Lille pippen + org.fil
Øver meg på ISO/ blender innstillinger
Bildet inngår i albumet Småfuglene - Bilder tatt hjemme i hagen!
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2010-07-15 17:53:43
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2010-07-16 10:36:17
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon EOS 7D
  • Canon EF 300 f/2,8L IS USM
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/400s
  • Nei
  • AnnetStativ, IS avslått
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger123
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_476521} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Marius E.

Fint foto!! Godt plassert i billedflaten. Noe støy i bakgrunnen, men det kan komme av iso testingen din? :D
Ingrid Milly L.

Skarpt, fint i fargen samt fint utsnitt og positur på fuglen!
Trond W.

Prøver og ble enig med meg selv om det er en gransanger eller løvsanger. Gransanger argumentet mitt er mørke ben som jeg ser. Løvsanger argumente mitt er lyse tær :)
Flott bilde er det vertfall, skarpt og fint lys. Skulle gjerne hatt litt mindre luft på siden, men ellers bra. Hørte du den synge ?

Trond
Harald N.

Fint komponert bilete av sangeren.

Mvh Harald
Venke K.

Et velkomponert og flott bilde. Skarpe fine detaljer i fjørdrakte og en nydelig bakgrunn.

:-) Venke
Avsluttet .

Kjekt at du viser oss dette. Vi gjør det vel mange av oss, går rundt og lurer på hva gjør jeg riktig, hva gjør jeg galt. Man finner mye info blant annet her på dotten.
Det jeg først og fremst lurer på, når på dagen er dette tatt, nei søren ser jo det på infoen i v2:).
Det kan se ut som at det er overskyet vær, men ganske godt lys?
Jeg tror at det alltid er lurt å få raw-fila så lys som mulig. Her synes jeg den er litt i det mørkeste laget. Mørke partier i f.eks. en fjærdrakt, er veldig vansklig å lysne i ettertid, da det lett fremstår støy.
Men, du har kommet flott i mål her. Jeg fikk lysst til å pirke litt siden du viser oss dette.
1. Det er bedre å ha lysere råfil, da det er veldig mye lettere å mørkne partier i ettertid, som nevnt over, det blir korn om du skal lysne de mørke partiene.
2. Bildet i v1 fremstår skarpt. Men hele fuglen fremstår litt for lys.
3. Prøv og legg lysmåling, skarpheten på hodet, ikke på brystet.
4. Støyen i bakgrunnen fjerner du lett, det finnes flere alternativer, uten at det går ut over fuglen.

Men, så er det ofte sånn da, at rawfilene blir litt for mørke. Jeg sliter endel med å få stilt inn kamereaet i de forskjellige lyskilder som finnes ute. Nå om sommeren f.eks., med hardt sollys rett ovenfra og ned, så brenner for detaljer i hodet på fugler ut. Det er så enormt mye å ta hensyn til, å tenke på, at det til tider blir ren frustrasjon. Og så bruker jeg mye EV'en til å kompansere. Som f.eks. en sort/mørk fugl, over på + siden for å få frem struktur i fjærdrakta. På lysere fugler må enn oftest over på minussiden på EV'en.
Isoen er jo veldig god på ditt kamera. Der er det store forskjeller, du får mye igjen for å kjøpe et litt dyrere kamera som du har gjort.

Stå på, dette ble jo meget bra med små minuser som nevnt. Arrester meg om jeg har skrevet noe galt, jeg bare resonnerer for meg selv og kan ikke stå inne for mine utsagn.
Lærerikt uansett.
mvh arild
Geir K.

Hei Svein. Ser du har fått nyobjektivet ditt ja. Og et flott bilde har du med god skarphet og flotte detaljer. Kjekt at du legger ut RAW fila også,det er det flere av oss som lærer av. Arild kommer også på banen og som vanlig med konstruktive råd. Så en takk til Arild også,vi lærer mye av deg.
Jeg lurer litt på om du har gjort noe for og dempe støyen i bildet ditt her,med så høy ISO som 1000 har jeg adskillig mere støy i bildene mine.

Mvh Geir
Avsluttet .

Geir, støy og korn kan komme av diverse. Har du feil eksponering på motivet, vil det bli støy av det også.
Her ser du at Svein ligger i fint leie hva gjelder eksponering. En gyllen regel, brennvidde erlik lukkertid sånn cirka.

mvh arild
Odd A.

Ser ut til å ha mørke bein denne. Gransangeren har mørke bein mens beina til løvsangeren som regel er lyse (ref. Gyldendals store fugleguide). Er ikke noe ekspert fugler så jeg tør ikke basert på dette å konkludere i at dette er en gransanger.

Flott og skarpt bilde med fin DOF som er et godt utgangspunk for finjustering i biledbehandlingsprogrammet. Sitter å ser på en dålig laptopskjerm, men ut fra hva jeg ser her tror jeg at du kunne gjort høylystet noe mørkere. Fuglen inneholder så mye detaljer at støyen ikke er synelig i den og ved selektiv støyfjerning i bakgrunnen vil du bli kvitt støyen.
Svein O.

WOW.. her var det mye go'ord, tusen takk.
Trond: Hvilken pip dette er er jeg faktisk ikke sikker på. Den kom bare innom en meget kjapp tur uten så mye som et pip:) før den tok av og forsvant inn i bjørka og videre ut av syne for meg.
Arild: TUSEN TAKK for at du tok deg tid til å anaysere bilde såpass. Jeg er absolutt enig med deg i det du skriver her. Som du nevner er det overskyet på dette opptaket, litt senere full sol, og da er jo skydekke kanske tynt så godt fotolys var det. Sliter litt med å klare å eksponere til høyre i histogrammet. Stort sett alle havner i venstre side. Vedr. lysmålingen her, dette gikk ganske så fort så jeg glemte nok "øye" i farta, om jeg rekker legger jeg fokus å nærmest øye slik jeg har lært. Etterbehandlingen er kun utført i DPP just litt i level, noe jeg er forferdelig dårlig på... Jeg har ikke noe å utsette på dine betraktninger og korrigeringer her Arild, ser bare posetive konstruktive tilbakemeldinger.
Geir: Jeg har ikke forsøkt noe støyreduksjon her, mulig at DPP var satt opp med litt reduksjon på Luminance noise reduction uten om at jeg så på det. 1x brennvidde er en god fotoregel, men det kan fort bli høy ISO for å få rask lukkertid og brukbare blender.
Odd: Jeg kan, som sagt, lite om selektiv redigering og støyfjerning så det får jeg lære meg etterhvet. Ser jo at det kan være en nødvendig prosess for det lille ekstra. Til nå så har jeg hatt mer enn nok med å kunne eksponere så korrekt som mulig og jeg har hatt mye, mye dårlige bilder. Ser nå at det begynner å hjelpe så da blir bilderedigering neste skritt.
Igjen, TAKK FOR KONSTRUKTIVE KOMMENTARER FRA ALLE!
Ble en lærerrik natt dette:)
Mvh
Svein.
Trond W.

Den har mørke ben, så jeg konkluderer med at det er Gransanger. :)
Avsluttet .

he, ja Svein, kan trøste deg med at du ikke er alene om å slite med å få "fjellene" i histogrammet over til høyresiden:)

Men, kan jo legge til her i ditt bilde, som du ser så er det flest og mest av de mørke tonene i bildet, bakgrunnen. Så selv om den lille fuglen er nokså nøytralt grå i råfila, finnes det ikke lyse innslag på fila. Dermed så finner vi "fjellene" mest i venstresiden. Hadde det vært med en lys bakgrunn, snø eller lys himmel, ville histogrammet se annerledes ut ja.

SÅ alt i alt, så synes jeg idag at det er et godt opptak.
mvh arild
Frode L.

Hei.
Dette var et flott bilde av sangeren,
skarp med fine detaljer og gode farger.
Når det gjelder det tekniske tør ikke jeg å si noe,
men her var det mange gode råd og opplysninger.

Frode.
Liv F. D.

Synes dette var et nydelig bilde av en bitteliten tass. God skarphet og nydelig bakgrunn Synes kanskje at pinnen den sitter på blir noe dominerende.

mvh
Liv ")
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu