Moskus i hardt vær
Bildet er tatt på Dovrefjell i -20 grader og røffe vindforhold. Noe som viser hvilke tøffe forhold disse dyra lever under. Bildet viser en okse som ønsker å vise hvem som er sjefen...
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2010-03-09 22:36:07
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 1Ds MkIII
  • Canon EF 500mm f4.0L IS USM
  • Brennvidde500mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/320s
  • Nei
  • AnnetStativ og ISO 200 - ca 20-25 meters hold...
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_454622} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Jarle S.
Her ser en formelig hvordan den iskalde vinden står mot disse urtidsdyra som tåler det meste av frost og karrig landskap.Dette re et meget flott dobbeltportrett av de to dyra,som alt for ofte blir avlivet så snart de roter seg inn på våre områder.
Mvh
Jarle
Robin J.
Fantastisk flott stemning du formidler.Her skulle jeg likt å vært. Hit bør Biofoto Nordland legge et av styremøtene:) Mvh RJ
Morten M.
kontrasten må opp her.. meget sjeldent og kult dette=)
Yngve Sem P.
Skjønner at det er godt gjort å komme så nært innpå under vanskelige forhold, men for meg er det ubønnhørlig resultatet som teller.

Bildet er noe blasst. Justering av kurver og, som det nevnes, kontrast, vil bedre dette betraktelig.
Synd bildet blir forholdsvis dybdeløst med alt det hvite rundt, for selv om forholdene var slik i opptaksøyeblikket, så hemmer det for meg inntrykket av kulde og blest, og det ender opp som et artsbilde uten særlig miljø. Ser ikke ut som disse to sliter i det vi kaller "tøffe forhold". Et blåstikk kunne vært kult.

Utrolig bra blikk hos oksen til høyre, noe bevegelsesuskarpt hos den andre.
Sjeldent øyeblikk, ja, antar jeg. Men ikke sjeldent bra som bilde, synes jeg. :)
Avsluttet .
Litt rart at du har fått dette utsnittet med 500 mm på 20-25 meters hold. Det er jo store dyr.

Men kanskje pulsen din har lurt deg litt?

Fokusert avstand er nemlig registrert i bildets EXIF-data:

SubjectDistance: 457/10

Altså 45,7 meter - det dobbelte av hva du trodde...

:-)
Ola Arnfinn L.
Takker for tilbakemeldinger... vel mye man ikke har tenkt over og derfor har vi dette forumedt her også. Kontrasten har jeg prøvd å gjøre noe med.. Avstanden kan jeg ikke gjøre noe med, men det stemmer som det er sagt her (måtte inn å se på de andre bildene også og det nærmeste vi var ble målt til 27,6 meter... det var nok nærmere i mitt hode ja.....
Kristin O.
Jeg synes versjon 2 var best etter kontrastjustering. Liker bildet, synes utsnittet er helt fint og jeg som betrakter får inntrykk av moskusens værbitte, harde vinterhverdag. Liker uttrykket deres og at de står så tett.

Jeg ville klonet bort en liten klump med et eller annet som henger i pelsen ned mot snøen mellom bena på dyret til venstre. Ren kosmetisk sak, men klumpen irriterte litt.
Espen S.
Enig i at versjon 2 er best. Jeg er enig i at de tøffe forholdene ikke kommer godt frem i bildet, blant annet fordi det er lite miljø rundt dyra. Hovedkvaliteten i dette bildet er dog bevegelsen og kommunikasjonen mellom de to dyra. Jeg liker bildet, selv om det ikke er sjeldent bra. Og så er det jo artig å se hvor ulike motivene blir selv om vi begge to var med på denne turen, Ola.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu