Mitt første rådyr kl 04:09 med det nye objektivet.
Stativ, Kamo, Litt duggproblemer, dårlige lysforhold.
I natt tok jeg turen ut for å prøve meg på Rådyr. Har ikke prøvd dette før så var ikke veldig opitimist når jeg ruslet ut i 1-2 tida i natt. Men i 4-tida i natt dukket denne opp nede på enga..Utrolig moro synes jeg.Ikke noe topp kvalitet, men moro med Rådyrbukk på føste turen. Jeg satt litt dårlig til med duggproplemer (fjellduken som kamo i tillegg til nett) og vond stol. Jeg var nok litt anspent også når jeg fikk øye på denne på 100-150 m.
Bildet inngår i albumet Våre store kløvdyr -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2010-07-14 12:33:19
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 7D
  • Canon EF 300 f/2,8L IS USM + Canon Extender EF 1.4x II
  • Brennvidde420mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/20s
  • Nei
  • AnnetStativ, ISO 1600
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger143
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_476357} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Ingrid Milly L.

Tror at dette har vært en fin men lærerik opplevelse? Jeg tror som du at bildet hadde blitt bedre om det var mer lys,for da er det mulig med flere detaljer synlig, tror jeg!
Duy P.

Opplevelsen er nok, ikke alltid det beste har så stor betydning.
Jeg synes du fikk brukbar bilde selv om så gryt tidlig morgen.

mvh duy
Geir K.

Flott bilde du har fått her i dårlig lys. kanskje får du frem mere detaljer om du lysner bildet litt.?

Mvh Geir
elin a.

Gratulerer med rådyr og nytt utstyr.
Flott bilde men enig med Geir ang. lyset.
Godt jobbet.
Da er det bare å ta turen ut igjen med en god stol denne gangen:)
elin
Svein O.

Takk for hyggelige ord Ingrid Milly, Duy, Geir og Elin.
Som nevnt trenger jeg litt tid på å prøve det ut, i natt blir det senga tenker jeg. Men skal ikke se bort fra at fredag/lørdag kan by seg en anledning. Øvelse gjør "mester" har jeg hørt.. Opplevelsen var viktigs i dag. Har forsøkt å lysne det, men for mye støy i bilde(må lære meg å eksponere korrekt også på ISO 2000 som jev vet kamera takler bra)
Takk igjen.
Bjørn Aksel B.

Her er du godt i gang, men hvorfor ikke vente til det blir fotolys? Å sette seg til i lange perioder på samme sted er også ofte veldig dumt da området rundt deg blir satt med mye menneskelukt. Stå heller opp kl 5-6 og smyg rundt med riktig vindretning. Kjøp deg en løvcamodress så blir du nesten borte. Ofte kommer dyra frem når sola begynner å varme i 7-8 tida.
Med dett nye utstyret ditt kan du kose deg masse med og kvaliteten kommer du til å se når du kommer deg ut i menneskelig tid.
Lykke til!!
mvh
Bjørn A
Svein O.

Tusen takk for nye gode råd Bjørn Aksel tar disse med meg neste gang.
Vil ikke en løvekamodress bråke? koser meg alt selv om jeg ikke mestrer alt vedr eksponering i dårlig lys med lange rør.:)
Roy Arne K.

Hei
Her er det bare å henge seg på de andre - synes du har fått et brukbart bilde (originalen), men her hadde det vel vært NOE å hente i etterbehandlingen. Skulle hatt litt mere lys samt litt mer kontrast - da tror jeg det hadde blitt bedre selvom det er tatt så tidlig.

Forresten: Gratulerer med nytt, rått og dyrt utstyr.

Mvh. rak
Bjørn Aksel B.

Hei igjen Svein, nei løvkamo er ikke problematisk. Bruk sokker utenpå skoa eller støvlene så knaser det ikke når du går. NB det er ikke du som ikke mestrer lyset fra ett om morran til fire. Det er det utstyret som gjør. Du kan kose deg et par timer senere på morran også, med iso 640 og 1000/sek;)
mvh
Bjørn A
Avsluttet .

Jasså nytt utstyr på gang her også:) Grattis. Og den opplevelsen du hadde, den glemmer du nok ikke så fort.
Men jeg synes det ble en god stemning i begge bildene. Skarpt og fint på motivet, avmålte farver i vegitasjonen som står godt til pelsen på dyret.

Joda, absolutt en god start, en opplevelse for deg, og som sagt, jeg liker bildene, litt utenom det vanlige med dette lyset tilstede her.

Meget bra jobba.
mvh arild
Svein O.

Jeg ser den Bjørn Aksel:) senga blir nok å også glad for det, hehe..

Takker for hilsen Roy Arne, Skal forsøke å redigere på nyt i morgen med dine og andres tips om lys og kontrast.
Arild. Takk det samme til deg, og hyggelig at du likte bilene. Liker de selv også:) jaja.. litt innhabil er jeg jo.hehe. og opplevelsen vil jeg alltid ha når jeg ser på dette bilde som var det første forsøke jeg har hatt. 14 dager til "hjortejakta" begynner og Havørnbilder fra Smøla. Skal bli spennende..
Svein O.

Forsøkt med ny redigering, men resultate ble nok ikke noe bedre av det. Lar disse ligge som de er og håper på bedre lys litt senere på morgenkvisten.

Takk igjen til alle som har kommet med tips og råd til bedre bilder og til dere som likte bildene selv om de ikke har stjernekvalitet.
Jeg ser og lærer litt og litt.
mvh
Svein
Odd E. k.

Disse vare dyra er ikke så lett å fange til brikken.
Lyset gjør også sitt til at motivet ikke kommer helt frem slik en ønsker og som i dagslys, men det får en bare akseptere. men en flott beskrivelse på det å prøve å få disse vare dyra til brikken. Godt fanget der nye muligheten sikkert vil komme nå utover sommeren!

Ha en fin fotosommer!

Mvh

Odd E.
Svein O.

Takk for dine ord også Odd E.

God fotosommer til deg også
Vidar L.

V2 er noe bedre, men det skorter litt på skarpheten. Du har allerede fått en rekke gode tips angående rådyrfotografering av folk som kan det. Når lyset kun tillater eksponering på 1/20 sekund som er i det vanskeligste området for å få skarpe bilder, ville jeg tatt av converteren. Det er jo ofte greit å få noe mer av miljøet med...

hilsen Vidar
Svein O.

Takk for tipset om konv. en tenker ikke alltid så kjappt:) Skal nok ut til helgen om været tillater det:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu