Hard Work
Bildet er tatt på vei hjemover igjen på en tur jeg hadde nordover i Goa. Denne damen er iferd med å tømme en båt sammen med flere for sand som er hentet opp fra ei elv med en håvliknende sak på et langt skaft. Forøvrig utrolig hva disse kvinnene kan bære på hodet. De må jo ha en nakkemuskulatur så en okse kan bli misunnelig. Jeg har jo sett litt av hvert her borte så jeg blir ikke forundret lenger, men innrømmer gjerne at jeg fikk hakeslepp første gang jeg stoppet opp ved en byggeplass i India i 1972 og fikk se hva kvinner får med seg på hodet oppover et stillas som ville ført til full byggestans i Norge for den består av bambusstenger bundet sammen med tau. Husker som det var igår da jeg for en del år siden satt på min balkong på mitt forrige bosted og betraktet arbeiderne som var iferd med å bygge på en annenetg. på et av nabohusene. Gubben hadde vel vært hjemme på ferie fra Gulfen og bragt med penger til et nytt byggetrinn. Jeg forsto jo ikke språket til disse folka fra Karnataka, men forsto av hva som foregikk - at gutta ville teste en av jentene. Det var store tunge plater som brukkes som underlag når de skal legge taket. Har forsøkt å løfte på dem og jeg ville ikke kommet veldig langt med et par slike på hodet. Men her sto jenta og smilte mens to mann lessa på henne den ene plata etter den andre. Til slutt var det nok og jeg registrerte at det var vel det dobbelte av det vanlige. Hun bare ruslet bortover og entret oppover en stige. På reisverket av det som skulle bli det framtidige taket sto to mann og lesset av henne. De tok en og en plate sammen. Var det noen som sa likestilling her???
Synes jeg har fått et noenlunde brukbart resultat.
Utstyr
  • Canon 40D
  • CANON EF28-300mm f/3.5-5.6 L IS USM
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetBildet tatt for frihånd mens jeg forsøkte etter beste evne å få treff mens damene gikk i skyttelfart mellom båten og en sandhaug som bare ble større og større og som dekket dem når de tømte. I og med at det var noen forstyrrende stokker og jeg ikke ble fornøyd med min egen kloning for å lage elv av hele bakgrunnen valgte jeg å helblure.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_462864} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Heidi N.

Interessant lesning. Ganske så uvirkelig for oss her hjemme som har alle tenkelige hjelpemidler tilgjengelige til alt vi skal gjøre.
Godt bilde, med gode farger. Fint at du gjorde bakgrunnen slik, det setter fokuset på kvinnen. Litt uheldig at det hun har på hodet er kuttet på toppen.
Mvh Heidi
Duy P.

Hei Roar!
Mye interessant faktum duhar lagt fra, synes det er meget godt. Selv har jeg vært i India 4 ganger (ikke GOA), bare Gaya provinsen.
Helt ufattelig hvor hard arbeid for disse kvinner på landsbygda. Uvirkelig for nordmen, men sannhet kan ikke skjules. Meget godt dokumentert fra deg Roar.

mvh duy
Håvard F.

Spennende med teksten under bildet. Flott dokumentar.. Rammen var kledelig i godt valgt fargevalør.
mvh
Håvard
Harald N.

Eit sterkt kvardagsbilde.

Mvh Harald
Bent S.

Spennende lesing. Et flott dokumeterende bilde.

vh
Bent
Roar K.

Takker så mye for kommentarene så langt.

Til Heidi Norum kan jeg fortelle at grunnen til kuttet oppe var at der var det så trangt at det var bedre å kutte innpå. Bildet må nok regnes som snapshot.

Duy Pham: jeg kan som tilleggsopplysning fortelle at disse damene som arbeider i Goa ikke er goanere. De kommer fra Karnataka, nabostaten som er en av de største statene i India. Hverken goanske menn eller kvinner gjør denne type arbeid. De leier inn folk stort sett fra karnataka til kroppsarbeid som plenklipping, legge heller i hagen, støpe noe osv. Goanerne gjør den type arbeid i Gulfen hvor de tjener bedre, men ikke hjemme. Der hever de seg over det og er sjefer. La meg understreke at nå snakker jeg om det beste turistområdene her.

Roar
Lars Ivarson F.

Fin lay out i biletflata, skarpt og i gode fargar..sjølv om ho matchar, så opplever eg biletramma som dominerande
Roar K.

Jo, gullramme blir vel alltid dominerende. men forsøker å holde meg litt til de smale - ikke slik de gamle mestere rammes inn med tjukke utskjæringer i feite rammer. Mine rammer er nok litt meg - gammal utadvendt løve som elsker sterke farger.
Takker så mye for kommentar.

Roar
Lars-Anders M.

Spennende dame.
mvh
LAM
Roar K.

Takker så mye.

Roar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu