- Eg vil heim -
Dette bildet er frå tusenårstaden ved Obrestad hamn. Her er det laga til ein diktarsti til toppen av bakken med jærske forfattarar. Dette vakre diktet til Åse Marie Nesse har eg venta på regnvêr for å fotografera. Desverre var himmelen heilt utan skyer denne regnfulle dagen-
Bildet inngår i albumet - Obrestad i allslags ver - -
Utstyr
  • Canon EOS 40D
  • Canon EFS 17-55 mm f/2,8 IS USM
  • Brennvidde10mmmm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/60s
  • Nei
  • AnnetHandhalde Iso 200
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger99
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_471701} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Inger-Lise S.

For en fantastisk idè å lage en slik diktersti!
Jeg syns du har formidlet motivet godt, med god komposisjon. Personlig syns jeg det er fint at himmelen er hvit, som bokstavene på steinen! Jeg tror skyer ville ha uroet.
Et godt bilde Tone! Og dikt av en flott dikter, som jeg har flere bøker av:)

Dette var fint å få se!
Hilsen fra
Inger-Lise:)
Tone A.

Tusen takk for gode ord Inger-Lise, dvs at bildet fungerar utan skyer. Detter er frå 16.mai 2010 og det regna slik at eg måtte tørka av objektivet ofte.
Og dette blei det einaste bildet som blei bra frå diktarstien nettopp pga vêret.
Nattleg helsing frå Tone som nettopp har lånt 2 bøker av Åse Marie Nesse ( 1934-2001) som har fått ein minnestein ved Klepp kyrkje.
Nattleg helsing frå Tone
Håvard F.

Bra dokumentert.
Synes det passet bra med gråvær til et slikt dikt :)
Komposisjonen sitter som et skudd.
mvh
Håvard
Solvår B.

Jeg er bibliotekar. Jeg leser ikke mye poesi, men noen dikt treffer meg virkelig! Dette er et av dem. Noen få enkle ord som sier SÅ mye.
Ditt bilde, din komp, din formidling er vakker. Åse Marie Nesse var en sterk kulturpersonlighet så lenge hun levde, en flott lyriker. Fint at du viser henne her på dotten.
Takk, Tone!
: ) Solvår
John H.

Både diktet og bildet taler til meg direkte og kontant. Treffer sjela mi og fyller den med ettertanke. Som vi sei her nord: "Steikje bra ditta". Fint svart- kvittarbeid. Diagonalen i tekst og gjerde er flott og samstemt. Regnvær er godt fotovær selv om kameraet ikke er så glad i det.
Inger Anne Maritsdotter V.

Er einig med ILS og syns også det var ein unik ide å lage ein diktarsti der desse orda og diktet kjem til heder og verdighet, som det fortjener. Det er ord som treff meg. Er også einig ang. den lyse himmelen. Bildet kler veldig godt sv/kv tonane.
Fint formidla, Tone:)

Mvh Inger Anne
Tone A.

Håvard:Gildt at du likar gråvêret her. Det dryppa så mykje at eg måtte tørka av objektivet heile tida.

Solvår:Åse Marie Nesse budde jo i Oslo men ho var heime på Jæren på besøk og ho har skreve fleire gode bøker.I 1997 skreiv ho ei diktsamling om sin kamp mot kreftsjukdomen.
I 1999 kom ho med "Den tredje porten" om kreften som kom tilbake men ho hyllar også livet. Desverre døde ho av brystkreften i 2001.
Takk for at du likar komposisjonen her.
John: Nettopp ettertanke som står til vêret her også ville eg få fram her. Kameraet tørka eg av med ein fiberklut og la det på tørk vel heime.
Inger Anne:Takk for at du likar komposisjonen. Denne diktarstien er temmeleg smal med eit piggtrågjerde og så eit straumgjerde i høgresida, så her må ein krypa for å ikkje for å få straum i seg.
Helsing Tone
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu