Blikk
Jeg synes det er ganske bra, men litt stivt i komposisjonen. Kanskje burde fargene vært justert bedre, men det vet jeg ikke helt hvordan jeg skal gjøre. Bildet hadde veldig gulstikk opprinnelig, men jeg har justert det i Aperture. Jeg liker refleksen i solbrillene.
Bildet inngår i albumet Mennesker -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2010-07-24 01:40:46
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2010-07-24 10:38:26
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2010-07-26 08:42:43
    Versjon #4
  • Lagt inn: 2010-07-26 08:47:28
    Versjon #5
Utstyr
  • Canon EOS 450D
  • Sigma 17-70mm F2.8-4.5 DC Macro
  • Brennvidde40mmmm
  • Blenderf/6.7
  • Lukker1/125s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_477787} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Avsluttet .
Jeg er ikke sikker, men for meg er det for mye luft på venstre side av bildet.
Gulstikk? kanskje litt, men se på de hvite stripene i gardinen til venstre. De er ganske hvite.
Med en beskjæring der en tar bort litt mer på venstre side kan man endre fargetonen litt sli at man ikke oppfatter det som et gulstikk.
Bildet er sikkert tatt i kveldslys?
Ingunn K.
Takk for tilbakemeldingen! Som du ser har jeg lagt ut en ny versjon som er tettere beskåret nå. Ja, bildet er tatt i kveldslys i en gate med masse gule bygninger, så det er ikke rart lyset ble varmt. Jeg tror det er blitt omtrent som det skal være nå når jeg ser på hudtoner og tenner. Samtidig var det mye mer "smell " i fargene slik jeg husker dem fra situasjonen, men det gjør jo i og for seg ikke noe at det er mer dempet i selve bildet.
Svein O.
Hei. Først vil jeg si at jeg ikke er særlig dreve på slikt, men forsøker..
Synes v#2 ble bedre enn v#1, men syne du enten har tatt for mye på toppen, eller for lite. Synes ikke en skal beskjere bare de ytterste hårstråene siden bilde da virker litt "tilfeldig" Tror bilde hadde blitt bedre (sett med mine øyne) om du ikke kuttet i toppen, men kun venstre side og litt under.
Jeg synes fortsatt det er litt gulstikk i bilde(se rundt munn) noe som trekker ned. Til neste gang synes jeg modellen skulle stått 30-40 cm lengre til høyre, da hadde fortsatt linjene i venstre bilde vært med, som jeg forøvrig liker, samtidig hadde modellen kommet klar av den litt mørkegul/grønne stripa ved halsen. Bilde ellers er teknisk fint utført men god skarphet og "blikk-effekten" passer godt.

Dette er nå min subj. meninger
mvh
Svein.
Ingunn K.
Hei Svein, takk for kritikken. For det første vil jeg si at du har helt rett med hensyn til plasseringen av modellen. Det gikk veldig fort, dette (noen stod og ventet), og jeg rakk ikke å planlegge ordentlig. Jeg kan også være med på at beskjæringen ikke er helt vellykket, så jeg har lagd en ny versjon med mer luft over. Jeg har også tatt mer i på justeringen av lyset, men det ble kanskje for mye nå? Det er jo fint at det varme synes litt.
Knut Marius H.
Stoppa litt opp ved bildet fordi det er friskt og sommerlig med likandes farger. Synes hudtonene og de fine fargene til venstre er bedre i versjon en og to enn versjon tre, selv om fortennene er blit helt nøytrale i versjon tre. Kanskje det burde vært bare litegrann mindre varmt enn hovedversjonen. Det blir uansett min synsing bare det her. Jeg er ingen ekspert.

Litt synsing om utsnitt: Synes det er helt feil å kutte vekk for mye til venstre. Sjøl ville jeg ikke ha kutta noe over eller under, men mest bare på høyresiden. Altså et annet format; 5:4, kun vekk med den rette grønne stripa helt ute til venstre og resten av tilpasningen til formatet blir kutta til høyre. Da ser hun mer ut av bildet, og det liker jeg.
Ingunn K.
Hei Knut Marius, takk for konstruktiv kritikk! Jeg synes også at det er fint med de varme tonene i vesrjon 1 og 2, og at 3 mister noe vesentlig selv om fargene kanskje er mer korrekte. Det er oogså interessant det du sier om utsnittet, jeg skal prøve det.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu