Grand old lady
Ruth er 84år og klar som dagen, hun er et fantastisk menneske.
Som bildet viser har aldern satt sine spor utenpå, men innvendig er hun ung :) Og denne dama har en sjarm som feier beina under en :)
Utstyr
  • Canon 7d
  • 17-85mm
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetBle desverre litt iso-støy på dette bildet da jeg greide og sette på Auto-iso og den føkk i været, men bildet ellers er jeg veldig fornøyd med :)
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_455304} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Kirsten H.
Du har valgt en belysning som virkelig fremhever linjene i ansiktet hennes. Jeg er ikke sikker på om det kler en gammel dame så godt. På en mann - ja -, men en dame trenger ofte et mykere lys. Du beskriver henne som en oppegående og sjarmerende dame, da synes jeg du kunne vist det bedre, med blikkontakt og glimt i øyet.
mvh Kirsten
Thomas B.
Takk for kommentar :)
Leser hva du skrver, men jeg er uenig med å ikke fremheve linjene i ansiktet bare fordi hun er en kvinne, synes det likse så godt kler en godt voksen dame som mann, hun har levd et langt og hardt liv, noe jeg synes lyset fremhever godt.
Det med blikkontakt er verre pga at damen er blind og hennes øyne sjeldent ser i sammen rett frem, så jeg synes dette fremhever henne på best måte, men det er smaksak, som alt annet..

Thomas
Avsluttet .
Jeg er nå litt glad i rynkene som dem er. Er dem der så syns jeg dems skal være det, men hun er kanskje bitte litt for lys i ansiktet..?

Jeg liker bilde.

-Marius
Merete S.
Jeg opplever at portrett er de vanskeligeste bildene man kan ta. Fordi det handler om mennesker, noe vi er og noe alle har et forhold til. Vi vet hvordan vi vil at andre skal se oss og ikke se oss. Men gjennom noen andres øyner, et kamera, en linse, overleverer vi mye ansvar til fotografen. Jeg synes du er vågal som stiller med både bilde og beskrivelse av damen. Det forventes at de skal høre sammen. I mine øyner samsvarer ikke bildet med informasjonen du gir av damen. Det er noe i bildet jeg liker, men jeg klarer ikke sette fingeren på det, mulig det er noe som skjer i damens høyre øye og jeg tror det er den lille runde refleksjonen av lys som kanskje gir det glimtet Kirsten snakker om. Det skaper liv i bildet. Håret hennes er friskt og oser unghet, men resten blir litt anonymt og jeg føler hun ser lei seg ut. Kanskje hadde det vært bedre i farger at det hadde gitt mer liv? Hvis jeg skulle forberde dette bildet hadde jeg kuttet ut litt av vinduslyset som stjeler mye oppmerksomhet. Klippet bort de uinteressante klærne som opptar halve bildet for å komme tettere damen som du vil vise. Da hadde bildets sentrum handlet om det jeg opplever er essensen i bildet, det høyre øyet hennes med lysglimtet som gjør at jeg får kontakt med henne.

Mvh Merete
Thomas B.
Hei Merete og takk for konstruktiv kritikk :)
Vi må nok bare konkludere at vi er uenige i om hvordan denne damen skal presenteres.
Skal være enig med deg når det kommer til lyset fra vinduet, men kanskje ikke så enig når det kommer til klærne og farger, synes selv dette gjør seg mye bedre i sv enn i farger. Som jeg skriver til teksten, så er damen preget av alder, men ung til sins. Du skriver at hun ser trist ut, men hun er faktisk glad, noe jeg bør vite ettersom jeg tok bildet, det med blikket er vanskelig, som jeg også skrev er hun nesten helt blind, og øynene hennes ser sjeldent samme sted sammen, derfor denne vinkel. Det og gå enda nærmee henne med et utsnitt, er ikke jeg noe fan av, men ser du gjør det på dine portretter, så det er nok en smaksak :) Får litt på følesen at mange av dere jenter gjerne vil skjule eller duse ned disse rynkene, og det helt uten at jeg skjønner hvorfor, når detkommer til oss menn så mener vi at dem er veldig sjarmerende, men det får være deres spøkelse :)
Uansett så takker jeg for din kommentar og skal ta det med meg :)

Mvh
Thomas Berger
Thomas B.
Hei Marius :)

Ja hun er nok blitt litt lys i ansiktet, ble sånn pga filtret, men enig med deg :)

Mvh
Thomas Berger
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu