Strandsnipe
Enda et bilde tatt med kompaktkamera.. dårlige lysforhold til tross, ble da ikke så verst?
OK
Utstyr
  • Canon PowerShot S3IS
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger95
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_470422} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Avsluttet .

Ovenfra-og-ned-bilder blir sjelden bra. Legg deg på magen i vannkanten, så skal du se at du får en helt annen følelse av nærhet i bildene dine.
jarl kjetil j.

Hei!

Ikke værst dette, hadde selv S2 IS og det var et morsomt og anvendelig kamera. Kunne tålt litt mer kontrast og USM tror jeg. Kameravinkel er nevnt, men ikke bestandig det lar seg gjøre i praksis. Naturlig miljø er også bra.

jarl kjetil
Avsluttet .

Neida, det er ikke bestandig det lar seg gjør i praksis å komme på nivå med fuglen. Men det er ikke alltid det lar seg gjøre å fokusere, eller finne rett eksponering i tide, eller komme inn på fuglen i det hele tatt, eller oppdage en fugl overhodet...

Man spør etter hva som kan gjøres bedre, og har med seg tipsene på lista over hva man skal tilstrebe ved neste anledning. Å produsere unskyldninger i ettertid er garantert ikke produktivt.
Geir K.

Fortsett bare du med å ta bilder av fugler fra de vinkler som byr seg! Synes dette er helt OK! Enig med Jarl Kjetil vedrørende kontrast.
Geir
Lars Ivarson F.

Vinkel er ofte ei utfordring, og så får ein prøve å gjere det beste ut av det etter tilhøva på staden..auka fargemetning og ein dæsj kontrast hadde nok ikkje vore ueffent..og så ville eg ha rydda litt rundt den vesle fuglen for å få den betre fram..enklaste er eit strammare utsnitt..
Avsluttet .

Ærlig talt, hva slags komplett idiotisk råd er det å "ta bilder av fugl fra de vinkler som byr seg"?

Man kan selvsagt ha tjuvflaks, men stort sett er gode bilder av fugl (og alt annet) et resultat av bevisst arbeid. Bakgrunn og omgivelser er et resultat av det miljøet man oppsøker for å fotografere fuglen i og det standpunktet man velger. Lyset er et resultat av været og når du orker å stå opp, adferden dens blant annet av tid på året og fotografens evne til å opptre ubmerket.

Sånn kan vi fortsette. Jo flere av disse faktorene du har et bevisst forhold til, jo større sjanse har du for å lykkes.

Hvis du derimot hører på folk som mener du bare skal ta det som byr seg, kommer du aldri noen vei.

Jan Inge K.

Nå er det vel kanskje å trekke det langt å karakterisere omtalte råd for komplett idiotisk.. Vi har alle forskjellige innfallsvinkler til vår fotografering. Jeg har fotografert siden jeg var 6-7 år, altså i ca.40 år. Jeg har innsett at jeg aldri blir stort mer enn en snapshot-fotograf. Det vil faktisk si at jeg tar det som byr seg, selv om jeg selvfølgelig er klar over hva som skal til for å få de virkelig gode bildene. Men for meg er turen ofte målet og bildene jeg får med meg er en bonus. Derfor satser jeg også på lett bærbart utstyr Noen ganger får jeg faktisk ganske gode bilder også, synes jeg nå sjøl i hvertfall. Dette bildet av strandsnipen er absolutt ikke noe spesielt godt bilde, det er lagt ut mer som et eksempel på hva man kan få av resultat med denne typen kamera når man tar det som byr seg....:-)
Geir K.

Idioten lever godt med sitt utsagn! Mener bare at det ikke finnes noen fasit på hva som er rett eller feil vedrørende fotografering uansett motiv! Men det er jo bra at vi har "besserwissere" som kan korrigere en stakkar!
Avsluttet .

Litt heftig. Ja synes vi skal ta noen diskusjoner iblant, også på galleriet.
Faktisk er jeg enig i både hva du skriver Jan Inge, og også Knut-Sverre sine kommentarer.

Mange av oss som poster her på galleriet, har også gleden av nettopp turen. Å være så heldig at vi kan bruke naturen, er så og si en gudegave. Godt for både kropp og sjel.
Men, det finnes mye godt utstyr idag, for hvermannsen. Og også godt bæreutstyr. Men vi er alle ulike. Mange ganger frister det ikke med stor oppakning. Andre turer igjen er mer gjennomtenkt, og da tar vi det beste vi har.

Synes kameraet leverer bra, ingen tvil om det.

Derfor synes jeg at alle kan få lov å gjøre hva de vil.
Her har du valgt en lettvariant:) Når det gjelder å komme seg ned på samme nivå som motivet, avhenger det litt av forholdene. Sagt på en annen måte, hadde du lagt deg ned her, hadde du også prøvd å kommet nærmere. Og faren er da stor for at motivet forsvinner.
Og så er det jo kjekt å få en ny art på brikka, tross alt. Vet jo ikke jeg om du har bilde av strandsnipa fra før av.

Et greit bilde, ikke mer en det.
Så, sett med flere øyner, kan man være enig om det meste som er sagt her, unntatt direkte personangrep med ufine ord.
mvh arild
Jan Inge K.

Joda, Arild, vi har nok rett begge to.. og jeg tåler ærlige tilbakemeldinger! S3 IS-kameraet er det jeg bestandig har med på jobb.. og som noen sikkert har fått med seg, så jobber jeg en del ute i Guds frie natur.. og når f.eks. en fugl poserer velvillig så fotograferer jeg selvfølgelig med det jeg har! Når jeg er på tur i fritia er det speilrefleksen som er med, og bildene blir (forhåpentligvis) LITT bedre....:-)
Duy P.

Hei Jan Inge!
Litt av en diskusjon som dratt fram.
Personlig synes jeg bilde kom ok ut med en kompakten S3IS. Har selv tenkt på kompakt kamera mange ganger, men ikke kommet noe videre.
Ang kamera vinkel, ikke alltid man kommer seg til "lavsvinkel" så enkelt (hver med hvis det er fjell stup eller fra brua). Noen ganger må man akseptere det naturen byr på. Det kan være et godt minne, ikke nødvendigvis konkurransen bilde.

mvh duy
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu