- På mormor sin skule -
Dette er eit konfirmantbilde kor eg nytta lyset frå vindauget. Reflektoren gløymde eg desverre heime, det trega eg på då utebilda blei tekne. Eg er moster til den vakre jenta og syntest det var gildt å ta nokre bilde på konfirmasjonsdagen. Litt spesielt med konfirmasjon på mormora sin skule i klasserommet der. Dette er Lerbrekk skule på Varhaug.
Bildet inngår i albumet -Barn eg kjenner- -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2010-06-06 23:22:57
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 40D
  • Canon EF 85mm f/1,8 USM
  • Brennvidde85mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/100s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger145
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_468218} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Solvår B.

Et vakkert bilde av en vakker jente. Lyset faller fint på ansiktet hennes. Hun ser tankefull ut, kanskje hun tenker på mormor som var ungjente i dette klasserommet.
Et flott bilde med fin undertekst. Liker det.
: ) Solvår
Avsluttet .

Er det skolen de har kjempet for, og vant til slutt? Kjekt bilde, med skolepultene og ei kjekk jente. Bildet ble bra det, men kunne vel blitt enda bedre med bedre lyssetting.
Jaja, liker bildet som det er jeg. Modellen føles behagelig og avslappet. Ikke alltid trenger dem å se rett inn i kamera. Liker at hun titter ut, ut i den voksnes verden.
mvh arild
John B.

Ja det var ett meget flott og vellaget portrett du viser oss her.Flott lys og fin positur på denne unge damen.
John B.
neil robert jones f.

Hei Tone, nydelig bilde.
like spillet mellom den gamle skole og nye begynne til voksen liv, ville jeg kanskje hatt litt mere av skole klasserom med.
men kanskje ikke :-)
mvh. neil
Håvard F.

Flott portrett. Liker kulissene dine her Tone. Godt lys inn på jenta. Mulig jeg kunne tenke meg mer klasserom slik som Neil er inne på, men ikke sikker.
Godt utført :)
Mvh
Håvard
Marit O.

Syntes lyse er bra nok jeg Tone,blikke og positur har du fanget godt,vindue balanserer .Liker settingen,mye spennende i vente denne unge nydelige modellen og moro når hun blir voksen og kan se tilbake på dette konfirmasjonsbilde og tenke om hun har tatt riktige valg,som bestemor har lært henne!
Hvis hun har opplevd bestemor da?


Mvh Marit
Avsluttet .

Flott portrett av tantungen, Tone. Veldig naturlig der hun sitter i det myke lyset, lett drømmende i blikket. Klasseromkulissene gir bildet mye historie. Dette var flott. Trenger ikke reflektor her. Lyset er perfekt etter min mening. Kjempebra eksponering også! :-)

mvh Anne
Tone A.

Takk for alle kommentarar denne pinsekvelden kor kveldsturen blei så lang.
Solvår: Du skildrar bildet godt.
Arild: Det er frå Lerbrekk skule langs riksvegen.Skulen blir nå nytta til kunstutstillingar og som selskapslokale.Lerbrekk skule har også gamle bilde på veggen og både med eit klasserom med innhald og med lærarbustaden i enden av skulen.
Lyset kom frå begge sidene av klasserommet og med ein så kvit kjole var det ikkje enkelt å eksponera.Litt meir av klasserommet var ikkje mogleg her med klasserommet kor alle var innom rett før middagen. Difor er utsnittet slikt. Me tregar jo nå på at me ikkje gjekk i klasserommet og fotograferte i pausen.
John, Neil og Håvard.Gildt at de likar bildet. Meir av klasserommet gjekk ikkje pga mange folk og med eit fastobjektiv på 85mm, så var det konfirmanten som skulle dominera mest.

Marit:Du skildrar bildet godt. Det er bilde av mormora hennar på denne skulen. Desverre døde ho i 1994 berre 57år gammal, konfirmanten blei født i april 1995. Så det var ganske spesielt å stå i det klasserommet som mormora hadde gått i.
Anne:Gildt at du likar uttrykket hennar og at du likar lyset. Det var folk både bak ho og ved sida av ho, likevel fekk me nokre fåe bilde før middagen.
Eg er ingen portrettfotograf, men det er jo gildt å prøva litt. Helsing Tone

John H.

Hei
Fint portrett av ei vakker jente. Du har lykkes veldig bra med eksponeringen. De gamle pultene gir bildet eit nostalgisk preg. Sidebelysningen fra vinduet er mykt og behagelig. Bildet er preget av ro og harmoni.
John
Inger Anne Maritsdotter V.

Eg syns det blei eit veldig fint bilde av den flotte konfirmanten. Interessant at de feira den på gamleskulen der mormor var elev. Eg les med tristhet i kommentaren din at ho dessverre ikkje fekk oppleva mormora si.
Eg har sans for det tankefulle litt underfundige uttrykket hennar. Ei vakker jente som de kan være stolt over, flott fotografert av tanta si:)

Mvh Inger Anne
Jarle H.

Hei Tone
Synes du har fanga et fint og drømmende uttrykk her.
Godt eksponert og med ein fin komposisjon. Så bra at du har tatt med litt av vinduskarmen, det er med på å framheve miljøet rundt henne. Godt utført.

Mvh Jarle
Hans-Jørgen H.

Go kvellen Tone!
Synes Jæderlyset faller fint inn på konfirmantens ansikt. Hun ser betenkt ut, og er prega av høytidsdagen som ofte gir "store, undrende" tanker. En dag der slektskjensla blæs lik en mild synnavind...i sær i slike kulisser.
Litt trangt utsnitt, men som du sier hadde du vel lite å gå på.

Ja, så har jeg lært meg enda et Jærsk uttrykk:"trega", som jeg forstår betyr angra. Morosamt!
I alle fall kan Tyrin berette om at her 2 pinsedag var eit ildfullt rennedrev med sludd i kasta. Gradestokken krøp desperat nedover og stoppa ikke før den viste minus 0.3 grader.
Makan tell vår!!!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu