Min Datter
Fikk fotostudio lys som jeg har prøvd ut med min datter i dag. Aldri prøvd dette før så jeg er glad for tips og tilbakemeldinger
førnøyd til og være første shoot. men langt igjen
Utstyr
  • canon eos 30D
  • sigma 10-20
  • Brennvidde17mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/100s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBarn
  • Lastet opp
  • Visninger81
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_447366} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Ole A. V.

Bruk lengre brennvidde, lavere iso, kortere lukkertid(1/250s), mindre blenderåpning, kraftigere lys og plasser hovedlyset lavere.
Espen B.

takk takk det skal jeg prøve på.. takk for tipsa..
Ole A. V.

Bare hyggelig, sånn litt mer utfyllende:

Lengre brennvidde for å få riktige proporsjoner, såfremt du ikke er ute etter "spesialeffekter" er 17mm alt for vidt for helfigur, jeg bruker vanligvis 35 eller 50.

Lavere iso og kortere lukkertid for å få bort det tilstedeværende lyset, og unngå bevegelsesuskarphet slik du har her. Lukkertiden påvirker ikke blitslyset, iso/blenderåpning påvirker både blitslys og tilstedeværende lys. Hvis det tilstedeværende lyset er med i eksponeringen uten at det er gjort bevisst får du gjerne problemer med at fargetemperaturen ikke matcher blitsene.

Mindre blenderåpning blir litt mer smak og behag i forhold til skarphetsdybde på subjekt og bakgrunn, men også litt praktisk mtp. hvor mye du kan bomme med fokusen i forhold til f.eks. et barn som sjelden står i ro. Styrken på blitsene begrenser hvor lavt ned du kan gå i blenderåpning.

Kraftigere lys fordi subjektet her ser ut til å være litt mørkt eksponert (bruker du så kraftig lys som mulig uten å brenne ut får du best teknisk resultat mtp. støy og detaljering). Også fordi at dersom du følger tipsene om lavere iso og mindre blender trenger du naturlig nok kraftigere lysstyrke.

Hovedlyset lavere for å unngå skygger under øyenbrynene. Barn må naturlig nok ha lyset tilpasset sin høyde. Hvor lavt lyset ev. må stå for å unngå skygger kommer an på beinstrukturen til modellen :) Ved fotografering av barn (som sjelden står stille og ser i samme retning): Dersom hovedlyset plasseres lavt og nært fotografen er det mye lettere å få greit belyste bilder enn dersom man prøver å skape mer dramatisk sidelys o.l. Er målet ett eller noen få treff er det ikke noe problem, vil man ha større "garanti" for at lyset er riktig når det beste ansiktsuttrykket kommer kan det være lurest å kjøre "safe" :)

Bakgrunnen var forresten litt stilig, er det papir som er "krøllet"? Ansiktsuttrykket er ok, men jeg ville ha droppa smokken... Og helst latt barnet være enten barføtt eller med sko.
Espen P.

Takk til Ole A: Valdal. Gode og nyttige tips her :)
Og jeg vel enig i det han sier, selv om jeg ikke hadde kommet på alt det der selv :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu