Bloddråpesvermere
Bloddråpesvermere i parring på blåknapp
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetVenting på egnet lys (sky for solen) og på at noe for kraftig vind skulle ta en pause samtidig . . .
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger236
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_477309} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Avsluttet .

flott lys gir stemning i enga!
Bjørn T.

Bra makro av svermerne. Veldig fine farger du har her! Bra fanget! Mvh Bjørn
Carsten A.

Det er åpenbart to kjønn her, men hva er kjennetegn for kjønn hos denne arten - noen som vet?

MVH CA

Knut D.

likte bildet ditt og den diffuse gulfargen i bakgrunnen fremhever motivet godt.
ingebjørg fyrileiv g.

Det må vel være åpenbart at det er en kvinne i rødt? -Selv om den første tanken min var at det antagligvis er hunnen som er grå, om man tenker at det er hannen som ser best ut hos fugler. Men dog, jeg vet ikke om det er slik hos sommerfugler. Men det virker naturlig for meg at hannen er rød.

Bildet er en fin artsobservasjon, og jeg kan ikke huske å ha sett en slik sommerfuglakt fotografert før. Iallefall ikke denne arten. Fargene rundt er lette og sommerlige, og gir derfor den riktige stemninga. Jeg liker spesielt den gule bak. Men jeg sliter litt med komposisjonen, og føler bildet like gjerne kunne stå? (roter til høyre). Slik det er nå, synes jeg det stopper opp litt, og det kjennes ut som de skal falle ned.

mvh Ingebjørg
Liv F. D.

Hei Charsen,
her svever de bokstavlig talt. Jeg lite at hele komposisjonen "svever" i lufa. Et godt og somemrlig bilde med fine, glade sommerfarger. Fin fokus på begge bloddråpesvermerne. Men hva som kjennetegner kjønn for denne arten vet jeg nok ikke. Jeg antar at hannen har den sterkeste fargn.

mvh
Liv ")
Carsten A.

IFG: Arten tar gjerne opphold på blåknapp, en plante med lang stengel som henger endel selv uten vekten av et slikt sommerfuglpar. Dette er et kraftig bygget insekt med ganske stor kropp (vises ikke), og med vekten av paret henger blåknappen bare mer. Uansett er dette slik man ofte støter på liten bloddråpesvermer i parring i naturen.

LFD: En art som ligner ganske mye, seksflekket bloddråpesvermer (Zygaena filipendulae), har mye mindre ytre kjønnsforskjell, for et uøvd øye nærmest ingen.

Liten bloddråpesvermer (Zygaena viciae), dvs. den med fem og ikke seks vingflekker, finnes i Norge bare på Østlandet, hvor den er nokså sjelden og regnes som truet. Hovedårsaken til tilbakegangen for denne arten (og andre sommerfuglarter) er nok at tilgangen til naturlig eng er stadig ner begrenset og at de engstykker som tross alt finnes (og ikke er tilsådd med monokulturer) ligger langt fra hverandre.

MVH CA
Ann F.

Bra observert og gjengitt, opptaksvinkelen gjør at de ser ut som ett insekt med to hoder.
Blomsterhodet ser ut som det henger litt i lufta, ikke helt optimalt.
Det gule innslaget i bakgrunnen liver opp og bidrar med fin fargekontrast til det blå og lilla og rød.
Mvh Ann
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu