Taterjente
Utstyr
  • Nikon D90
  • Nikon Nikkor 18-105mm f/3.5 - 5.6 VR
  • Brennvidde45mm
  • Blenderf/4.8
  • Lukker1/125s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger115
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_462413} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Morten M.
Fint portrett, fin blikk kontakt, men for harde skygger. de ødelegger jøyre side.. med en refektor der hadde dette vært berget.. slagskygger ødelegger helgeten her og resultatet deretter. Små justeringer som gir et enormt bra resultat.
Ole A. V.
Blikk og uttrykk er pent i dette bildet, kontakten med modellen er god som Morten påpeker. Når det gjelder lyssettingen så er det vel en ganske klassisk "Rembrandt"-belysning, og den fungerer godt etter min smak. Å øke luminansen i skyggepartine vil være bra et også, men jeg synes som sagt det fungerer fint som det er. Mykere lys ser jeg ikke behov for, kjedelig om alle bilder bare skal ha omtrent umerkelige overganger mellom lys og skygge. Dessuten vil effekten av den ganske forseggjorte belysningen som er her reduseres om lyset blir for mykt og kontrasten lav. Men, her er det mye smak og behag ute og går.

Forresten, til Morten: I dette bildet finnes det absolutt ingen slagskygger så vidt jeg kan observere. En slagskygge er en skygge som subjektet kaster på bakgrunn eller underlag, skygger som subjektet kaster på seg selv kalles egenskygge.
Espen P.
Hjertelig takk for gode komentarer.
Er enig i at skyggene blir mørke og skarpe, men jeg liker det på et vis. Og veldig ofte er det slik som dette det ender opp med. Neste portrett vil jeg gjøre alt for mykere lys - for å se om jeg kan mestre det :)

espen
Kirsten H.
Likte veldig godt skyggeleggingen av halve ansiktet, er enig med deg i at protretter blir mer spennende på denn måten. Det jeg ikke er helt fornøyd med er skimmer i ansiktet, under øyet på venstre side i bildet. Denne modellen er hardt sminket, derfor blir det synlig, Mer pudder, men det må være uten skimmer! mvh Kirsten
Espen P.
Hei Kirsten.
Hjertelig takk for komentar.
Dette er fra samme fotodag som det andre portrettbilde av henne, og jeg er helt enig med deg i at det er for mye sminke her. Neste gang hun stiller opp har jeg tenkt meg noe helt annet - uten så mye sminke ihvertfall :)

espen
Morten M.
Jeg ordla meg litt feil der ja, tenkte med hodet ogs skrev med lysten!!! Je, men det er for mye egenskygge som tar for mye oppmerksomhet. Et godt portrett skal man kunne skille på små, men gode dataljer. og je, herregud, smaken er som baken!!=)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu