Slettinden
http://www.haagensenfoto.no/

Slettinden på Malangshalvøya.
Bildet inngår i albumet Tromsøfjell - Diverse topper i Tromsøs nærområde. Se også serien om Lyngsalpene.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger289
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_448857} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Morten M.
flott lysspill her, men det er for mye støy og uklarheter. vannlinjen på andre siden er det også noe med, ser ut som noe malt over.
Odd Tore S.
Majestetisk fjell og flott lys.
Jeg tror at bildene dine ville vinne på at du utnyttet tillatt format 1280*1024 (gjelder i alle fall for versjoner, dårlig med info når jeg legger inn originaler), slik at du får med detaljer som nå ender nærmest som fargekladder. Dette bildet mener jeg at har større potensiale enn du har utnyttet her.
Odd Tore
Inger-Lise S.
Nydelig bilde. Vakkert lys og lekre farger.
Jeg trodde et øyeblikk at du hadde vært på sydspissen og fanget Andersdalen, men ikke denne gangen,nei..
Ser ikke støy her..

Inger-Lise
Avsluttet .
Delvis enig med Odd Tore om formatet. Jeg heller til at max 1200 pixler i bredden er nok. Høyden er så som så, den er et kapittel for seg, men 1024 blir for mye.
Faktisk så er jeg ikke så interressert i bunnen, derfor kan den forbli som den er, og vi bare registrer at den er der. For det er lyset på himmelen, sammen med de flotte fjellene som er motivet.
Et majestetisk lys over himmelen, og et godt komponert bilde. Antar at det lyset ikke varte så veldig lenge.
mvh arild
anders s.
synes at dette ble et bra bilde
liker godt lyset i bildet
innholdsmessigt kanskje litt tamt ?
balansen i bildet er bra,der det varme lyset "fyller opp" der fjellet ikke gjør det
naturtro farger,der du ikke har dradd i spakene er for meg et pluss
sjøen for min egen del føler jeg at bør være med i bildet
mvh anders
Andreas B.
Helt endig med de andre at her er majestetiske fjell og flott lys. Så mye støy ser heller ikke jeg, men føler at det er i overkant disete eller noe sånt. I likhet med Morten reagerer jeg litt på overgangen mellom sjø og land, er det bare at det hele veien er høye jordskrenter ned mot sjøen?

Som sagt liker jeg fjella og lyset, men synes at du til vanlig leverer bedre enn dette.

ab
Odd Tore S.
Jeg har nå sjekket bildet ditt på fire forskjellige skjermer.
På den skjermen som jeg bruker til PS nå er det tydelig "rufs" i nederste del av bildet. Denne skjermen har jeg kalibrert, uten å bli overbevist om at kalibreringen er riktig.
På den skjermen som jeg tidligere brukte til PS er det også "rufs" i nederste del av bildet, men mye mindre synlig.
På laptopskjermene ser det OK ut med hensyn til "rufs", men disse yter ikke bildet rettferdighet i det hele tatt når det gjelder farger, kontrast og synbar oppløsning (den reelle burde være OK, siden bildet vises i actual pixels).
Selv om dotten tillater større format, synes jeg at 900 pixler i høyden i praksis er største hensiktsmessige format. 1200 pixler i bredden kan være praktisk for de som ikke har wide-screen skjerm.
Odd Tore
Thorbjørn R.
Mange takk for konstruktive og gode kommentarer. Det er bra å se at bildekritikken fungerer.

På to punkter er jeg ubetinget enig. Formatet er for lite. Dette medfører manglende detaljer og er klart nok uheldig. Videre har jeg slurvet i overgangen mellom sjø og land. Først ble hele bildet tilført en kontrastøkning, deretter kun fjellpartiet. Her har jeg altså slurvet fælt ved opprettelsen av laget som ble tilført ytterligere kontrast.

Når det gjelder sjøen, så tror jeg nok at bildet kan fungere også uten vann i nedkant. Slurvet i overgangen, samt for lite format gjør nok imidlertid at denne delen av bildet ikke kommer helt til sin rett. Her er frostrøyk som driver ut Balsfjorden og bidrar, sammen med snøføyka på fjellet og skyene, til en helhet - slik jeg ser det.

Jeg registerer også innvendingene om at det er litt vel mye dis og uklarheter. Det som først fanget min interesse denne dagen var at kraftig vind gjorde at snøen blåste av fjellet og nærmest ga et inntrykk av at hele fjellet "sto i kok". På originalversjonen er dette tydelig på høyre rygg - men også noe på venstre. Her igjen gjør nok det beskjedne formatet at dette ikke kommer klart nok fram. Når sola så brøt igjennom, var det bare å ha kameraet klart. Som Arild antyder skiftet det svært rakst og bare sekunder senere var lysformasjonen en helt annen.

Anders nevner at lyset "fyller opp" bildet der fjellet ikke gjør det. Det var nettopp dette som gjorde at valgte ut dette opptaket. Fjellpartiet er forresten desaturert noe, da det var i overkant blått på originalopptaket.

Inger-Lise:Bildet er tatt i nærheten av Sydspissen, men altså i en litt annen retning enn Andersdalen.

Mvh Thorbjørn
Håvard F.
Flotte fjell, godt lys og nydelige farger. Opplever likevel bildet litt høyretungt.
mvh
Håvard
Kjell Sigurd S.
Dette blir litt for rett på uten at jeg finner noe som fenger. Lyset i skyene er greit nok, men det har vi sett utallige ganger før. Enig i anføringene vedrørende format, uten at jeg synes det er vesentlig her. En bedre utnyttelse av forgrunn ville kanskje vært en idè for å skape mer rom og samtidig tilføre et ineteressepunkt. Men det blir et annet bilde.

Mvh
Kjell S
Marit O.
Hm,her skuffer du Thorbjørn!
Jeg opplever bilde blast tamt og ullent,rett og slett dårlig kvalitet!
Du pleier da og levere flotte landskaps bilder,hva har skjed her??

Mvh Marit
Thorbjørn R.
He,he - ja, si det.

Først la jeg dette i skuffen for uinteressante knips, men da jeg så igjennom på nytt noen dager senere så fikk jeg det for meg at det likevel kunne være noe her. Jeg må vel kanskje revurdere det.

Uansett: De oppriktige tilbakemeldingene jeg får er svært nyttige og viser at bildekritikken fungerer for min del.

Takk igjen!

Mvh Thorbjørn
Avsluttet .
Hei - hei Torbjørn!
Du har et mektig naturområde rett utenfor husdøra, noe du viser med dette bildet. Utsnittet og komposisjoen funker greit nok selv om det kanskje er litt flatt. Du har ikke dratt for hardt i spakene her. Bildet hadde nok tålt litt mer kontrast. Lyset bærer bildet.

Mvh Jan Roar
Jon K. L.
Igjen en fulltreffer fra deg. Fantastisk lys!

Jon K.
Bente R. D.
Mektig belysning. Her er det ruskevær og det viser bildet godt. Jeg liker motivet slik det framstår. Jeg for min del ville beskåret det oppe, slik at det framstår i formatet 2:1. Da tror jeg du ville få enda mer dynamikk i bildet. Skarpheten og detaljrikdommen man mister ved å forminske formatet her på siden, må man vel bare leve med. Man har en jo originalfilen i stort format på sin egen pc til annet bruk.

Bente
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu