Aids
Ved en opplysningskampanje om aids på landsbygda i Ethiopia.
Utstyr
  • Pentax MZ5
  • Tamron 28-300mm
  • Brennviddeca 200mm
  • Blenderf/5.6
  • FilmtypeVelvia
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger411
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_47944} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Per R. G.

Herlig bilde
Hans Chr. S.

Flot billede med dejlige farver.

Hilsen Hans
ASIM M.

UNIK OG HERLIG BILDE. Titlen ødeleger bilde. Vi menneske kan lære mye fra hverandre hvis vi kan.
Kaja S.

fint og klassisk bilde. kunne godt hatt en annen tittel.
Avsluttet .

Fint bilde! Likte tittelen. Den fikk meg til å tenke litt mer over bildet....
Erling F.

Takker og bukker for tilbakemeldinger.

Når det gjelder tittelen ser jeg at flere har reagert på denne og det burde kanskje vært en annen tittel eller tittelen burde vært forklart. For meg er tittelen en del av bildet og siden den først er der:

Aids er som kjent et stort problem mange steder i Afrika. For å redusere smitte er det en del steder startet opp en del informasjonstiltak. Dette er ikke så enkelt da innbyggerene gjerne ikke er i stand til å lese, og de vil heller ikke legge særlig vekt på noe som blir sagt av en helt fremmed.
I dette området (Omo-valley) hadde en gruppe ungdommer bestemt seg for å lage et skuespill som forklarte om den ukjente sykdommen Aids. Historien startet med at mannen i familen opsøkte markedet en dagsmarsj fra landsbyen, mens han var der ble han smittet med HIV fra en prostituert. Når han kom hjem smittet han kona si og etter et langt smertefullt sykeleie hvor familiens ''økonomi'' gikk til grunne døde begge to og etterlat seg en foreldreløs ungeflokk uten ''økonomiske'' midler.

Dette kan sikkert høre banalt ut men det var første gangen de fleste hørte om sykdommen og skuespillet er en sann historie - som har skjedd mange ganger. Menneskene i landsbyen koblet det også opp mot en hendelse i nabolandsbyen.

Med denne rammen var det veldig interessant å se hvordan innbyggerene reagerte på ''nyheten'' om aids..

Asim:
Jeg tror også at mennesker kan lære mye av hverandre. Problemet med oss her oppe på berget er kanskje at vi ikke tror at vi har så mye å lære fra land i den tredje verden.

Øyvind B.

Samtidig så er det kanskje en liten tankevekker å se at et ellers så fint ''turistbilde'' skjuler noe mer enn bare det øyet ser. Vi vet jo ikke hva som skjuler seg bak folk vi møter. Synes tittelen var perfekt til bildet. Rent fotografisk så kan jeg jo ha ting å si om bildet men jeg gjør det ikke fordi bildet snakker om noe langt viktigere.

Øyvind
Avsluttet .

sant så sant.....jeg har vært i Guatemala i mellomamerika et år mellom studiene mine, og har lært enormt av menneskene der. dette bildet minner meg om fattigdommen og døden mellom all latteren og gleden til folket..
Erling F.

Øyvind:
Tar gjerne mot kommentarer på det fotografiske, jeg vet at bildet burde vært skarpere og mange vil sikkert hevde at skyggene på den lille stående gutten er uheldig.... Det er sikkert mer :-))

Inger-Helene:
Ja uansett fattigdom, død og sykdommer har disse menneskene en livskvalitet og livsglede som overgår det man skulle tro var mulig.
Avsluttet .

det eneste jeg kan se at det kanskje kunne bli fint hvis du kuttet litt under føttene dems og kanskje mørknet utbtente områder i ansiktene......... men ang. den lille gutten inbiller jeg meg at det er han som har vært uheldig og blitt rammet av aids...han ser liksom litt trist ut der i mørket...men det er min fantasi da og ikke noe med det fotografiske! kanskje skyggen på magen hans kunne blitt jevnet ut? videre vet jeg ikke om det burde vært kuttet liiiit på venstre side og over for å komme tettere på motivet. kanskje...kanskje ikke..;o)

Erling:ja det er det jeg er inne på...jeg vil bare gi et eksempel hvor de ''fattige'' i norge ikke burdte bruke opp livet på å klage på lite penger, når vi kommer til andre VIRKELIGE fattige mennesker som heller er glad for at de bare har tak over hodet og mat nok til å overleve...det er jo noe å lære det!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu