Fjellvåk
Var ca 100m fra hytta lørdag ettermidag når fjellvåken gjorde seg til kjenne. Det virket som om den ikke var særlig godt fornøyd med at det kom en inntrenger inn i reviret. Våken sirklet rundt, stillet over meg, stupte ned og suste over hode på meg. Hvoretter den snudde like etter den hadde passert og kom tilbake i samme høyde og suste rett over hodet mitt pånytt før den steg opp igjen. Dette gjentok seg gang etter gang mens jeg gikk bort fra området. Vil anslå at våken fulgt meg ca 200m før den syntes jeg var på betryggene avstand.
Kikket meg tilbake hele tiden for å se når neste skinnangrep kom og fryktet ved noen anledninger at jeg skulle få den i hodet når den i stor fart kom stupende mot meg med kløra ute. Heldigvis var dette bare skinnangrep hvor den passert rett over hodet mitt med to sus(tur og retur). Benyttet anledningen til å ta noen bilder, men var ikke så heldig at jeg fikk bilder av våken med klørene ute. Så ikke noe reier, men antar jeg at den hadde reier i området og derfor ønsket å jage meg bort. Dette var ved noen tilfeller litt vel spenende, men i ettertid ei morsom opplevelse.
Ikke helt topp teknisk kvalitet, men en morsom serie.
Bildet inngår i albumet Fugler -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2010-07-08 23:44:38
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2010-07-08 23:45:40
    Versjon #3
Fotograf
Utstyr
  • Canon EOS 5D MKII
  • -
  • Brennvidde500mm
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetMonopod,tiltross for +2EV i eksponeringskompansjon ble bildene noe undereksponert. Eksponeringa er juster i DPP. Vidre er lysegrått og kjedelig skydekke erstattet med blåhimmel i Photoshop elements.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger208
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_475601} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Leif Egil H.

V3 ble ganske stilig der den kommer rett mot med nebbet åpent. Grei skarphet, fin bakgrunn.


Leif Egil
Ingrid Milly L.

Jeg synes du har tatt tre fine bilder med masse detaljer og fin positur men jeg velger meg v3. som suverent best hvor fuglen har positur med action så det holder!
Duy P.

En herlig (skremmende opplevelse) du deler med oss Odd.
Vel ingenting å spøke med, men godt at den passer på ungene sine og tar ansvaret.
Synes v3 ble alright og artig med åpent nebb.

mvh duy
Ruben J.

Hallo

En morsom opplevelse :)
Synes v3 ble ganske kul.
Selv om ikke bildene er topp teksnisk, trur ikke heller det er mange som har det.

Ruben
Kolbjørn P.

Flott opplevelse, #1 var majestetisk, nydelig fugl, ikke lett å ta bilder av en rovfugl som prøver skremme deg bort, ikke helt enig i det med himmelen, grått kan være bra om du får noen tegninger, men er det helt flatt så kan jeg være enig, men å endre fargen syns jeg blir feil, men mulig jeg er litt konservativ der, uansett syns jeg du fikk dokumentert opplevelsen din bra
mvh Kolbjørn
Bjørn-Atle A.

Synes v3 ble best her. Det bildet formidler godt at du er under angrep. Generelt bør en være forsiktig å oppholde seg for nær reirene til rovfugl, men så sent i sesongen skulle faren for at reir blir forlatt ikke være så stor. Den har nok et reir i et brattheng like ved der du var. Ellers synes jeg du har vel mye kontrast på denne serien. Detaljer i fjærdrakt og farger er bra.
Odd A.

Takk for hygelige og konstruktive kommentarer.
Er enig med Kolbjørn i at en grå bakgrunn med litt struktur i skyene ville vært mye bedre. På disse bildene var skyene ensfargende grå uten noe struktur og med en gråfarge med omtrent samme tone som de grå partiene på fuglen. Liker ikke å tukle for mye med bildene og gjorde en del forsøk i DPP og Photoshop elements på å justere lys og kontraster slik at fuglen skulle komme til sin rett. Syntes ikke jeg fikk noe godt resultat så jeg å hente en himmel fra et annet bilde. Bildene ville nok blitt bedre om jeg hadde brukt en grå himmel. Jeg får gjøre noen flere forsøk på å få noe ut av den orginale himmlen. Bjørn-Atle har et poeng i at kontrastene kunne vært dempet noe, jeg la ikke merke kontrastene var så harde før bildene var lagt ut.
Mvh
Odd
Avsluttet .

Ser at opptreden til disse fuglene er like. Som du selv kommenterte på mine bilder er det vanskelig med bakgrunn. Himmelen blir utbrent, eller fuglene blir mørke.
Selv liker jeg V2 best. Litt mer action i bildet.
Avsluttet .

Du var nok nært et reir! ropene til fjellvåken er skremmende og en slik opplevelse sitter lenge i kroppen.
Jeg kan skrive under på at jeg har opplevd akkurat det samme selv!
selv ble nesten tatt av fjellvåken men greide å komme meg bort i tide. bilde nr. 393067

Men jeg fikk ikke like gode bilder som deg!
Bjørn J.

Flott dokumentasjon fra deg. Har opplevd liknende med haukugle, det er ikke lett å fotografere under slike forhold! Dette kom du godt ut av og jeg likte spesielt V3.Fint at du tok deg tid til å beskrive omstendighetene da bildene ble tatt. Godt jobbet!
Mvh Bjørn
Geir K.
+1
Flott opplevelse du har hatt her. Flotte bilder fikk du tatt også i kampens hete. Liker alle i serien din her,men versjon 3 får en jo et godt inntrykk av at den prøver og jage deg. synes nesten jeg hører skriket på den der den stuper mot deg. Bra jobba og få disse opptakene så skarpe og fine i den situasjonen du var i her.

Mvh Geir
jonas h.

veldig flotte bilder dette.skarpe med fine detaljer.veldig fint:)
Frode L.
+1
Hei.
En flott serie med en flott og fortellende historie,
er nok ikke til å spøke med denne.
God skaråphet med fine farger, velger meg v3 som favoritt.

Frode.
Hans-Jørgen H.

Flotters serie av fjellvåkens atferd Odd.
Har hatt denna over meg mang en gang og skinnangrepa kan være nokså nære.
Men i år hekker den dessverre ikke oppi brattlia her,ikke i fjor heller.
Synes treern ble knall,
Flotters sommerdag fra Tyrin.
Simen A.

Morsomt bildet av våken. Prøvde å få noen fine bilder av flygende fjellvåk en gang med det gikk rett i dass, ble bare uskart. er ikke lett å få fine bilder med så lys bakgrunn. Veldig fin og aerodynamisk fugl, godt fanget. Tommelen opp fra meg =D

Mvh Simen
Venche J.

Herlig serie Odd. Litt av en opplevelse. :)
Wenche.
Ola G.

Flotte bilder! Må ha vært en vannvittig opplevelse ;)
tove j.

Har sett mye fjellvåk, men aldri opplevd slik oppførsel. Artig historie og bra bilder. Mvh tove
Arve Herman T.

Fantastiske bilder og sikkert en herlig opplevelse.
Måtte bare skrive en kort kommentar. Siden det aller meste er sagt over her. Så må jeg bare føye meg inn i rekkene her og si det at disse var flotte.
Mvh: Arve
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu