Korsedderkopp 14.08.10
Nå på sensommeren dukker de litt større edderkoppene opp rundt omkring i mark og eng. Sent på dagen var lyset svakt i et skyggeparti, da kom ISO 3200 godt med!
Brukbart eksempel på hvordan 7D håndterer så høy ISO som 3200 - i dette tilfelle røynet det på grunn av svakt lysnivå kraftig på for både egnet lukkertid og ønsket nedblending.
Utstyr
  • EOS 7D
  • EF 100/2.8 L IS USM
  • Brennvidde100mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/80s
  • Nei
  • AnnetFrihåndsopptak (det går fort, til slikt er stativoptak nærmest helt upraktisk). F/8 er nominell blender, opptaket er i bortimot 1:1, så effektiv blender er på ca. f/11 eller f/12-f/13.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger315
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_481516} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Tom Armand H.

Hallo Carsten
Denne typen edderkopp har jeg ikke sett før. Flott bilde av edderkoppen og den røde farven komplementerer godt mot den grønne bakgrunnen.
Veldig bra resultat med såpass høy iso. Jeg ser støy ekstra godt på denne skjermen (imac 27)men det er slett ikke plagsomt
Hvor svær er denne skapningen??
Bjørn T.

Flott av korsedderkoppen. Masse detaljer her og flotte farger. Fin komp også. Hvis jeg skal pirke liker jeg at øynene er i fokus, men det er smak og behag. Bra levert dette. Mvh Bjørn
Carsten A.

TAH: Hvor svær, vel opptaket er gjort i bortimot 1:1 med 7D, og det som er vist her er ikke nevneverdig beskåret. Så det du ser er ca. 15-20 x 22-25 mm.

VT: Øynene, og da alle 8, i fokus, er ikke smak og behag slik jeg ser det, derimot fysisk sett en dyd av nødvendighet sett fra denne vinkelen, og en bedre positur kom ikke den kvelden. Idag, derimot, har jeg håp om at jeg har fått til et bedre portrett av den samme edderkoppen (denne arten kan holde seg på omtrent samme sted i dagevis).

MVH CA
Harald N.

Flott fanga i dårleg lys, skarp og med gode fargar.

Mvh harald
Jóhann Á.

Disse henger som perler på snor rundt hele huset her nå. Men vanskelige vinkler å få tatt brukbare bilder. Enten kommer man ikke til, eller så blir det med noe man ikke vil ha med.
Så jeg syns det var artig å se den i "naturen", for der tror jeg nesten ikke jeg har sett den. Og bildet er bra for alt annet en at øynene ikke er skarpe. Og det er lite støye for 3200...
Gleder meg til dagens bilde! :o)

Mvh, Jóhann
Carsten A.

Akkurat nå på semsommertid er de ganske lette å finne i eng og mark. Ofte sitter edderkoppen gjemt i den planten den har hengt opp nettet (f.eks. ryllik) - så ute går teknikken ut på å lete opp nettet (lett å se i motlys). Har man funnet et nett er det bare å sette seg rolig til på vent til at den kommer for å ta en liten insektstakkar som har forvillet seg . . .

MVH CA
Carsten A.

Antakelig den samme edderkoppen her: bilde nr. 542628

MVH CA
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu