Tromsø - teknisk tilbakemelding ønskes!
Jeg har prøvd og prøvd å justere all verdens verdier i dette bildet, som er tatt opp i RAW (og eksponert mot den lyse siden av histogrammet), både i Canons "Raw Image Task" (G9-filene støttes dessverre ikke av DPP) og i Lightroom, men det blir liksom et eller annet som ikke stemmer med fargene. Jeg har IKKE dratt i saturation-kontrollene for å få mer mettede farger, bildet er faktisk så blått i utgangspunktet. men det blir litt magenta-stikk, og det klarer jeg ikke å få bort uten at blåfargen også blir lidende.

Versjon 1 er altså fremkalt med Canons medfølgende program, og deretter justert i PS, mens versjon 2 er en ren Lightroom-versjon. Hvis noen har lyst til å prøve seg på RAW-filen, så sender jeg den gjerne.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2010-02-22 15:15:24
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon PowerShot G9
  • -
  • Brennvidde29mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker15s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_452695} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Torgeir J.
I Lightroom er det mange muligheter til fargejustering, bl.a. Saturation og Luminance i HSL. Min erfaring ved å sette korrekt WB, er at det ikke alltid er lett i bilder med blandingslys. Zoom og forsøk med WB selector på et nøytralt område.
Hvis det ikke fungerer, må man bare justere best mulig etter øyet. Hvis fargen på fjellet forandres kan du bruke Graduated filter for å rette opp.
Er enig i at versjon 2 kan trenge litt justering av fargene.

Mvh
Helge L.
Ser ingen tegn til magentastikk på skjermen min, på noen av versjonene. Eneste jeg ser er litt kraftigere blå på versjon en, og litt kraftigere oransje på versjon to. Versjon en fungerer best for min del, på min skjerm.
Anders T.
Synes det blir for lyst i byen. Det ville hjulpet å tone det ned noe. Vet ikke hvordan du jobber i PS, men du bør lage to versjoner, en for bakgrunnen og en for byen. Legg det bildet som er redigert for fjellene bakerst, og det for byen foran. Sa maler du bare frem fjellene fra bakgrunnen ved å bruke eraser på "by layeret".
Da slipper du ihvertfall at fargekorrigeringen av lysene påvirker det blå lyset i fjellene.
Geir A. G.
Tusen takk for tilbakemeldingene!

TJ: Takk for hjelpen! Jeg kopierte originalfilen og la inn din XMP-fil med samme navn som kopien, og kunne da sammenligne direkte i Lightroom. Svært nyttig og lærerikt å se hvike justeringer en annen velger å påføre samme bilde, for man sitter jo vanligvis og surrer med dette alene, uten inputs fra andre! Har lyst til å være med på et Photoshop-kurs / workshop en gang nettopp av den grunn - når jeg bare får tid...

HL: Versjon 1 er nok den som ser best ut hos meg også.

AT: Å dele bildet i to, og gi de forskjellig behandling er nok et godt forslag, ja, ettersom både lys og farger er svært forskjellig i de to delene. Skal gjøre et forsøk på det, og tenkte å prøve i Lightroom først, for med "adjustment brush" og "graduated filter" har man jo også der muligheten (til en viss grad) for forskjellig behandling i forskjellige deler av bidet. I versjonen Torgeir laget, brukte han graduated filter for selektiv justering av skarphet og clarity.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu