- Jærske kjenneteikn -
Her bles det så trea blei ikkje skarpe denne maidagen.
Bildet inngår i albumet / Tre \ -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2010-06-28 14:09:49
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 30D
  • Canon EFS 17-55 mm f/2,8 IS USM
  • Brennvidde23mm
  • Blenderf/10
  • Lukker1/160s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger129
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_473979} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Nils Olav M.

Hei Tone,

Fargerikt motiv som er perfekt eksponer(passe lyst gjenngitt). Linjene i bildet er nydelige og danner en dynamisk linje soml;per gjennom hele motivet. For aa gj;re tr;rne enna mer sentrale ville jeg vurdere aa beskj@re bildet fra venstre: for eksempel inn til den f;rste gjerdestokken.

(Akkurat naa er jeg i Grampians nasjolanpark i Australia etter aa ha kj;rt The Great Ocean road vestover fra Melbourne. De siste 24 timene har jeg vel sett 50 ville kenguruer og i dag morges vaaknet jeg opp og det stod tre nysgjerrige kenguruer utenfor teltet mitt :-)

Vennlig fotohilsen
Nils Olav
Fotol@rer
Martin H.

Et flott landskapsbilde med gode linjer som Nils har nevnt, veldig bra eksponert med en frisk god klarhet. Jeg hadde helst sett bilde uten de ledningene som går gjennom i bakgrunnen.
Harald N.

Fint bilete frå Jæren, fine linjer og godt komponert.

Mvh Harald
Gulli Hanne O.

Fin dokumentar av enslige trær under høg himmel, og vindfullt akkurat som det vel er på Jæren mange ganger. Steingjerdet skaper gode linjer i bildet, liker godt den buen i venstre kant som skaper kontrast til åskammen i bakgrunnen. Fine fargetoner og godt eksponert, og jeg synes utsnittet du har valgt fungerer godt.

mvh Gulli
Dan André K.

Kjempeflott bilde! Veldig godt komponert og det er friske og fine farger. Veldig flott :)
Solvår B.

Et vakkert bilde fra Jæren. Vinden, lyset, fargene, steingarden, skyene - slik var det akkurat i dette øyeblikket. 5 minutter etterpå, var det sikkert en annen stemning. Det er det som er Jæren. Dette bildet liker jeg.
: ) Solvår
Venke K.

Et velkomponert og flott bilde fra Jæren. Nydelig motiv, fint lys og delikate sommerfarger.

:-) Venke
Tone A.

Takk for kommentarar og gode forslag om forbetring.
Nils Olav: Gildt med ein kommentar heilt frå Australia. Må vera ei oppleving å vera på reise der. Nærkontakt med kenkurar får nok fram fotoapparatet. Nå ventar eg på motiv frå Australia.
Du meiner nok eit kutt frå høgre.
Eg har valdt komposisjonen slik at den store skya i høgrekanten er motvekt til trea. Dessutan ville eg få fram setingarden her, men trea kan virka litt venstretunge.
Martin: Nå har eg klona bort ståltrådane øverst på steingarden. Gildt at du liker linjene i bildet elles.
Harald, Dan, Venke:Takk for at de likar fargane og motivet.
Solvår:Dette var ein frisk maidag kor det bles og skyene skifta fort på himmelen.
Gulli:Gildt at du likar åskammen i venstrekanten, kuttet er slik pga ein skog som er til venstre for denne. Takk for at du likar utsnittet.
Ha ei fin juniveke, helsing Tone
Håvard F.

Absolutt mye renere og flott utført i V2.
Flott komponert og fine farger.
Lekkert dette Tone :)
mvh
Håvard
Avsluttet .

Hei Tone
Jeg føler at lys, toner og farver er mere riktige i v1 enn i v2.
I v1 kjenner jeg meg igjen, i v2 er "gløden" borte.

Ellers så er det jo et kjempeflott motiv du har her. Jeg liker v1 av flere grunner også, som f.eks. utsnittet her synes jeg er bedre. Her får du et fint drag innover i bildet, ved hjelp av forgrunnen, gjærde som drar blikket innover imot trærne. I v2 mister vi denne følelsen synes nå jeg.
Så, v1 for meg. Et herlig jærbilde, enkle fine motiv, og det gjør ingenting at det blåser, for det er jo endel av Jæren det også, derfor heller jo også trærne.
mvh arild
Ole Arne S.

Klassisk og flott motiv fra jæren dette, der den flotte komposisjonen gjør bildet her, fine linjer fargetoner og ekstra + for skyformasjonene som skaper liv i bildet sammen med vinden som sliter i trærne..
Skal jeg velge her så holder jeg en knapp på V2, som virker litt renere, men enig med Arild at du har et finere utsnitt i orginalen..
Liker bildet godt..
Ha en fin uke Tone..

mvh Ole Arne
Børth Aadne S.

Et riktig så flott landskapsbilde!! Dette synes jeg ble veldig bra både med tanke på komposisjon, farger og linjer. Meget bra!! :o)

Mvh
Børth Aadne
Inger Anne Maritsdotter V.

#2 blei best, Tone.

Vakkert landskapsbilde som beskriver de Jærske værforhold både tidt og ofte:)

Mvh Inger Anne
Inger Anne Maritsdotter V.

Når eg ser dette bildet på nytt syns eg i grunn meir om #1 enn eg gjorde første gongen. Kraftledningane er ikkje sjenerande og den varme gløden gav fine tonar i #1. Fine bølgande steingardar, vindskeive trær i eit idyllisk landskap.

vh Inger Anne
Lars Ivarson F.

samd med Håvard si grunngjeving for v2, men motivet er jo flott uansett..
Kjetil S.

Liker begge versjonene godt, V2 er jo mer stilistisk og rent (nesten reklamefoto) men skjønner de som liker 'gløden' som er tilstede i v1, og piggtrådgjerdet (?) hører jo ofte med steingardene nå til dags. Synes motiv, komposisjon, fargespill og stemning er veldig tiltalende i begge versjoner. Brukte du filter når du tok bildet? (polariseringsfiler)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu