Lengsel
Tatt ved kystbyen Mejia i Peru
Bildet inngår i albumet Landskapsbilder i Peru -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2010-02-06 15:03:02
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2010-02-06 22:27:11
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon EOS 40D
  • Canon EF 17-40 mm f/4L
  • Brennvidde29mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/60s
  • Nei
  • AnnetStativ og gråfilter
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_449512} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Eli R.
Nå har du jo allerede tatt bildet og kan ikke gå tilbake men du er jo på f/64.
Jeg opplever bildet som ubalansert. Veien og gutten er på samme side av bildet og drar det tungt ned til høyre.
Jeg syns at området rundt solen er for utbrent. Jeg ville undereksponert mer, med det resultat at veien forsvant.
Jeg ville plassert gutten litt høyere på steinene slik at du så mer av siluetten hans.
Horisonten er skeiv.
Veien fungerer som en lead-in linje men fremstår som litt planløs.
Hvis jeg hadde vært der hadde jeg prøvd å gå litt lenger til høyre for å få veien inn fra vensre side i bildet og at den da ledet inn mot gutten. Jeg ville også prøvd forskjellige høyder for å se hvor mye av vannet som burde være med. mstenker at et litt høyere ståsted for å få med mer vann hadde vært hensiktsmessig.
Terje A.
Hvis jeg velger og forholde meg til øvre halvdel av bildet, sitter da igjen med ett stemningsbilde med skeiv horisont.
Mange gode forslag fra Eli!
Terje
Andreas B.
Hei Elin!

Tusen takk for skikkelig tilbakemelding!! Slikt setter jeg veldig pris på. Jeg er klar for å høre alt rett fre levra! Det med horisonten var flaut, det ser jeg også med en gang. Litt av greien med å legge ut dette bildet var at jeg ville høre litt om hva andre synes om vektballansen. Jeg synes nemlig dette er et litt vanskelig punkt. Av og til synes jeg at folk spriker velidg på dette. Jeg tenker at stien begynner helt klart i høyre del og går mot venstre. Den har rett linje mot sola som er på venstre side. Jeg tenker at sola er et punkt som trekker mer oppmerksomhet en stien og derfor er bildet kanskje litt venstretungt før man trekker gutten inn i bildet. Han er jo sentral og jeg er helt enig i at han bidrar nok til at det blir i overkant høyretungt. Men jeg hører VELDIG GJERNE på deg og andre hvis dere vil hjelpe meg videre på dette punktet!!

Er nok også enig i at sola blir litt utbrendt!

Når det gjelder at jeg er på f/64 så er jeg ikke det fordi jeg mener at jeg er så flink, men fordi jeg er vil det som står i beskrivelsen av gruppa: "f/64 er for deg med et høyt fotografisk ambisjonsnivå og som ønsker å lære mer av å både motta og gi bildekritikk." Jeg ønsker veldig gjerne å bli flink!!

Ivan H.
Jeg synes ikke bildet heller til høyre. Opplever det iallfall ikke slik. Tror dette er pga solen, at den ligger på venstre side, samt det mørke feltet ved veien.

Synes derimot at bildet ikke helt harmonerer, selv om jeg synes det er i ok ballanse. For det første har du for mye forgrunn. Slik bildet er nå (tar da utgangspunkt i v2), ville jeg kuttet i bunn slik at midten av veien ender nede i høyre hjørne.

Så er jeg enig med Eli at sjøen er litt tja. Skulle ønske mer, men kanskje du kunne fotografert uten? Altså gått lavere og da plassert solen lenger til midten, slik at den ikke kommer bak steinene. Med forbehold at du hadde klart å opprettholde ballansen i bildet.

Så er jeg også usikker på hvor mye blå himmel i topp du trenger å ta med. Da mye luft der stopper litt av bevegelsen inn i bildet mot solen.

At solen og noe av skyene er utbrendt, bryr meg ikke så mye. Tror ikke det går så mye ut over stemningen med bildet.

.
.
. Ivan .
Kyrre M.
Ved å rette opp horisonten og beskjære bildet i underkant opp til der vår høyre side av veien forsvinner ut av bildet, eller kanskje opp til de to hvite flekkene på veien, ville dette fungert bra som en stemningsbeskrivelse fra sommernatten. Sjøen hører med for meg, den gir dybde. Personen på bildet kunne med fordel sittet høyere, evt løftet bena og gitt noe lys under seg. Utbrente detaljer i skylaget er uproblematisk for meg i en slik setting. mvh Kyrre
Odd Tore S.
Jeg hopper rett til v3, siden jeg forestiller meg ut fra tittelen at det var den delen av bildet du la hovedvekten på.
Dekorativt, uten tvil, men etter min mening fortsatt for mye som distraherer i bunnen i forhold til hovedmotivet. Veien(?) formelig suger til seg oppmerksomhet.
Jeg ville rendyrket det jeg oppfatter som hovedmotivet ved å kutte etter ett eller to trinn av trappa. Du kan se dette bare ved å scrolle.
Dessuten ville jeg undereksponert mer slik at de utbrente områdene ble minst mulig og personen ble omtrent ren siluett. Lyset på leggen hans er en bra detalj, og om du treffer riktig med eksponeringen kan det gjenskapes ved selektiv bruk av lighten shadows eller lignende i PS.
Odd Tore
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu