Vanlig mosaikkøyenstikker
Aeshna juncea i flukt ved en liten dam
Utstyr
  • EOS 1D Mk.IV
  • EF 200/2.8 II
  • Brennvidde200mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/3600s
  • Nei
  • AnnetEtt -1- fokuspunkt søkt lagt på hodet. Lyst insekt mot ganske mørk bakgrunn krever -1 i EV-kompensasjon. ISO 1600. Den aller viktigste delen av opptaksteknikken er prefokusering (til den omtrentlige avstand hvor opptaket kan skje), slik at man ser øyenstikkeren godt i søkeren. Bildet er tapt om man ikke greier det, tid for å lete opp eksakt fokus har man da IKKE.

    Det som vises her er et utsnitt på ca. 35% av originalopptaket.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger579
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_478121} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Kirsten H.

Hei Carsten.
Enda et imponerende bilde fra deg. Jeg er veldig glad for at du legger ut så mye informasjon om kamerainnstillinger og opptakstaknikk. Jeg prøver å samle dette til en slags oppslagsbok som jeg stadig vender tilbake til.
mvh Kirsten
Jan Inge K.

Jeg lar meg enda imponere av at dette er mulig! Og av at noen har tålmodighet til å vente på det rette øyeblikket og den rette eksponeringen.. For jeg regner med du prøvde mer enn en gang?! Jeg skal ikke gi meg ut på å kommentere det tekniske her, for det har jeg ikke kunnskaper til, men jeg kan jo gratulere med et (i mine øyne) svært vellykket bilde...:-)
Jóhann Á.

Kan ikke annet en å bli imponert over det her! Krever nok noen innøvde knep!

Skjønner jeg deg riktig at du prefokuserer manuelt på et område hvor du ser øyenstikkeren er ofte? Eller at du låser autofokus på hodet?

Uansett, imponerende resultat!!

MvH, Jóhann
Carsten A.

KH: Bra det kommer til nytte!

JIH og JÁ: Krever nok mange, mange opptak, og ikke minst endel kjennskap til hvordan arten oppfører seg. Ja, jeg prefokuserer manuelt på egnet avstand (ganske kort, 1.5 - 2 meter med 200mm), for selv om dette er en ganske "stor" øyenstikker må det være såpass nær, dels for å få en tilstrekkelig stor avbildning, dels for at AF'en skal få noe som er stort nok til å "bite i". Prefokuseringen til egnet avstand er altså helt sentral for at kameraet ikke skal begynne å lete, kameraet må med en gang kunne "skjønne" hva som skal være i fokus. Og så må man altså kjenne arten endel, heunder hvordan den oppfører seg ved den aktuelle dammen og dertil finne en opptaksplass som egner seg både fototeknisk og under hensyn til øyenstikkerens bevegelser. Kanskje er det aller viktigst at man syns det er moro - for her går det med time etter time, 95% av tiden skjer ingenting, og i de resterende 5% av tiden blir det meste mislykket!

MVH CA
Jan-Wilford A.

Intet mindre enn imponerende, vil vel som du skriver, tippe at det ligger mye tålmodighet og kanskje også frustrasjon før bildet virkelig sitter festet på minnebrikka.

Det jeg har sett av slike insekter, er at de flytter seg når jeg har tenkt å ta bilde, bare på ert.

Fint lys, farger og utsnitt.
Carsten A.

Truls L.

Må bare hive meg med på all rosen her. Et utrolig skarpt og flott bilde av øyenstikkeren :)

Truls
Bjørn T.

Dette må da vel være å regne som et c-moment. Interessant det du sier om prefokus. Lyktes veldig bra her. Fine farger og god komp. Bra fanget dette! Mvh Bjørn
Cecilie B.

Så utrolig godt fanget! Vakkert bilde med deilige fargenyanser, utover alt det tekniske som jeg ikke begriper noe av enda... Bravo! :D
Knut D.

Imponerende. Dette vet jeg er vanskelig. Og tålmodig må du være.
Bjørn-Atle A.

Her har du virkelig truffet blink. Regner med at det er en alvorlig tålmodighetsprøve å gi seg i kast med. Kjekt å se at det går an å lykkes med et slikt vanskelig motiv.
Marit O.

Gratis med dette macrobilde!
Veldig detaljert i øynene,nydelig bevegelse på vingene og lekre farge toner,samt plassering i bilde flata Carsten!

Moro og se slik kvalitet!!

Noe bakgrunns støy,men det kommer av høy iso,mulig du kunne blitt kvitt noe igjennom støyfjærning??

Uansett kjempe bra fanget!!


Mvh Marit


















Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu