Lesekroken
Bildet er tatt i smauene på Bryggen i Bergen. Bildet er ikke arangert.
Utstyr
  • Nikon D 300
  • Nikon 18- 200 mm
  • Brennvidde18mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker0,4s
  • Nei
  • AnnetTatt uten stativ med iso 200
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger111
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_468854} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Inger-Lise S.
Et trivelig motiv, John! Jeg syns du har valgt en god komposisjon. Mye fint treverk der.Fint lys. Ser ut som om hun trives der hun sitter. Et bilde jeg liker godt!

Hilsen Inger-Lise
Avsluttet .
Hei John
Her skal jeg ikke si noenting om kuttforslag og andre ting, for når jeg tok det opp i fullskjermvisning, ser jeg hvorfor du har valgt komposisjon og utsnitt som her.
Som du skjønner, så blir bildet litt stort selv om man har en skjerminnstilling på 1280x1024. Betrakter får ikke den fulle og hele bildeinntrykket når man må skrolle i nettleseren. Jeg sitter på 22" skjerm.
Men, når jeg fikk betrakte bilde ved å klikke på fullskjermsvisning, viser det seg at bildet er godt komponert, og fine elementer i veggene og på gulvet, især dama:)
Veldig viktig at du har med det som ligger på gulvet i venstresiden, om det er en fillerye eller noe helt annet, spiller mindre rolle.
Så her synes jeg det helst er vegger og gulv som er motivet, men du kunne ikke klart deg foruten studinnen.
mvh arild
Tove H.
Så koselig lesekrok...ja, utsnittet er fint som det er...med filleryebit og det hele. Rommet med treverket og jenta gir en fin helhet..bra dette!
Hilsen Tove
John H.
Hei
Takk for kommentarene.
Jeg liker bildet selv også. Selv om det ikke er teknisk på topp så holder det vel helt greit. Er fornøyd med å få såpass skarphet med håndholdt kamera og så lang lukkertid. Støttet meg bare til kneet og skjøt i full fart. Snapshot heter det vel på "nynorsk". Tove, du burde kjenne godt til stedet, som er fra Bergen. Selv er jeg innom byen bare når jeg behøver service på kroppen. Når det gjelder bildestørrelsen Arild så beklager jeg at bildene mine er så store at du må scrolle for å se de. Jeg har 27" skjerm og der er det greit.Jeg lar forøvrig foto.no bestemme størrelsen da bildet skaleres ned av deres program.
John
Håvard F.
Flott komposisjon, og godt øyeblikk du har fanget her. Tenker at hun har plassert seg her for å få mest mulig ro rundt lesningen. Fin atmosfære :)
mvh
Håvard
John H.
Takk også til deg Håvard
Tone A.
Her er eg samd med Arild når det gjeld storleiken på biletet.Men med ctrl pluss skrolling blir det mindre. Er dette frå Bryggen i Bergen? Til å vera eit blinksskot har du kome godt i frå om det ikkje er detaljar i dei svarte kleda er det elles gode detaljar i det ulike treflatene.
Med dei diagonale linjene i plankane blir jo blikket drege mot jenta som sit så oppteken og les.Mest som ho skriv av noko frå arket inn i tidsplanleggaren. Veska med sit mønster gir kontrast til alle linjene som dominerar biletet elles.Mest som om veska og føtene er meir skarp enn andletet på jenta.
Til å vera inne i eit smau er det godt lys på treverket og på jenta.
Men eg synes det røyrliknande i venstrekanten forstyrrar pga alle detaljane elles i treveggane og golvet. Døra ser meir ny ut enn resten og har fått litt tagging.
Godt svart/kvittarbeid og biletet har ei fin blanding av nostalgi og nåtida. I det gamle finn ho stilla, slik les eg bildet.
Helsing Tone
John H.
Hei Tone
Tak for god og grundig kommentar. Ser sjølv at eg med fordel kunne fjerna "rusket" på golvet til venstre. Eg har då to alternativ. Retusjere eller skjera vekk. Det siste vil, slik eg ser det, øydelegge balansen i biletet.
John
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu