En Vesperkolibri på jakt
Vesperkolibri eller Oasis Hummingburd er en art av Hummingburd. Den er oppdaget på kysten av Peru i en utstrektning på 3000 km og i Chile i en utstrekning på 2000 km. Den har en mørk flekk på sturpen som er tegnet på at dette en den maskuline utgaven.
Dette er det klart beste bildet jeg har fått til av en Kolibri og jeg må si at jeg er ganske fornøyd.
Bildet inngår i albumet Fugler i Peru -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2010-01-24 04:55:27
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2010-01-31 20:07:03
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon EOS 40D
  • Canon EF 200 mm f/2,8 L II
  • Brennvidde400mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/1600s
  • Nei
  • AnnetHåndhold, converder 2x, Har jobbet noe med det i photoshop for å få fugler noe lysere og bakgrunnen noe mørkere.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_446172} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Avsluttet .
Et bra bilde som viser den i sitt rette element, og også et bilde med mange beskjæringsmuligheter. Om høydeformat ønskes kan ca ¼ del kuttes i venstre side og noe kutt høyre da med ca lik avstand stjert nede - høyre, med resultat noe mindre miljø og mer konsentrert på det vi ønsker/forventer og se av denne fuglen, de to viktigste elementene da som blomst og fugl.
Men bevares bildet er bra som det er.
Har bittelite mer å gå på ang oppskrapning.
Andreas B.
Hei Helge, og takk for kommentar!

På dette bildet har jeg veldig stor muligheter til beskjæring fordi dette er bare ca 1/3 - 1/4 av det egentlige bildet. Jeg skal prøve forslaget ditt! Har nok sikkert litt å gå på i oppskrapingen, så det skal jeg også se på!

Selv har jeg tenkt en del på at fremdeles er fugelen litt for lik omgivelsene. Du må liksom se litt etter for å finne den, men jeg er usikker på hva grep jeg kunne gjort for å få dem bedre synlig. Har lagt en mørkere lag over bildet og visket bort dette laget på fuglen en gang. Har du eller andre forslag til hva jeg kan gjøre med dette mottas det med takk!

ab
Andreas B.
Har nå lagt ut ny versjon. Jeg har endret litt på komposisjonen for å få den noe tettere. Har da også prøvd å få det til som en diagonal mellom fuglen og blomsten, likte det selv i alle fall! Har også stilt på sharpening og clarity.
Avsluttet .
Ja helt klart ett nytt bilde dette som for meg fungerer bedre, men alt en smakssak selvsagt.
Fint om flere kunne sakt sin mening ??

(se mail)
Kyrre M.
Hei Andreas
Jeg har vært innom dette bildet en del ganger, men faller ikke til ro med lyset her. Blomster og kolibri, sommer og sol er nærmeste assosiasjon. Jeg føler jeg at du kunne presset mye mer lys, farger og kontrast ut av dette. Komposisjonsmessig fungerer v2 best etter min mening. Stå på. Spennende og følge med hva som skjer i Peru. mvh Kyrre
Thorbjørn R.
En fin situasjon - og jeg liker at du har fått med miljøet rundt. Som Kyrre er inne på er ikke lyset det beste - men jeg er usikker på hvor mye du kan hente inn i etterbehandlingen.

Mvh Thorbjørn

Andreas B.
Takk for tilbakemeldinger. Har fått mer tilbakemeldinger på de siste bildene jeg har lagt ut og da er det mye mer inspirerende å være her!! Kommer forhåpentligvis av at bildene begynner å komme seg noe..:)

Jeg ser også selv det med lyset. Jeg skal se om jeg får prøve å endre på det. Du Torbjørn sier at det kan være vanskelig åf å hentet inn i etterbehandlingen. Har du forslag til hva jeg kunne gjort annerledes under opptaket? En ting jeg har tenkt på etter at du skrev dette er lysmåleren på kameraet. Jeg har så og si aldri endret den fra å være den rundingen med en prikk i midten. Er det lurt å ta vekk ringen, og bare ha prikken når jeg skal ta bilder av dyr, og kanskje særlig fugler?
Kyrre M.
Dersom dette er tatt i RAW ser jeg ingen grunn til at det ikke skal kunne være mulig å få litt mer trøkk i bildet.
Slik jeg oppfatter det har du brukt evaluerende lysmåling her. Jeg er ingen ekspert på fuglefotografering, men de jeg har snakket med om tema fugl har anbefalt meg spot eller gjennomsnittlig sentervegtet. Riktig lysmåling er en utfordring som helt klart må sees i sammenheng med motivet, bare å bite tenna sammen å prøve seg fram. mvh Kyrre
Thorbjørn R.
Du kan nok alltids "flytte" histogrammet noe til høyre til etterbehandlingen, og slikt sett kanskje få litt mer trøkk - men lyset vil nok likevel være flatt - noe som er min hovedinnvending. Min erfaring er at at skarpt sollys og tungt skydekke bør unngås. Best blir det med lett overskyet midt på dagen, eller direkte (bløtt) sollys om morgenen eller kvelden.

Mvh Thorbjørn
Andreas B.
Takk for nye tilbakemeldinger Kyrreog Torbjørn. Akkurat nå er jeg ute og reiser litt og har ikke med meg bildene på denne dataen, men er tilbake på lørdag og skal se hva jeg får gjort med bildet!

Veldig fint om det du skriver om lysmåling Kyrre, dette skal prøves!!

ab
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu