En rev kom forbi i kveldingen. . .
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger749
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_470302} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
Leiv Arne Å.

Fint bilde av reven, fint hvordan lyset lager en ramme på reven, i tillegg til den grønne bakgrunnen.

Ville kanskje beskjært litt under reven.

Mvh Leiv Arne
Ingrid Milly L.

Jeg synes at du har klart den fotografiske delen veldig bra. Jeg synes at det buskaset som er i forgrunnen er med og forsterker at bildet er tatt da reven kom og ikke da han skulle komme? Reven beveger seg vel for det meste i kratt som er lett å gjemme seg i!Skarpt og fargefint bilde!
Leif Egil H.

Hei Carsten

Flott bilde av den luskende reven.
Fint lys inn på pelsen.
Flott miljø med steinen og det grønne i front.


Leif Egil
Duy P.

Hei Carsten !
Takk for sist. Teknisk upåklagelig fra en stødig hånd som deg :)
Et flott bilde av den "slanke" reven. Har tatt et par bilder av den, men ikke så flott lys som du fikk.

mvh duy
Svein Ove L.

Meget pent av reven. Liker det at den er opptatt med sitt og ikke står å vokter på deg..
Et naturlig bilde..
Venke K.

Nydelig bilde av reven. Skarpt med fine farger og en flott bakgrunn.

:-) Venke
Ottar P.

Veldig bra bilde av reven i fint
kveldslys, skarpt med fine farger.
Anne Kirsti R.

Dette likte jeg! Flott skarphet på reven, behagelig dus bakgrunn og nydelige farger. Tror kanskje jeg hadde beskåret litt i underkant, men alt i alt et flott revebilde!
Svein O.

Henger meg på her. Ett flott bilde av luringen, som du lurte her. Klassisk positur av revefar.

Nydelig å se på
mvh
Svein.
Geir K.

Meget flott bilde du har her. Skarp og med flotte farger. Liker godt det flotte kveldslyset som treffer reven og får pelsen til og skinne. Flott komposisjon og utsnitt. Meget flott bakgrunn. Liker godt at du har med en del av miljøet i forkant.

Hadde vert kjekt om du ville dele innstillingene du gjorde på dette bildet. :)

Mvh Geir
Monika Frisvold V.

Nydelig lys inn i den fine diagonale kompen der reven er fint plassert.
Det tekniske sitter perfekt som alltid fra din hand..
monika
Elias I.

Veldig bra bilde. Fint lys og skarphet. Knallbra miljø.
Kolbjørn P.

Flott bilde av den sky reven, varmt fint lys og flotte detaljer i pelsen. Den har tydeligvis ikke sett deg. Fin dus bakgrunn.
mvh Kolbjørn
Carsten A.

Takk for kommentarer.

GK: Det er etter min mening en grunnleggende misforståelse å tro at tekniske data gir vettug læring. Spørsmålet om opptaksdata har vært diskutert mange, mange ganger på diskusjonssidene, og mitt syn er at både BK og BG har bildekommentarer som hovedmål. Og for å vurdere et bilde er den forutgående prosessen, herunder hvilket utstyr som er brukt og på hvilken måte, ikke relevant.

Hva man eventuelt lærer av å se hvilken blenderåpning, lukkertid, brennvidde, ISO eller hvilket opptaksformat som er brukt er temmelig tvilsomt (og hvem som har produsert utstyret er det iallfall ganske så meningsløst å feste seg ved). Den som vil lære gjør det mye bedre ved å analysere bildet og trekke sine egne konklusjoner mht. hvordan det trolig er kommet i stand og så eventuelt spørre fotografen. Man kan regne med at de fleste fotografer svarer beredvillig på slike spørsmål.

I dette tilfelle syns jeg det er rimelig klart at man kan gjøre seg noen (forholdsvis opplagte) antakelser om hvordan bildet er laget. Den som gjør det får svar fra meg om antakelsene har vært riktige.

MVH CA
ingebjørg fyrileiv g.

Helt enig med deg, Carsten. Bilde(-og natur)opplevelsen er viktigere enn det tekniske. Selv om man bør ha kunnskap for hvordan man skal oppnå ønsket resultater.

Uansett. Det er et godt bilde av en rev som er i ferd med å skifte pels. Kveldssola gir et fint lys, og svært gode farger. Reven kræsjer med fotografisk leseretning, men det gjør ingenting. Men jeg skulle gjerne hatt en viss blikkontakt med den, bare for en sterkere forbindelse med motivet. Tja, etter litt studering er det vel ikke et så stort savn.

Forgrunnen gjør mye for å ramme inn reven, samt skape god helhet med grønne parti. Jeg spurte meg om den var nødvendig, og svarte med ett ja. -Den må være der.

Ingebjørg
Bjørn-Atle A.

Nydelig revebilde. Synes forgrunnen skal være med som den er. Dette bildet har et fint utsnitt slik jeg ser det. For å kaste meg inn i diskusjonen om tekniske data så er selvsagt sluttresultatet det som teller. Selv synes jeg det er greit å få info om blender, lukker, brennvidde og iso, om ikke annet så for å se hvilken lukkertid som trengs f. eks for frysing av en bevelsessituasjon, eventuelt uklar bakgrunn bak panorert motiv og kanskje spesielt i forbindelse med lengre eksponeringer av rennende vann og nattbilder (stjernehimmel og nordlys) (for å lære). Ellers helt enig i at fokus på hvilke merke kamera og optikk er av ikke trenger å være med. Det blir fort litt for likt diskusjonen om hvilket fotballag en skal holde med.
Per Inge Ø.

Synes reven virker litt sjenert jeg. Den lusker blygt inn i sommerkvelden, i alle fall er det min umiddelbare assosiasjon.

Et eksempel på at det ikke er nødvendig med øyenkontakt med motivet for at det skal være meningsfylt - bildet er uttrykksfullt fordi motivets positur, "rytme" og plassering forteller en historie. Bra utvisket bakgrunn. Farven i pelsen bringer tankene hen på lav kveldssol, og er med på å skape atmosfæren i bildet.

Jeg savner også opplysninger om i det minste brennvidde, blender og lukkertid. Tekniske opplysninger gjør et bilde mer spennende, og er man først interessert i et bildes innhold så kan teknisk informasjon umulig distrahere.
Odd A.

Et virkelig flott bilde av reven. Sylskarpt og detaljert med flotte farger og en flott bakgrunn som framhever rødpelsen. Pluss for lyset som gir en fin effekt i pelsen. Naturlig og fin positur på reven der den går uforstyrret over bergknabben. Antar at den vet at du er der, men liker at den tilsynelatende ikke har observet deg.
Mvh
Odd
Carsten A.
+2
Det er høyst besynderlig at de som maser om opptaksdata selv ikke gjør det aller minste forsøk på å analysere bildet med henblikk på å komme frem til hvrodan det er kommet i stand. Trenger man opptaksdata for å skjønne det vesentlige her, blir det som å forlange å få fasiten istedet for regne ut et regnstykke selv.

MVH CA
Avsluttet .

Alt er sagt, får vel bare istemme! Men ikke kutt bort noe, det skal være med miljø også!
Odd L.

Hei
Liker bidet ditt,
spesielt lyset i pelsen som gir en egen glød.
enig at bilder kan stå som vist og at det er ferdig bildet som teller.

mvh Odd L
Ole K.

Hei Carsten,

Et meget bra bilde du har lagt ut her, og absolutt blant de bedre bildene jeg har sett blitt lagt ut her på foto.no den siste tiden. Det er flere elementer som gjør at dette blir et magisk øyeblikk. Det myke lyset som blir reflektert i pelsen til reven sammen med de naturlige grønntonene i for- og bakgrunn skaper en flott stemning.

Ellers vil jeg takke deg for alle dine bidrag her på foto.no, både i form av bilder som vi kan lære av, og ved dine innlegg på forumet!

mvh Ole
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu