Vintersol ved Håtangen
Bildet er tatt ved Håtangen, og viser vinterlandskapet mot Obrestad Fyr. Tatt sent på ettermiddagen i Januar
Liker fargene i bildet, og hvordan steinene i forrgrunnen og fyret gir dybde i bildet. Bildet er noe blått, men synes det allikevel gir en behagelig stemmning til motivet.
Bildet inngår i albumet Jærlandskap - Mine fineste bilder fra Jæren
Utstyr
  • nikon D40x
  • nikon DX 18-55
  • Blenderf/8
  • Lukker1/250s
  • Nei
  • AnnetBildet er tatt uten stativ
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_448258} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Synnøve Riise B.

Flott effekt på bildeserien din. Bruker du mye kontrast?
Tone A.

Hei
Håtangen/Vojen er også kalla "verdens ende" og denne staden har eg fotografert året rundt i 5 år.
Dette er ved utløpet av Håelva, som ligg tilfrosen med åpen i møtet med sjøen.Flott lys som gir litt gylne tonar til den vinterkledde naturen.Du har ei god diagonal linjeføring slik som forgrunnen er med alle steinane. Alle steinane gjer det vanskeleg å få ein roleg komposisjon synes eg då, som helst står heilt nede ved elvekanten her.
Fine blåtonar i kontrast til det gylne lyset under den store skya.
Pirket er at horisonten som er i midten, gjer bildet statisk.Med eit kutt øverst til rett øver den store skya, får du ein meir 3-delt komposisjon. Fyret er det vanlege problemetet mitt også pga at det er midtstilt, så eit kutt i venstresida til der den store skogen startar er eit forsøk.
Men i grunnen ville eg ha kutta i forgrunnen pga all den visne vegetasjonen ikkje gir noko til bildet, det er heller steinane som særpregar staden både på land og i vatnet som kan få dominera bildet meir.
Med kutt i forgrunnen kan du du ha den høge himmelen.Dette er berre nokre forslag frå meg som har brukt mange timar denne staden både i storm og sommaridyll.
Pluss for fine blåtonar, fint lys og skarpe detaljar.
Helsing Tone
Cato B.

Hei
Tusen takk for hyggelig og konstruktiv tilbakemelding. Håtangen er et av mine favoritt steder langs Jærkysten, med mange varierende og interessante motiver. Hver gang jeg er der er lys og stemning annerledes og gjør det ekstra spennende. Jeg kan nok bli flinkere til å justere på kamera innstillingene. Bildet er tatt sent på ettermiddagen og lyset var noe svakt, men det ga en fin stemning til bildet. Er enig at jeg nok kan beskjære bildet noe og ta bort noe av de "rotete" detaljene i forgrunnen. Ja, jeg liker å fremheve kontrasten noe i bildene (shadow & highlights + clarity).
Synnøve Riise B.

Takk for tipset, Jeg synes kontraster gir en spennende effekt
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu