Ringgås
Trekkende og rastende ringgjess (høst, kveld); med Atlantic City (NJ, USA) som bakgrunn.
Bildet inngår i albumet Fugler i USA -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger285
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_446219} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Avsluttet .
Dette innholdet engasjerte. Interessen ble ikke vekket fordi det er Ringgås for min del, men det er selve fugleflokken i dette miljøet som gjør bildet for meg. Kontrastene mellom de ville skapningene og det harde urbane miljøet i bakgrunnen som begge kjemper om plassen. En slags symbolikk i dette. I tillegg delikate farger, og fuglene som framstår tydelig, og i skarp kontrast til den litt dosene bakgrunnen. Supert naturbilde.


Kyrre M.
Jeg likte også dette. Stemningen i bildet er veldig behagelig. Fargene gjør mye for å skape dette. Fuglenes plassering er et stort pluss. At du har fått med svømmende fugler på vannet er med på å forsterke det rolige inntrykket av at fuglene er på vei til enten matområder eller nattero. Noe pirk. Ville vurdert å klone bort de fuglene som ikke er hele på vær side. Kyrre
Pål R.
Flott bilde ja.Fuglene er lekre der de kommer mot deg og kontrasten til bygningene er påfallende. Det viser fint at faunaen har, og tar plass i et hvert miljø. Ville dog kuttet rett over fuglene på vannet som jeg syns forstyrrer bildet.
Pål
Gunnar N.
Takker for kritikk og kommentarer.
Er avgjort enig i at fuglene i be. kantene (som ikke er "hele") burde vært klonet bort.

mvh Gunnar N
Edmund M.
På flere måter et kontrastfylt landskapsfotografi. Naturen, her representert gjennom fuglene, mot det urbane, det blå mot det oransje, og de buede vingene mot de rette vinklene i arkitekturen. Stemningen er godt ivaretatt, og forsterkes av fuglenes silhuett mot den oransje himmelen. Visuelt kan vel fotografiet tolkes i flere retninger: Er det urbane og menneskeskapte i ferd med å trenge naturen unna? Eller er naturen tilpasningsdyktig, og klarer seg uansett? Jeg heller vel litt mot det siste i dette tilfellet.
Vedrørende beskjæring/kloning av "halve" fugler: Jeg er ikke enig. At disse er en del av fotografiet, gjør at en kan tillate å undre seg over hvor mange fugler som finnes i flokken. En kloning her ville på en måte gjøre antallet fugler "endelig", og gir en betrakter færre muligheter til å spekulere over fotografiets innhold. Et landskaps/naturbilde bør etter min mening ikke være for glatt og polert. Da forsvinner noe av ektheten, og kanskje noe av fortellingen. Fotografiet vitner om god observasjonsevne, det tekniske sitter bra, og komposisjonen er helt grei. Bra dette!
Mvh. Edmund M.
Steinar B.
Det meste er sagt, naturen vs urbane, buede vinger vs rettlinjet arkitektur. Teknisk meget bra, og siden du har fuglene i fukus kan det signalisere at det er naturen som "vinner". Den store flokken flyr "over" byen og en spydspiss, dan lavere rekka med fugler, flyr rett igjennom.
IKKE fjern de halve fulgene. Jeg er enig med Emund at de skaper en "uendelighet".
Jeg lurer på hva den linjen i vannet er. Flere fugler?

Meget bra total inntrykk
Gunnar N.
Linjen i vannet er flere fugler - rastende ringgjess. Bildet er egentlig tatt innenfor et fuglereservat (Forsythe National Wildlife Refuge) som for øvrig besøkes av 250 000 mennesker hvert år.
Antallet fugl som passerer eller overvintrer her er ikke mye lavere. Nærheten til Atlantic City er på bildet selvfølgelig delvis et resultat av tele-effekten.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu