Fagerfjellet
http://www.haagensenfoto.no/

Fra Fagerfjellet i Ramfjord. I bakgrunnen Hamperokken og Stortinden.
Bildet inngår i albumet Tromsøfjell - Diverse topper i Tromsøs nærområde. Se også serien om Lyngsalpene.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2010-01-25 09:07:29
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger295
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_446760} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Knut Georg F.
Flotte fjell og mektig godt fotografi. Jeg synes breddeformatet (og den store sneflaten ned/venstre) er med på å dempe spenningen i motivet og tror at et grovt kutt i venstre side (1/4) kan gjøre bildet enda mer spennende.
Fint at du tar de lange fjellturene, og lar oss nyte opplevelsene ute å måtte slite.
Mvh Knut
Andreas B.
Veldig flott bilde. Jeg setter pris på linjene, og da særlig eggen opp mot skiløperen. Jeg liker også godt lyset og den lille detaljen med månen. Skiløperen er veldig godt plassert. Hadde vært spennende å se hvordan det hadde blitt med forslaget til Knut.
Liv F. D.
Målløst begeistert! Dette var et fantastik flott oppbygd bilde. Månen på toppen av himmelen, så skiløperen som går oppover fjellsiden. Et bilde med god dybde, nydelig skarphet på snøen i forkant. Fjellet som strekker seg majestetisk i bakkant av V-formasjonen på terrenget. Jo, dette kunne jeg like!!

mvh
Liv ")
Håvard F.
Storslått og godt utført foto Thorbjørn
Liker det minimalistiske og det lille mennesket på nærmest urørte fjelltopper.
Først syntes jeg månen var generende liten - og ønsket den nesten vekk.. Men føler vel den er der med sin rett.
Godt komponert, og jeg legger også merke til et lite solstreif på fjelltoppene i midten av bildet.
Likte dette
mvh
Håvard
Per Einar G.
Myke linjer og harde linjer i fin harmoni. Jeg liker at du har trekt linjer mellom menneske, månen og fjellet som stemmer godt overens med formasjonene i landskapet.
Alt i alt et gjennomført bilde som hadde gjort seg på veggen i storformat.
Kritikk, tåler nok et lite kutt i venstre kant uten at det går utover linjeføringen.

Mvh
Per E.
Thorbjørn R.
Mange takk for kommentarene. Ny versjon med kutt fra venstre er lagt ut.

Mvh Thorbjørn
Odd Tore S.
Storslått, mektige fjell som skaleres av menneskekrypet og månen.
Jeg ville ikke forandret på v1, synes ikke at det svekker bildet at eggen fullføres i bildeflaten.
Odd Tore
Kyrre M.
Versjon 1 for min del, utvilsomt. Måten forgrunnen skaper en vugge forsvinner i V2 sammen med det flotte lyset i venstre horisont.
Månen og skiløperen, sammen med lys, farger og fine strukturer i fjell og snø skaper flott vintersteming for meg. mvh Kyrre
Ørjan B.
Flott bilde det er Thorbjørn! Liker skyggene og Linjene på fjellene samt skiløperen på vei til topps. Månen og Det flotte mørketidslyset har du også fått med. Fine farger! Ingening å utsette her.

Ørjan
Avsluttet .
Mennesket er i bildet, og det er helt avgjørende for opplevelsen, men hjelp så kjedelig og statisk det ble med det kuttet du har gjort i forhold til originalen som viste det store "rommet". Et av de bedre "oversiktene" dine dette, får følelsen av å være til stede, noe som den store forgrunnen er noe av årsaken til.
Roger H.
Godt fjellbilde med detaljene i snøen som sitter der de skal. Månen og skiløperen er nevnt. Fint terreng du er i her. Bra komponert, jeg mener da originalen. Et skikkelig vinterbilde.
Marit O.
Mektig og flott fra deg igjen Thorbjørn,nydelig plassering av persjonene som gir en flott dybde,flott struktur i snø og og fine detaljer i fjell,fint lys i bilde og behagelige farge toner!
Jeg går for hv.versjonene den skaper mere dimisjoner,mulig en bitte liten kutt,men det må bli akuratt der fjelle slutter i venstre side!
Du har beskjært alt for mye i versjon 2,her mister du mye av det mektige og flotte landskape!
Pent vinterbilde!

Mvh Marit
Thorbjørn R.
Mange takk for gode kommentarer og innspill.

Kuttforslag er det ingen grunn til ikke å teste ut. Men jeg er nok enig med de som mener at v1 fungerer best. Jeg synes det blir litt uheldig å kutte fjellryggen bak. I tillegg mener jeg at forgrunnen på venstresiden har noe å bidra med både hva angår lys og struktur i snøen.

Jeg tror for øvrig at Kjell har et godt poeng når han sier at den store forgrunnen bidrar til en følelse av tilstedeværelse. Passende forgrunn finnes ikke overalt - men når så er tilfelle bør man vel bestrebe seg på å inkludere denne.

Håvard: Jeg tenkte først som deg at månen er altfor liten og like gjerne kunne vært kuttet bort. Men etterhvert så følte jeg faktisk at den - med sin beskjedne størrelse - er med på å forsterke følelsen av det mektige fjellandskapet. Det samme er selvsagt personen. Når det gjelder "liten mann i stort fjellandskap", så har det etterhvert blitt tema i mange av fjellbildene mine. Jeg føler på mange måter at jeg gjentar meg selv - men da jeg så gjennom bildene fra turen, som selvsagt inneholdt mange opptak også uten menneskelig innslag, så følte jeg at det var bildene med skiløperen som "satt" best. Men jeg skal utover vinteren og våren forsøke å jobbe med andre tema på fjellturene.

Takk igjen for inspirerende og gode kommentarer.

Mvh Thorbjørn
Inger-Lise S.
Mektig og vakkert vinterbilde fra fjellet. Nydelig lys, lekre farger.Ja, her blir mennesket lite.Du formidler motivet på en slik måte at jeg føler jeg er der på fjellet og nesten kjenner lufta! Og traktene er i tillegg kjente:)
Jeg liker best v1, uten kutting, selv om v2 også er godt.Her finner ikke jeg noe i dette skaperverket å pirke på...

Inger-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu