Månelyst
Mitt første forsøk på såpass "heftig" photoshop manipulering. Øanker tilbakemelding på teknikk osv.
Utstyr
  • Canon EOS 40D
  • -
  • Brennvidde35mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/125s
  • Nei
  • AnnetBilledet er tatt i dagslys, har lagt på et mørk blått farge filter, nytt fargeforløp på himmelen, og satt inn fullmånen med måneformørkelse fra nyttår. Laget stjerner med penselen og tent lys i et par vinduer.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_447168} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Stian K.

Vakkert er vel alt jeg kan si!
Rune S.
+1
Ganske stilig manipulasjon! Veldig fin fargetone og god dybdeskarphet. Men det er en påfallende "feil" med lyset! - Det kommer ihvertfall ikke fra månen. ...med mindre du har vært på en annen planet som har flere måner:) Den månen jeg ser er plassert BAK sverdene, mens lyset kommer skrått fra venstre!
Også er overgangen mellom himmel og landskap litt ruskete!
Men alt i alt en stilig manipulasjon med trollsk stemning!

Hilsen Rune
Ingrid Urdal S.

Blåfargen i himmelen er lagvis fordelt, og ikke helt gradvis, det var det første jeg la merke til. Kanskje også trærne i bakgrunnen skulle vert mørkere, slik at det så mer ekte ut? Men skikkelig fint bilde med fine farger:)
Kjetil H.

Heisann, Takk for kommentarer.
Rune,jeg er enig med deg ang.lyset, men det hadde blitt feil om jeg hadde plassert månen bak fotografen:-) Ellers er jeg enig med både det du og Ingrid skriver om trærene. Spesiellt de som er mellom sverdene. Det hadde nok kanskje hjulpet om jeg hadde gjort de noe mørkere ja.
Ole Christian S.

Dette funket for meg, stjernene kanskje jevnt over litt store, men et fengende og pent bilde.

Er det Hafrsfjord?
Kjetil H.

Takk for det Ole Christian, det er sverd i fjell i Hafrsfjord ja.
Avsluttet .

Jeg liker idéen! En god start. Men for det første burde du prøve å få en jevnere farge på himmelen slik at den ikke ligger lagvis. Stjernene ser veldig kunstige ut. Sjekk ut noen tutorials på nettet så lærer du deg å lage knall stjernehimmel. Lysene i vinduene er helt unødvendig etter min mening. Det tilfører ingenting, men stikker seg heller ikke ut. Fargene fungerer bra, men jeg ville valgt en litt kaldere blåfarge. Du kan evt. prøve å justere ned saturation i PS. Prøv også å få til en litt mer naturlig måne, så tror jeg montasjen blir veldig bra. Kanskje skygger fra sverdene (på hitsiden) kunne gjort seg. Gleder meg til å se den nye versjonen!
Kjetil H.

Hei Per Erik. Takk for tilbakemldingen. Jeg vet ikke helt om jeg ser hva du mener med at himmelen ligger lagvis. Jeg har brukt gradient tool på himmelen, og på min monitor er overgangen jevn. Stjernene ser jeg kunne vært mer naturtro. Skal sjekke nettet etter tutorials, og teste. Skygger fra sverdene var en god ide. Skal testes:-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu