoprosjekt i 13 minusgrader for å få fram korleis fossen frys til.På BG er det bilete i dagslys av minifossen.
Helsing Tone
Avsluttet .
Jeg trenger litt tid til å prøve å "fordøye" slike motiv. Det i seg selv kan være interessant nok (for meg) For å forklare hva jeg mener om motivet her, så tror jeg at jeg må få lov å sammenligne med de bildene du hadde fra den samme dammen på BG. Der var det også mange elementer å forholde seg til, men en annen "helhet" i innholdet, med elv og islagte fossestryk. Her er ikke disse elementene bundet sammen på samme måten og fremstår enkeltvis og mer uten sammenheng og budskap i innholdet. Slik sett synes jeg den andre versjonen din gir litt mer både innholds og komposisjonsmessig. Har også en følelse av at dette er et motiv som ville yte enda litt mere med farge på...

John H.
Hei
Versjon 2 er en klar forbedring. Har brukt litt tid på eneren, men fikk ikke noe ut av den. V2 er ryddigere og mer forståelig. Lyset i midten drar blikket litt lenger og gir dybde. Minuset er lyset i forgrunnen som er vel skarpt og gir en mørk skygge i deler av bildet.
John
Morten H.
Likte den første versjonen best. Det er liksom noe ubestemmelig over det - man blir sittende og lure litt på hva man egentlig ser på.. Den kvaliteten forsvinner litt i versjon 2. Synes jeg :-)
Odd Tore S.
Her har du funnet deg et vanskelig motiv.
Den islagte fossen har potensiale, det har også steinen med isbrem, og kanskje stråene. Men ikke når de er i nærkontakt med isbremmen.
Den mørke skyggen til høyre forstyrrer også, og de nakne (uten rim) greinene i venstre side spiller ikke med.
Jeg har rett og slett følelsen av at du ikke kom til det kameraståpunktet du ønsket her, og fikk med for mange forstyrrelser. Ut fra det bildet viser ser det heller ikke ut til å være enkelt å finne et bedre ståsted.
Odd Tore
Tone A.
Kjell:Godt at du samanlikna dette bildet med bilda på BG.Dei var frå den vesle fossen som kjem inn til høgre om eg hadde hatt meir med.
Dette er eit bilde tatt langt på kveld, lyset frå møllehuset til høgre er så sterkt at alt blir gultona. Difor har eg gråtonar her.Takk for grundig kritikk.

John:Gildt at du likar v2 betre trass mange element.
Lyset kjem frå eit lite møllehus til høgre i bildet,noko som eg sleit med under eksponeringa.

Morten:Godt at du likar v1.Den viser korleis islaga legg seg i vertikale lag i fossen, det ville eg ville få fram med det utsnittet.Vatnet renn sløra over isformasjonane her.
Helsing Tone
Inger Anne Maritsdotter V.
Eg er einig med Torild at det blir for mange element å forholde seg til her. Det er eit spennande motiv du har funne deg, og eg liker at du har konvertert det til sv/kv tonar, då får det eit rolegare uttrykk.
I mine auger ser eg for meg 2 bildeutsnitt i #1; halve øvre del, og halve nedre del; dei kan godt tåle å stå åleine, i mine auger. Men her er sikkert rom for fleire utsnittsmoglegheiter.

Mvh Inger Anne
Tone A.
Odd Tore:Du kom med kritikken mens eg skreiv min kommentar.Dei frostlagte stråa var i vegen, og eg heiv nokre snøballar mot dei.Fotostandpunktet er på ein islagt stein heilt mot elva, og den mørktona skuggen kjem av eit stort lys i høgresida.
Denne kunstige fossen har her frose heilt til i venstrekanten, mens resten berre er frose bakerst og vatnet renn sløra over.
For 3 år fraus denne fossen heilt til utan at eg fekk fotografert det, denne gongen skulle eg altså få det med meg iallefall rett før.Men alt buskaset som rammar inn denne frå 3 ulike fotostandpunkt,så vart det vanskeleg.
Inger Anne:Takk for gode forslag om ulike utsnitt, det er mange element her noko som gjorde fotograferinga langdryg i 13minusgrader utan eit vellukka resultat.Dette var det beste frå kveldsfotograferinga.
Helsing Tone
Torild H.
Eg finn ein slags ro med komp. i V2, men med eit kutt rett over skugge til høgre, tykkjer ikkje at svart parti+lys tilfører noe. Eg les då bildet slik: Dei frosne stråa i forgrunnen vert blikkfanget, så går ein vidare (med klokka) rundt kanten på bildet, og til slutt dybden med svarte Kongo rennande i midten.

Fint vintersligt øyeblikk og drama, dette!

Torid
Avsluttet .
Se her ja, her synes jeg at du har gjort en mesterlig jobb iblant kratt og trær.
Absolutt v1 til meg takk, men avskriver ikke v2.

Jeg liker disse runde "isflakene" som gir en fin balanse i nedre del i bildet, hvor det ene ligner på det gamle terrassebordet mitt med tyltne ben på.

Herlig i s.hv.. Litt lave kontraster, som passer bra i dette motivet, og lyset er nok litt vanskelig for deg også, men du får lyset inn fra den rette siden.
Ikke så rent lite mystikk ligger det over bildet også. Med det mørke partiet i høyresiden, mot det mer opplyste "borde mitt":)
De nakne greinene er med til å forsterke inntrykket.
Tone, dette synes jeg ble meget delikat bilde.
Jeg liker ikke tankegangen som jeg leser over, for mange element liksom. Nei, jammen om jeg er enig i det.
Helt topp, alle klarer vel å oppfatte disse få elementene med et blikk!??!?.
Nei, jeg skjønner rett og slett ikke negativ kritikk som er kommet over her.
Jeg tror nok bare at de er misunnelige:)
Usedvanlig vakkert, noe av det beste jeg har sett fra deg, på lang tid.
mvh arild
Tone A.
Torild:Gildt at du finn litt ro i v2.Takk for skildringa korleis du les bildet. Det svarte partiet hadde eg med for å gje motvekt til hengebjørka med sine greiner i motsatt side.Lyset er frå ei lampe i parken over.(Eg har alltid lurt på kvifor elva det heiter Kongo)Godt med nye innspel på denne staden som er Bryne sitt kjente inngangsparti kor mange brudepar er blitt fotograferte.
Arild:Endeleg nokon som såg mystikken med v1 og den markerte skuggen og isformasjonane.Difor valde eg utsnittet i v1 kor sjølve fossen med sine islag kjem best fram.Dei frostlagt stråa ergra meg, men eg hadde ikkje hekksaksa med.
Takk for positiv kommentar.
Helsing Tone
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu