"Nå kommer jeg og tar deg"
Dette er vel nesten som et informasjonsbilde å regne....
Bildet viser deler av Sandnes by, som feirer 150 år som by dette året. For 150 år siden var Sandnes bare en liten grend innerst i Gandsfjorden.Siden den gang har byen vokst jevnt og trutt, men har hatt en voldsom utvikling de siste 30-40 årene. Byen nærmer seg 65000 innbyggere, og er for tiden den 8 største byen i Norge.
Tittelen på bildet er rettet mot gården som ligger i forkant av bildet. Mange gårdsbruk har i de siste årene måtte gi tapt for byens stadige nye plassbehov. Bonden på denne gården har innvistert mye penger i nye byggninger for å møte kravene om større og mer eektive gårder.
Om 40-50 år tipper jeg at denne gården er "spist" av byen...
Sentrum av Sandnes er faktisk med på bildet, men viser ikke. Teleobjektiver lyver nok en del når man tar slike bilder som her. Hvis man kikker på bildet, ca. en tredjedel ned fra bakkant av bildet, vil man se ett skille der husa plutselig går fra en størrelse til en mindre størrelse. Avstanden her utgjør ca. 2 km, og nedi dette dalføret ligger selve sentrum av Sandnes. Til høyre i bildet skimtes felleskjøpets kornsiloer, der slutter Gandsfjorden.
Uansett hvordan det blir i fremtiden, så er dagens Sandnes blitt en trivelig og moderne by med massevis av flotte tilrettelagte turområder.
Da er det bare å oppfordre folk fra resten av landet om å legge ferien til Sandnes i år...skulle det bli regnvær, så har byen Norges største kjøpesenter å by på....
Liker det en hel haug...
Utstyr
  • Helt klart
  • vær du sikker
  • Brennvidde200mm
  • Blender-
  • Lukker-s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_466752} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Lars E.

Heisan !

Utrolig flott historie dette bildet forteller. Jeg leste forklaringen din og synes at dette var utrolig bra formidlet. Fin tittel som underbygger historien. Jeg har aldri vært i Sandnes men lurer på om jeg må vurdere en tur dit nå. Godt å vite at det finnes et stort kjøpesenter hvis det skulle bli møkkavær :-)

M.v.h.
Lars
John B.

Takk for hyggelig kommentar Lars. Skulle det bli finvær, så ligger fornøyelsesparken, Kongeparken bare 15 minutters kjøretur unna. Den ligger riktignok i Gjesdal kommune...
John B.
Inger Anne Maritsdotter V.

Det er en veldig interessant historie du forteller, og visuelt sett formidler du den også veldig bra med gården i forgrunnen, den blir snart spist opp av bybildet.
Det er sikkert fint i Sandnes, og eg kunne nok tatt turen innom:) Men skal eg først til Rogaland er det Stavanger og Jærstrendene som står først på timeplanen, sjøl om det sikkert er mange fine plassar å dra, som kanskje ikkje står som nr.1 blant hovedattraksjonane. Plassar utanfor allfarvei som er vel verdt eit besøk.

Mvh Inger Anne
Per Harald G.

Håpar du ikkje tar det ille opp, men historia di var så bra at eg nesten må sei det var betre enn bildet:-)
John B.

Takk til deg også Inger Anne. Selvfølgelig skal du se Stavanger, men avstandene er såpass små, at du fint får med deg alt. Det er ca 12 km. mellom disse byers sentrumer. I realiteten henger disse to byene sammen allerede med det store felles industri,shopping, og kontorområdet Forus på midten...
Om du skulle måtte prioritere, så er Jærstrendene et helt klart førstevalg...
John B.
John B.

Ups du snek deg inn i mellom her Per harald. Tar nok ikke det ille opp nei. Som jeg skrev, så er nok dette mest et infobilde...
Synes byen fortjener det siden den har 150 års bursdag nå i april/mai...
Takk for kommentar uansett.
John B.
Tone A.

Hei John
Dette er eit flott bilde som står godt til jordvernproblematikken på Jæren. Bondegarden ligg som ein oase mot alle husa.Godt at du skriv om skillet med dei mindre husa, mest som dei ligg i ein dis bakover. Mange bygningar på garden som også har 2 bustadhus, så her bur det antakeleg 2 generasjonar også.Friske rødtonar mot vårgrøne marker kor kyene beiter.Skuggen i venstrehjørnet får meg til å undrast, men også skogen er prega av eit skuggeparti.
Nå skulle eg ha leita i Stavanger Aftenblad kor det stod om kor mykje jordbruksjord som blei nedbygd siste året i Rogaland fylke.På 4.plass kom Rogaland på den statistikken over fylka.
Eit flott dokumentasjonsbilde med gode kontrastar mellom garden og Sandnes by. Det må vel vera fleire fjell å byggja på der?
God helg,helsing Tone
Håvard F.

Her var det mye å studere. Stort pluss for bondegården i forgrunnen og alle kyrne ute på beitet.
Flott foto John
mvh
Håvard
John B.

Mange takk, Tone og Håvard, setter pris på deres tilbakemeldinger.
Skyggene som du refererer til Tone, skyldes at det var en del skyer på himmelen i fotograferingsøyeblikket...
John B.
Avsluttet .

Ja, kor ska me få maden ifra te slutt?

Fint bilde over Sandnes by, som er i ferd med å ete seg innover jordene i kommunen. Befolkningsveksten er stor, mange kommer fra Stavanger, hvor boligprisene fortsatt er litt høyere enn i Sandnes. Det bygges og bygges, det blir mindre og mindre plass til hver boenhet. Men sånn vil politikerne ha det. Høy konsentrasjon.

Bildet ditt er en fin illustrasjon av dette, John. Gården ligger i forgrunnen og byen ligger bak, snart blir det by i forgrunnen også. Fint komponert bilde, masse å se på her :-)

mvh Anne
Avsluttet .

Nå har du tatt 2 timer av min dyrebare tid John:) Jeg har grublet og grublet. Først trodde jeg at du var på den rette siden av byen. Men jeg klarte ikke å finne løsningen.
Til slutt måtte jeg inn på Gule sider sitt kart, for å sjekke opp kornsiloen, hvilken retning vi ser den fra. Så så jeg på bygningen som jeg fant ut er Austrått bygdehus eller er ikke sikker på hva det heter.
Veiene gjorde meg desperat, og gleden var stor når jeg nå ser at denne veien er den nye over Austrått til Vatnekrossen.
Så, her står du oppe på på Skårlia eller kanskje oppe på Vedafjellet.
Jippi, jeg fant retnigen, etter mye om og men. Et bilde som eldre menn ikke har godt av å se på for lenge av gangen, da det er alt for mye nytt som ikke skulle ha vært der.

Så, her ser du grunnen til at jeg nå har rømt til Bryne, det finnes jo ikke plass igjen i Sandnes for meg.
Ved neste korsvei er også denne gården spist og slukt.
Bygg på fjell sies det. Joda, planene er fine, det skal bygges like til Sviland. Men der stopper det, og gårdene der kan gå lyse tider i møte når Sandnes by har slukt alle gårder i kjernens omkrets.
Et grusomt irritererende lurebilde fra deg til meg, og så på en lørdagskveld. Hadde jo ikke fått nattesøvn heller, om jeg ikke hadde funnet utav dette.
Så, neste gang, si ifra hvor du går:)

Flotta helgå.
mvh arild
Ottar P.

Et flott bilde med mange fine detaljer,
skarpt med gode farger, likte sybolikken
der byen sakte men sikkert spiser seg
inn i jordbruksområdet.

Flott formidlet!
Avsluttet .

Nei, du står ikke på Vedafjellet, da hadde du fått med Gandsfjorden:)
Tipper du står på Ragnhildsnuten eller der omkring. 99% sikker på det. Tror du er nærmere Kleivane området enn Skårlia.

Takk for hjernevasken:)
mvh arild
John B.

Takker så mye for hyggelige kommentarer Anne, Ottar, og Arild.
Arild, du sirklet deg inn til slutt, her står fotografmannen midt på Ragnhildsnuten....
Ha en flott helg folkens!
John B.
Avsluttet .

Du kunne ha vært på hvilken som helst annen nut eller topp, så hadde jeg nok kjent meg igjen ganske så fort John:)
Ragnhildsnuten ligger liksom litt utenfor leia, og jammen tror jeg at jeg må ta meg en tur opp dit også, liksom for å få med meg alle topper.

Det er jo så herlig å komme opp i høyden, få litt høydetrening:)

Bildet "lyver" litt, forstå meg rett. Man ser ikke Gannsfjorden og da blir alt så mye verre hehe. Men tok utgangspunkt i kornsiloene, og sirklet meg inn ved hjelp av kart:)
Og jeg som trodde jeg var lommekjent over hele bildeflaten. Nei nå tar alderdommen tak, og alt bygges opp i rekordfart. Og da er det lett å miste oversikten.
Tar gjerne imot flere utfordringer i ord og bilder.
fin helg igjen:)
mvh arild
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu