Hete
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetScannet negativ, flatbed.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriGatefotografi
  • Lastet opp
  • Visninger146
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_460093} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Terje K.
Du har noen fine linjer som leder deg inn i bilde og plasseringen av hunden på veg inn i det svale huset er jo spennende.

Tviler ikke på at det er varmt nok her, men syns likevel ikke dette gir meg så mye. Det sterke sollyset gir blasse farger og veldig hardt lys dessverre

mvh
Terje
Yngve Sem P.
Terje, takk for kommentar ! De selvjusterte, blasse fargene og det reelt, harde lyset er, om ikke bevisste elementer i selve opptaksøyeblikket, så i hvert fall i publiseringsøyeblikket. :) Om det funker er en annen sak, men det er derfor bildet er lagt ut for kritikk - og derfor er jeg veldig takknemlig for din. Rundt 40 grader i skyggen her...
Espen S.
Komposisjonen er grei, med flere interessante elementer plassert på gode plasser. Veien, cola-skiltet og hunden gir mangfold og god balanse. Fint at hundens intersse er vendt mot portrommet. Jeg ser at de blasse fargene gir et preg av varme. Men jeg synes ikke det er tilstrekkelig til at bildet fungerer som en fortelling om varme. Dermed bommer også tittelen. Jeg ville heller prøvd å mette fargene og la bildet være en fortelling om denne bygata. Derfor ville jeg ideelt sett også forsøkt å finne en posisjon hvor mer av colaskiltet var synlig.
mvh
Espen Seierstad
Ivan H.
Hei,

Jeg liker komposisjonen veldig godt, det gjør mye for bildet. Opplever bildet som dynamisk. Skal prøve å begrunne..
Veien går fra nedre venstre hjørne og opp/inn i bildet. Med det så oppdager jeg cola-skiltet, reklamen, husene oppover veien og til slutt buskene der bak. Hunden bryter med denne "bevegelsen" og gir dynamikk. Hunden er helt essensielt for at dette bildet skal gi meg noe.

Ser at blasshet og snever fargebruk er nevnt. Også at tittel bommer iforhold til innholdet i bildet. Det er ikke fargebruk og blasshet som gir det sterkeste hintet om at det er varmt her, men en pesende hund og et cola-skilt.
Så kan man spørre seg om teknikken fungerer for å understøtte varmen, altså bargebruk og kontrast.
Jeg er også litt usikker, men føler meg ikke så skeptisk til det som de foregående kritikerene.
Synes det passer til helheten, uten at det kanskje forsterker inntrykket av varme nevneverdig. Tror heller ikke at mere kontraster og farger hadde hjulpet.
Så ville egentlig ikke endret noe på dette.
For meg fungerer det.

.
.
. Ivan .
Yngve Sem P.
Takk for fine tilbakemeldinger, Espen og Ivan. Liker selv å leke med tanken om at hvis hunden kunne lese, ville den sett colaskiltet og gått inn der, tørst som den er. Men stolpen dekker for skiltet, så bikkja går feil vei.
Litt søkt, men en artig tanke.:) For meg er det først og fremst hunden som legitimerer tittelen, men jeg burde kanskje utelatt den (tittelen, altså).
Håvard F.
Heten er til å ta å føle på. Her søker hunden til skyggen, med tungen langt ute. Sola og det bleke preget forsterker også følelsen.. Får også inntrykk av at heten har vart lenge.. støvete gater... Varmt..
Liker komposisjonen, og at vi ikke ser mennesker i tillegg til hunden.
Et godt utført foto Yngve
mvh
Håvard
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu