Damen på broen.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2010-04-10 19:16:31
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2010-04-10 21:40:02
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon D 300
  • Nikon 18- 200 mm
  • Brennvidde200mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/200s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger82
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_460888} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Venche J.

Jeg liker det enkle John, men ville ha kuttet brutalt i høyresiden; helt inn til ca tre til fire cm til høyre for barnevognen.
Wenche.
John H.

Hei Wenche
Ser poenget ditt. Det er vel midtstillingen du reagerer på. Valgte likevel å legge ut denne versjonen ut fra inndelingen mellom brukar og den luftige brudelen. Men jeg kryper til korset og legger ut nr 2 som er fra et annet skudd.
John
Venche J.

Ja til versjon to Jon. :)
Wenche.
Marit O.

Jeg liker posituren hennes best i hv bilde,der det ser ut som hun sliter Jon,men utsnitte er best i versjon 2!


Mvh Marit
Monika Frisvold V.
+1
Hm...faller ikke i smak!
Hvorfor? jo ble så rart med oppbygging av mur og deretter til store kvite flater ble for mono for meg. har mer tro på bare mur...kunne tenkt meg litt mer trøkk også i contraster.
kaffetørst snart i nå....har du fri?

monika
John H.

Hei på dykk.
Enig med Marit i det med positur. Uansett går jeg selv for versjon 1 da det er en tanke bak midtstillingen. Dama har fortsatt nok luft foran seg og jeg har ikke mer å gå på i forhild til beskjæring til høyre. Det ville sett litt rart ut å la broen henge i løse luften, derfor valgte jeg å ta med stolpene. Men smak og behag. At det ikke faller i smak hos deg Monika er helt greit. Bilder handler nettopp om det. Noen gang går de hjem andre ganger ikke. De store hvite flatene vil jeg likevel forsvare. Med bakgrunn ville dette motivet blitt helt ubrukelig. Jeg dyrker bevist enkle uttrykk, gjerne opp mot det grafiske, som bilde http://foto.no/cgi-bin/bilder/vis_bilde.cgi?id=519444.
John
John
Anne-Lise S.

Blir ikke helt klok på denne komposisjonen, John?

Jeg synes innholdet er flott; v1 lett foroverbøyd; ser ut som hun sliter; det er tungt. Det tunge ved mursteinsoppbygninga underbygger dette, men ønsker meg enda mer smell i steinmuren; kontrast og levels, kanskje noe burn tool?

Kompet i seg selv... Er ingen lærebokfantast, men det er noe som ikke stemmer her. Forsøker meg på å scrolle opp og ned og fra side til side for et bedre utsnitt der øyet finner mer hvile... V2 fungerer bedre, men samtidig mister du noe. Hva med et kraftig kutt i oven? Nei, dette utfordrer... Du skal likevel ha et stort pluss for ideen, for den er veldig god, og historien sier seg selv, da særlig med posituren i v1.

Anne-Lise
John H.

Hei Anne-Lise
Forslaget ditt om kutt oppe ser jeg vil funke. Takk for at du gir så klare tilbakemeldinger. Selv om jeg har dillet litt og prøvd ut forskjellige utsnitt ser jeg først nå at jeg kan gjøre en konstruktiv forbedring. Skal vurdere å legge ut nr. 3.
John
Anne-Lise S.

Treern fungerer best nå, synes jeg! Viktig at du har med noe av brubeinet, så ikke brua henger i løse lufta. Pga. at "vognsliteren" er på brua, er dette viktig!

Anne-Lise
Håvard F.

Motivet er toppers, og jeg synes du har fått en fin komposisjon i V3 John.
Det endelige resultatet blei svært severdig synes jeg. Godt foto.
mvh
Håvard
John H.

Hei
Takk til deg også Håvard.
Glemte en ting Monika. Kaffe på Næs skal bli. Send en mail når det passer.
John
Tove H.

Liker treern best..skikkelig vognsliter dette! Flott komponert mot hvit bakgrunn, liker bildet godt!
Hilsen Tove
John H.

Hei Tove
Enig med deg. Men holder fast ved å forsvare oppbyggingen i versjon 1 også.
John
Avsluttet .

he, dette var artig John.
Artig motiv, med disse elementene, hvor vogn og sliter er hovedmotiv. Først syntes jeg at det var helt greit oppbygd slik som i v1. I v2 synes jeg at hovedmotivet ikke er så bra med plasseringen på broen. Men så ser man på problemstillingen, hovedmotiv plassert i sentrum i v1. Ikke så bra. I v3 får jeg helst lysst til å kutte bort slik at broen henger i løse luften:)
Men det blir jo dumt.
Nei, liker ikke kuttet i v3.
Hvorfor må alltid hovedmotivet være plassert i det gylne snitt. Jeg ser for meg et helt annet utsnitt som går på å kutte noe i venstresiden, bare la personen vandre ut av bildet for en gangs skyld.
Bropilaren må du ha slik som i v1. Derfor sitter jeg og lurer på om dette er et motiv som kunne egnet seg godt som et kvadratisk bildet. Da blir elementene litt mindre, jeg ville ikke hatt med så mye i bunn, heller mer tomrom (himmel).

Hm, en liten nøtt dette her John. Liker jo motivet svært bra, også kontrastene i s/hv., men skurrer litt i oppbygning/komposisjon.

Du vet, jeg hadde nok lurt meg til en liten frekkis-komposisjon her, bare for å ergre forståsegpåere hehe.
Forstå meg riktig, jeg liker motivet utrolig godt, men ser for meg andre komposisjoner, utsnitt og bildeformat.

Er det Monika som er vognfører??:)
mvh arild
Inger-Lise S.

Hei John!
Et fint motiv dette. Jeg liker best uttrykket til damen i v1, men komposisjonsmessig syns jeg best om v2, da det ikke er høyretungt.
V3 ble mye høyretungt. God skarphet og fine gråtoner.

Hilsen Inger-Lise
John H.

Hei
Takk til Arild og Inger-Lise. Kjekt å få vefunderte tilbakemeldinger. Når det gjelder det gyldne snitt er ikke jeg så veldig opphengt i det. Det gyldne snitt er egentlig bare en matematisk formel på hva som behager øyet. Slik sett er det greit å ha den i bakhodet når man komponerer. Det finnes også andre formler på komposisjon som er greit å ha i bakhodet. Trekantindeling, pyramide, gjentatte diagonaler, sirkler og rammer o.s.v. Men hovedsaken med å dele bilder med andre er å inspirere, bli inspirert og lære gjennom prøving og feiling. Derfor er kommentarene jeg får med kritiske blikk verdifull. Men jeg aksepterer også kommentarer som er korte "besøk". Arild, det er ikke Monika du ser her. Hun bor bare noen fåkm. fra meg i luftlinje, men det tar 1,5 timer å kjøre dit.
John
Are H.

Lander på V3. Og jeg liker dette bedre enn søsterbildet fra brua
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu