- Svanedød ved Selestranda -
Frå 26.mars ved Selestranda i stiv kuling.Det har vore ein lang vintar med lite mat for svanene.
Bildet inngår i albumet - Mine Jærske motiv - -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2010-04-05 23:50:54
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2010-04-06 01:12:16
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon EOS 40D
  • Canon EFS 10-22mm f/3.5-4.5 USM
  • Brennvidde10mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/500s
  • Nei
  • AnnetHandhalde i sterk kuling. Iso 200
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger142
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_460068} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Avsluttet .

Dessverre overvintret det endel sangsvaner hos oss, som jo trodde de skulle få en vanlig jærsk vinter uten særlig kulde og snø.
Så ble det stikk motsatt, og svanene døde i ukjent antall.
Så derfor kan jeg nesten ikke si at det er et flott bilde, heller trist.
Håper du begravde den.
Ellers så må jo bildet vurderes uavhengig av følelser. Et bra bilde, med riktige farver, fin komp., jaha, har du fått deg ny optikk, 10mm'eren legger Feistein veldig langt ifra oss:)
Et godt bilde, og det ser heller litt kaldt ut. Fine linjer i sanden.
mvh arild
Inger Anne Maritsdotter V.

Hei Tone.
Det er trist å sjå den døde svana, men "den sterkestes rett" gjelder i høg grad i naturen og årets vinter har vore ei tøff tid for dei stakkars fjørkledde og andre dyr som lever ute i naturen.
Det 10 mm objektivet har eg sett du har brukt før, men det er ei stund sidan no. Dette er absolutt eit motiv som egner seg godt til bruk av dette objektivet. For min del kan du godt auke kontrasten og fargemetningen ein smule, og bittelitt usm, så er du der, men bildet er fint slik det er også. Det er ein fin dybde i bildet ditt og det er eit malerisk motiv.
Mvh Inger Anne
Anne-Lise S.

Mørkt og truende i nedre del, og det stemmer godt med motivet ditt. En hard vinter har det vært, og selv ikke svanene ante vel det? Dessverre kan det ende som dette... Godt og fortellende med god struktur i sanden, og fine detaljer i fjørdrakta til svana. Øynene dras innover av linjene i sanda mot merket langt der inne på høyden. Interessant himmel. Uansett død eller ikke død, så synes jeg det blir noe mørkt og flatt i nedre del. Kanskje en liten justering i curves kan gjøre susen, eller shadows-highlights? Da vil du kunne få frem den flotte strukturen enda bedre også. Kan være verdt et forsøk. Flott dybde, og gode detaljer "så langt øyet kan se".

Vel overstått!

Anne-Lise
Tone A.

Takk for kommentarar og gode forslag om forbetringar.
Arild:Eg veit ikkje om det var ei sangsvane pga at den låg så nedgreven i sanden.Melankolien her er eg enig i. Det bles stiv kuling denne ettermiddagen, og sandrøyken dominerte stranda.Vidvinkelobjektivet har eg hatt nokre år.Eg hadde ikkje noko å grava ned svana med.Gildt at du likar komposisjonen her med det låge fotostandpunktet drog den kalde vinden godt i kleda.
Inger Anne:Dei starta med organisert mating av svanene i februar, pga 20 døde sangsvaner ved eit Orrevatnet.Det var eit vekslande lys pga det dominerande skylaget og sanden fauk over stranda pga kulingen.Bildet er litt undereksponert og eg fekk ikkje til noko særleg betring med justering i PS4.Gildt at du likar det slik som det er.
Anne-Lise:Du skildrar bildet godt og spesielt strukturen i sanden, som er forma av stiv kuling med litt veksling i kasta.
Forgrunnen er dominert av det tunge skydekket framfor sola i venstrekanten.Justeringa mi gjorde ikkje bildet så mykje betre.
Ha ei fin aprilveke,helsing Tone
Tone A.

PS! Takk for tipset med curves,Anne-Lise.Bildet fekk litt betre kontrastar med den redigeringa.Eg bruker som regel levels.
:) Tone
Håvard F.

Godt dokumenterende og litt trist. Du er flink til å komponere bildene på best mulig måte Tone. Liker at du har slik deling i bildet, og synes det passer med det litt mørke tonene i bildet. Tristheten av svanedød blir sterkere da synes jeg.
Liker V2 best.
Mvh
Håvard
Marit O.

Trist syn du viser her Tone,et bilde som forteller noe live er ingen dans på roser,det har vært en tøff vinter for bådde mennesker og dyr!
Jeg går for versjon 3 der di mørke tonene bygger opp best dette triste syne!
Igjen et godt og fortellende bilde fra deg!


Mvh Marit
Thor Arne T.

Det som tiltaler meg mest ved bildet er de flotte fargetonene i bildetsammen med det bløte lyset, og som alle de andre har sagt før meg, flott komponert.
Temaet er trist, men bildet gjengir det på en flott måte.
Jarle H.

Et godt og beskrivende bilde fra Selestranda.
Livet er hardt for de fjærkledte når vinteren blir lang. Iskanten går ut frå de grunne farvann og vanskeliggjør matsankingen.

Jeg har også et vidvinkelobjektiv, men jeg har merka meg at en har lett for å legge horisonten i et landskap mot midten av søkeren. Ved å legge horisonten en tredjedel opp eller ned får en ofte følelsen av at det blir veldig mye himmel eller land. Du har på en fin måte ungått midtdelinga ved å fokusere på fuglen og linjene i forgrunnen.

Linjene i bildet ditt er gode. Både på himmelen og i sanden ligger det linjer som leder oss innover mot fyret.
En trist dokumentasjon av vinterens følger.

Mvh Jarle
Solvår B.

En flott dokumentasjon av realiteten for fuglene som overvintret på Jæren denne spesielle lange og kalde vinteren. Dysterheten i V3 synes jeg passer best til temaet.
: ) Solvår
Ruben J.

Hallo

Et pent dokumentasjons bilde du viser her.
Jeg synes bilde ditt har en fin dybde.
Flotte farger og bra komposisjon.
Synes versjon 3 var best her.
Trist med svanen som har død her.
Godt dokumentert!

Hilsen Ruben
Eva Marie P.

Trist, men et veldig godt bilde.
v3 er best syns jeg også.
-epl

John H.

Hei Tone
Det meste er vel sagt her. Versjon 3 er i mine øyne best. Fin inndeling og dybde i bildet. Blikkfanget er den døde svana, som er veldig bra plassert i bildet. Frå svana leder formasjonene i sanden innover i bildet. Litt mørkt og tungt er det, men det kler dette motivet som inneholder naturens brutalitet.
John
Tone A.

Takk til de siste for kommentarar.
Eg er seint ute med min kommentar pga hagearbeid, som må unna før bjørkepollensesongen set inn.
God helg, helsing Tone
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu