Røy
Ganske fornøyd!
Utstyr
  • Nikon d 90 speilreflex
  • Nikkor 70-200 mm TC-14E II-telekonv.
  • Brennvidde280 mmmm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/80s
  • Nei
  • AnnetISO 400, håndholdt kamera, vr.on.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger95
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_479147} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Trym S.

grei dokumentasjon, men syntes det er for uskarpt. 1/80 i lukkerhastighet er nok alt for tregt for 280mm + håndholdt. ville heller økt iso og blendet ned hvis mulig for å øke lukkerhastigheten og da forhåpentligvis få et skarpere bilde. stativ hadde også hjulpet.

Hilsen Trym
Truls L.

Et greit bilde av røya men det mangler litt på skarpheten.

Ser du har brukt en 1,4x convertet. Det er ikke optimalt å bruke convertere på et zoom-objektiv. Det kan gjøre bildet dårligere.
Du kunne også med fordel brukt litt lengre lukkertid. Lettere å få bildet skarpere da.
En grei regel å huske på er å bruke minst like kort lukkertid som du har brennvidde, dvs på dette bildet minst 1/280sek.....

Truls
Ingrid Milly L.

Trym, jeg takker for din kommentar men jeg har ikke truffet hodet på denne fuglen som var i bevegelse!
Ingrid Milly L.

Truls,jeg er enig i din kommentar om lukkertid men jeg bruker blenderforvalg og det er vanskelig i dårlig lys å få kortere lukkertid uten å bruke annen blender eller mer ISO. Bør jeg bruke manuelle valg på blender og lukkertid?
Trym S.

mener at det er greit å bruke blenderforvalg. Bruker det alltid selv. I situasjoner med lite lys blender jeg ned mest mulig og skrur opp iso til jeg får en lukker jeg er fornøyd med. I bildet jeg la ut nå isted var det lite lys, derfor blendet jeg ned til 2.8 og gikk litt opp i iso. Monopoden sørget for at 160/ dels sekund var nok med tanke på kamerabevegelser. Hadde ekornet beveget seg ville jeg skrudd opp iso til 1600 og fått enda raskere lukker.
Ingrid Milly L.

Trym,takk til deg for tilbakemelding og oppklaring. Jeg har ikke mulighet til 2,8 når jeg bruker konverter men i fjellet hvor avstandene ofte er store er det ofte nødvendig og ha mulighet til zoom om en skal få til noe, synes jeg.Jeg er ofte i fjellet...
Truls L.

Når jeg tar fuglebilder bruker jeg veldig ofte lukkerforvalg, og setter lukkeren til minimum lengden på brennvidden, og så får bare blenderen bli som den blir. Blir bildet for mørkt øker jeg bare iso'en. Hvis du bruker lukkerforvalg får du allefall kort nok lukkertid :)

Truls
Roger Å.

Likte posituren til røya og valg av formatet. De passet godt til hverandre. Ser at du har fått mange gode tips til bedre bilder. De skal jeg også legge meg på minne da jeg ofte sliter med å få til skarpe bilder.
mvh Roger
Avsluttet .

Enig med Roger om positur og formatet. Sliter med å få bildene skarpe jeg også, så jeg skal prøve å hugse regelen til Truls.

mvh Øyvind
Ingrid Milly L.

Truls, Roger, Øyvind Jeg takker så mye for deres hyggelige kommentar og ønsker en god fotosommer med noe oppholdsvær.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu